Poliţia rutieră informează…

• publicat la: 15 aprilie 2017
Poliţia rutieră informează…

Poliţiștii  rutieri acționează în perioada Sărbătorilor Pascale pe principalele  căi de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre/dinspre zonele turistice, precum şi pe cele ce fac legătura cu punctele de trecere a frontierei. 

În perioada de referinţă, se va folosi la capacitate maximă și  aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În data de 14.04.2017, la ora 12.50, polițiștii rutieri din Ardud au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui eveniment rutier. La fața locului s-a stabilit faptul că un bărbat de 60 de ani din Satu Mare, conducând autoturismul proprietate privată în orașul Ardud,   a pierdut controlul asupra direcției de mers,        răsturnându-se în șantul din partea stângă a drumului.  În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a unei femei de 54 de ani din Beltiug, pasageră în autoturism. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, urmând ca acesta să fie cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot în data de 14.04.2017, la ora  18:30, polițiștii negreșteni au fost sesizați prin apel 112 despre faptul că în comuna Bixad a avut loc un accident rutier. Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un tânăr de 27 de ani din localitate, a condus un moped și după ce a pierdut controlul asupra lui, a intrat in coliziune cu un copac aflat in afara părţi carosabile. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a acestuia. Verificările ulterioare au stabilit că  tânărul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat, iar la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare a alcoolemiei de  0,83ml/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză este cercetat în prezent pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui auto neînmatriculat, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere si conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului.

În cursul zilei de ieri, 14.04.a.c., a fost identificat în trafic de către polițiștii rutieri din Negrești Oaș, un bărbat de 29 de ani din comuna Bixad, care a  condus un autoturism pe strada Principală din localitatea  Boinesti, judetul Satu Mare, având valabilitatea numerelor provizorii expirată încă din data de  05.01.2017. Extinzând verificările, polițiștii au constatat că cel de la volan nu  deține permis de conducere dar și faptul că acesta consumase alcool înainte de a se urca la volan,  conform testării cu aparatul alcooltest, care a indicat  o valoare de 0.73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de luare a unor măsuri preventive, fiind cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, conducerea sub influența băuturilor alcoolice si punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat.

Polițiștii rutieri sătmăreni au identificat în trafic, ieri  14.04.2017, la ora 07:00, o conducătoare auto de  39 de ani, din Satu Mare, care a condus autoturismul personal pe  str. Gheorghe Barițiu din Satu Mare, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, respectiv având o concentrație alcoolică  de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei în cadrul dosarului penal constituit în acest scop.

 

Lasati un comentariu