Senatorii au decis! 50% spor de risc şi solicitare neuropsihică pentru funcţionarii publici

• publicat la: 27 februarie 2017
Senatorii au decis! 50% spor de risc şi solicitare neuropsihică pentru funcţionarii publici

După sporul de antenă de 15% , funcţionarii publici au şanse să mai obţină ceva sporuri. Cică pentru  solicitare neuropsihică.  De genul celei în  funcţionarii sunt stresaţi de  oamenii care merg la primărie să depună o cerere la registratură şi taman atunci nu funcţionează sistemul sau uită să pună  numărul de înregistrare pe cerere.

Plenul Senatului a votat luni acordarea unui spor de risc si solicitare neuropsihica de 50% din salariul de baza pentru functionarii publici, dupa ce Curtea Constitutionala (CCR) a respins partial prevederea legislativa, mentionand ca sporul poate fi acordat, dar ca el nu poate face parte din salariul de baza asa cum prevazuse initial Parlamentul, scrie News.ro.

Acordarea sporului de risc si solicitare neuropsihica de 50% din salariul de baza lunar a fost adoptata cu 88 de voturi „pentru”, 11 „impotriva” si o abtinere. Prevederea a fost inclusa in legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici.

„Pentru compensarea activitatii specifice, functionarii publici din cadrul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici beneficiaza si de un spor pentru risc si suprasolicitare neuropsihica de 50%, aplicat la salariul de baza lunar”, este modificarea adoptata luni de plenul Senatului la legea 188/1999.

Senatul este prima camera sesizata in acest caz, legea trebuind votata si de Camera Deputatilor pentru a fi adoptata.

comentarii

de Horia Mărieș la 27 februarie 2017 - 23:58

Asta da! 50% pentru solicitatrea neuropsihică a funcționarilor publici, adică brațul anterior, cu pumnul strâns.
Foarte, foarte mulți dintre ei, chiar exact asta și merită!

de locuitor la 28 februarie 2017 - 13:22

Probabil ei sunt mai solicitati decat profesorii…Se pare ca profesorii nu merita acest spor,doar functionarii publici.Bietii de ei , ce se mai streseaza…

de Horia Mărieș la 1 martie 2017 - 03:06

@locuitor la 28 February 2017 – 13:22

O să le cer și eu public baștanilor Dragnea și Tăriceanu, adică președintilor celor două camere care fac și desfac azi tot ce mișcă în țara asta, să-mi mărească și mie pensia cu 50% pentru suprasolicitarea neuropsihică extrem de dăunătoare sănătății la care sunt supus ori de câte ori am o treabă de rezolvat pe la vreo unitate administrativ-teritorială (U.A.T.) și sunt nevoit să băsădesc (aproape întotdeauna în contradictoriu, fiindcă primul cuvânt rostit este mereu „NU”) cu funcționarii publici birocrați.

Cred că solicitarea mea este pe deplin justificată, că inițierea unui proiect de lege în acest sens și votarea lui în unanititate de aleșii poporului se impune de la sine!

de Horia Mărieș la 4 martie 2017 - 11:44

Ion își cumpără un taur din Olanda. Nu trece mult timp și în toata regiunea se aude cat de viril este taurul lui Ion. Toți fermierii din zonă veneau la Ion și închiriau taurul ca să le ”rezolve” vacile.
Ion a făcut o mică avere de pe urma taurului așa că ceilalți fermieri au hotărât să facă o chetă ca să cumpere taurul.
Merg ei la Ion acasă și îi spun:
– Ioane, cât vrei tu pentru taurul ăsta? Noi vrem să îl cumpărăm!
Ion profită de situație și cere un preț exorbitant de mare. Fermierii foarte supărați merg la primar pentru a îi cere ajutorul. Primarul acceptă să cumpere taurul cu banii primăriei și să îl folosească toată lumea.
Fermierii adună toate vacile și rând pe rând mergeau cu ele la taur dar acesta le mirosea și pleacă de lângă ele fără să facă nimic. Primarul îl cheamă pe Ion:
– Mă Ioane, ți-am dat o avere pe taurul ăsta și nu face nimic… rezolvă situația!
Ion se apropie de taur și spune:
– Ce se întâmplă, nu mai ai chef de muncă?
Taurul îl privește pe Ion și cu o mare lene îi spune:
– Nu mă deranja, că mă enervez. Sunt funcționar public acum!

Lasati un comentariu