Directorii de școli care nu au luat concursul vor putea fi numiți pe post de inspectorul școlar

• publicat la: 7 ianuarie 2017
Directorii de școli care nu au luat concursul vor putea fi numiți pe post de inspectorul școlar

Noul ministru al Educației, Pavel Năstase, a aprobat un document prin care profesorii care au picat concursul de director de școală pot fi repuși în funcții.

Persoanele care până la organizarea concursului de director de școli au ocupat funcția de director sau director adjunct de școală și nu au fost admise la concurs sau nu au participat la concurs vor putea fi numite în funcția de director sau director adjunct prin decizie a inspectorului școlar general, potrivit unui document aprobat de noul ministru al Educației, Pavel Năstase, transmis către inspectoratele școlare titrează  republica.ro.

Numirea „prin detașare în interesul învățământului” trebuie să aibă avizul consiliului de administrație al inspectoratului școlar și acordul scris al persoanei solicitate. Documentul precizează că numirea se realizează până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârșitul anului scolar 2016-2017.

sursa republica.ro

În municipiul Carei, au fost deja numiţi prin detaşare directori la şcolile gimnaziale, anterior datei acestei noi hotărâri a noului ministru. Astfel, la Şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  a  fost numită  prof.Ramona Maxim, la Şcoala gimnazială 1  prof.Nicolae Moldovan iar la Şcoala gimnazială 3  prof.Cristian Guţ.

Pentru posturile  ocupate  fără concurs, Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat, pentru News.ro, că a luat  decizia de a da o derogare de la Metodologia pentru desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct.

Ministrul a precizat că măsura se referă la 358 de locuri de directori neocupate în urma concursului (5,59 la sută din totalul de peste 6.600).

Măsura este temporară, în iunie, cel târziu, în iulie, urmând să fie organizat un nou concurs pentru ocuparea posturilor vacante.

Lasati un comentariu