Fără număr fără număr pentru peşti la Ianculeşti sat ce aparţine de UAT Municipiul Carei. Moţii rămân mai departe fără Cămin Cultural

• publicat la: 7 aprilie 2017
Fără număr fără număr pentru peşti la Ianculeşti sat ce aparţine de UAT Municipiul Carei. Moţii rămân mai departe fără Cămin Cultural

În timp ce fondurile alocate pentru balta de la Ianculeşti sunt nelimitate, Căminul Cultural rămâne pe mai departe dărăpănat iar clădirea şcolii e propusă pentru demolare . Şi toate acestea  au ca autor …UAT Municipiul Carei de care aparţine satul de moţi Ianculeşti.

Urmare a Reformei Agrare din  1921 moţii din Apuseni au avut posibilitatea de a cumpăra pământ la câmpie. Aşa a luat  naştere satul Ianculeşti numit iniţial Urmaşii lui Iancu. Sătenii au cumpărat pământ au primit păşune în folosul obştii, au avut pădure şi un lac. După 1990 s-au trezit cu lacul acaparat de administraţia UDMR a Careiului, cu păşunea diminuată de parcă ar fi luat-o cineva în sac şi …FĂRĂ pădure!

Lacul este administrat de consilieri UDMR din CL Carei, a fost împrejmuit cu sârmă ghimpată ca la Auschwitz  iar minunaţii nuferi sunt tăiaţi sistematic pentru a transforma lacul în unul de agrement, pentru pescuit .

Potrivit unor specialişti în domeniu, specia de nuferi care se încăpăţâneaztă să crească pe lacul Ianculeşti este  de găsit doar în Delta Dunării. Plimbările cu barca printre insulele de nuferi  au fost apreciate de însuşi Generalul Berthlot la vizita sa din anii  ’20 prin zona noastră.

Lacul unde se adunau toţi careienii şi săteni ide 1 Mai şi alte sărbători a ajuns să fie  îngrădit cu sârmă ghimpată!

Din fondurile UAT Municipiul Carei se alocă constant bani cu nemiluita  pentru peşti, pentru tot felul de mobilier şi alte accesorii în condiţiile în care satul nu beneficiază de transport în comun, de trotuare, de Cămin Cultural sau grădiniţă, de apă potabilă şi alte beneficii  ale unei vieţi decente mai ales că satul este încadrat în prima zonă de impozitare.

Cu deosebit tupeu UAT Municipiul Carei se laudă astăzi 7 aprilie 2017 pe pagina de Facebook cu achiziţiile de peşti dar nu scoate un cuvânt despre starea Căminului Cultural din satul cu activitate culturală. Mai rămâne să auzim cum cântă muzica pentru distrugerea unui sat de moţi  de către Primăria de care aparţine.

..aşa arată in Cămin Cultural administrat de UAT Municipiul Carei. Din 1992 aici nu a amai avut loc nici o nuntă, nici o activitate culturală sau socială.

UAT Municipiul Carei are primar preşedinte al UDMR Carei, viceprimar şi administrator public toţi  membri ai UDMR Carei. Satul Ianculeşti este un sat românesc format din moţii veniţi aici în 1923 urmare a Reformei Agrare din 1921.

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/pestii-consilierul-si-fotovoltaicele-in-republica-de-la-carei.html

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu