Să râdem sau să îi compătimim?

• publicat la: 7 aprilie 2017
Să râdem  sau să îi compătimim?
Rolland Bokor exact asa s-a facut si in alte localitati…. dar daca atat de mult va plac satele din apuseni, de ce nu va mutati acolo??? poate ati putea fi si o vedeta…. 😀
Like · Reply · 2 minutes ago

Doi  Gică contra lucrurilor bine făcute în Carei nu se dezmint nici de această dată.

Unul e deranjat  de faptul că am lăudat un viceprimar  pentru că onorează cu prezenţa manifestări sportive  din localitatea sa aşa cum nu face omologul său careian şi întreţine sala  de sport mai bine decât cei din Carei deşi viceprimarul e din acelaşi grup politic cu  autorul rândurilor  penibile…sau poate e frustrarea că vicele din Căpleni a fost ales iar consilierul nu a prins niciun loc pe lista de consilieri judeţeni  unde a candidat…..De supărare  nici nu a menţionat  despre tuneul international de handbal de la Carei cu meciuri jucate în grupe şi la Căpleni la care au participat 600 de sportivi  precum şi campionii  mondiali Cristian Gaţu, Ştefan Birtalan şi  Valeria Motogna.

Altul  …pentru că nu  ştie  să  dea contraexemple  de localităţi unde în 2017 se fac asfaltări de mântuială ca la Carei  apelează la Apuseni. Acesta este laitmotivul  unui grup de comentatori excentrici   folosit când nu mai fac faţă dialogului şi în lipsă de argumente reale…În graba mare  uită că Apuseni se scrie cu literă mare…la fel cum nu scrie nici numele oraşului Carei cu literă mare….Poate nu ştie  că lucrările de asfaltare de calitate presupun anumite condiţii ce trebuiesc respectate   dacă nu vrei să îţi  baţi joc de bani şi de localnici.

Poate  omul nici nu  a trecut graniţa…  că  e mai aproape de noi  şi ar avea ce să vadă. Darmite să meargă până în Apuseni, sute de km.
Deşi are statut de municipiu administraţia Kovacs-Keiser se străduie să ne menţină în ,,evul mediu,,   în ce priveşte calitatea infrastructurii rutiere. Cu unii careieni care nu  ies prea mult din hotarele Careiului  le  iese păcăleala. Şi cu cei care nu cunosc bine limba română şi citesc doar ce li se serveşte de presa de casă a primăriei. Unul dintre consilierii  din primăriei chiar susţine acest mod de trimitere a careienilor cu spirit  civic afară din oraş după ce cu câteva zile înainte  era nemulţumit de laudele aduse viceprimarului Grebur din Căpleni deşi fac parte amândoi din acelaşi grup politic.

În ce priveşte municipiul Carei standardul de oraş european pe care îl vehiculează administraţia noastră nu se poate atinge  cu astfel de lucrări de…spoială cum se spune.

Din fericire avem în judeţ exemple de primari care sunt interesaţi de  ce anume lasă în urma lor înafară de datorii.  Unul dintre aceştia  se ocupă la modul cel mai serios de asfaltarea drumurilor din oraş. Vedem aici rigole de scurgere a apei cum nu există la Carei şi vedem borduri de tip nou  semn că edilul se interesează de  calitatea lucrărilor ce se efectuează.

Cei care nu vor să se deplaseze la Negreşti Oaş pentru a vedea cu ochiul liber ce şi cum  sau nu se descurcă cu  ,,dialectul,,  din zonă sunt invitaţi să dea o fugă la vecini, la Mateszalka, la Nyregyhaza  sau în oricare localitate doresc să vadă cum se efectuează acum lucrările de asfaltare.  Nu doare şi nici nu  cere de mâncare o astfel de experienţă. Lumea nu  începe şi nu se sfârşeşte la Carei.  Nu este o ruşine să înveţi  şi să îţi îmbogăţeşti cunoştinţele din orice domeniu. Nu noi am inventat apa caldă dar ce bine este când o putem folosi…deci curaj dragi comentatori Gică-contra calităţii lucrărilor din Carei  , aruncaţi un ochi şi la vecini ca să vedeţi că se poate trăi şi mai bine.

Culmea e că cei care sunt implicaţi în conducerea oraşului şi în comentarii de tot felul împotriva asigurării unei calităţi înalte  nu au demonstrat nimic  pe plan profesional sau în particular  ca să vedem  în ei exemple de urmat.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu