Cine conduce de fapt oraşul municipiu Carei? Cine a organizat manifestarea de sâmbătă 18 noiembrie? Varianta în limba maghiară

• publicat la: 20 noiembrie 2017
Cine conduce de fapt oraşul municipiu Carei? Cine a organizat manifestarea de sâmbătă 18 noiembrie? Varianta în limba maghiară

După 2 ore de la apariţia scuzelor primarului Kovacs pe pagina de socializare în limba română  a Primăriei Carei a apărut şi varianta în limba maghiară pe pagina personală a consilierului său personal cu studii medii.

Materialul postat nu este tocmai varianta tradusă din limba română.

Se face însă şi aici referire la faptul că primarul Kovacs nu a avut cunoştinţă despre ce s-a întâmplt sâmbătă 18 noiembrie 2017 la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiş-Ady Endre când  au fost arborate doar steaguri maghiare nu şi drapelul nostru naţional iar primarul nu a purtat eşarfa tricoloră obligatorie la ceremoniile publice. Discursurile parlamentarilor au fost doar în limba maghiară şi nici ale cetăţenilor maghiari prezenţi nu au fost traduse pentru românii prezenţi.

Primarul Kovacs întreabă retoric …..,, dacă au vrut cu orice preţ  steaguri , de ce nu au adus şi româneşti?,,  ca urmare a afimaţiilor prealabile….,Nu ne putem permite ca la astfel de ceremonii să defilăm cu steaguri.Trebuie să învăţăm să nu ne provocăm unii pe alţii. Le cer celor care au pregătit  acest lucru – pentru că eu nu am avut cunoştinţă despre acest fapt – să se gândească la ce spun , la consecinţele ce decurg de aici. Nu se poate să ne purtăm aşa.  Nu putem provoca ca să dăm cum se spune….,,calul,,   şovinilor ( adică apă la moară – n.r.).

Primăria Carei nu a trimis invitaţii la asociaţiile culturale româneşti din Carei.

Domnule primar, DE CE  nu ne puteţi spune concret cine s-a ocupat la Carei de organizarea evenimentului dezvelirii grupului statuar Otilia Marchiş-Ady  Endre? CINE a organizat acest eveniment pe care domnia voastră l-aţi moderat şi la care nu aţi purtat eşarfa tricoloră?

De ce aţi susţinut editarea  unei cărţi unde numele scriitoarei românce Otilia Marchiş a fost  înlocuit pe copertă (dar nu numai) cu porecla sa desuetă, lansarea cărţii fiind moderată tot de dvs…

Deci primarul spune că nu avea cunoştinţă de acele steaguri dar e curios de aflat de ce nu a acţionat pentru îndepărtarea lor. Nici de eşarfa tricoloră nu avea cunoştinţă şi nici de cartea afront la memoria lui Otilia Marchiş pe care a lansat-o  de ne punem întrebarea cine conduce de fapt oraşul Carei?

 

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu