Felicitări pentru consilierul primarului careian care respectă numele Otiliei Marchiş

• publicat la: 24 noiembrie 2017
Felicitări pentru consilierul primarului careian care respectă numele Otiliei Marchiş

A apărut un nou număr al  săptămânalului maghiar Nagykarolyi es Videke redactat de consilierul personal al primarului Kovacs, Boros Ernest Gheorghe. Acesta nu a fost prezent la lansarea de carte de vineri 17 noiembrie 2017 când a fost editat un volum  unde în loc de numele Otiliei Marchiş  apărea porecla sa.

În materialul tipărit în care face vorbire despre desfăşurarea manifestărilor de la dezvelirea grupului statuar Otilia Marchiş-Ady Endre consilierul Boros foloseşte numele real al scriitoarei din Carei, Otilia Marchiş,  nemaghiarizat, fapt pentru care îl felicităm!  După  toată mizerabila manifestare  desfăşurată la Carei în 17-18 noiembrie 2017 iată că se poatre scrie şi corect numele unei scriitoare românce din Carei.

Regretăm că apar în continuare în acest săptămânal materiale în care Ziua Naţională este văzută ca prilej de tristeţe…,românimea trebuie să accepte că noi nu putem şi nici nu vrem să sărbătorim 1 Decembrie 1918,,    afirmă Kelemen  Hunor în interviul acordat ziarului clujean Szabadsag şi care apare şi în săptămânalul careian.

De ce astfel de mesaje se transmit de unii lideri când o  implicare pentru creare de locuri de muncă şi venituri sporite pentru toţi cetăţenii ar fi mai binevenite şi ar menţine o atmosferă de bună înţelegere şi respect reciproc?

Boros Ernest  a fost angajat ca şi consilier personal al  primarului imediat după instalarea sa din 2008. Acesta a intentat un proces împotriva Buletin de Carei  la sfârşitul anului 2015 pe care l-a pierdut atât la Judecătoria Carei cât şi în Apel la Tribunalul Satu Mare.

Înainte de Adunarea Generală ASTRA de  la Carei din 13-15 octombrie 2017 a mai deschis un proces împotriva Buletin de Carei şi a administratorului Daniela Ciută pentru un material apărut acum 3 ani în care relatam despre vandalizarea plăcii de la bustul lui Avram Iancu din Carei.   Aştept să mă dea cineva în judecată şi pentru că am scris că soclul pe care stă bustul lui Avram Iancu este degradat şi primăria nu a investit nimic pentru reabilitare busturi româneşti în Carei sau pentru că am scris despre paguba de peste 57 de miliarde de lei vechi constatată de Camera de Conturi la primăria Carei , printre neregulile constatate fiind şi …

1.Angajarea şi efectuarea de plăți reprezentând servicii de reclamă şi publicitate efectuate fără legătură cu activitatea entității, cu competențele şi atribuțiile prevăzute de lege şi fără existența documentelor justificative care să certifice exactitatea sumei de plată și prestarea serviciilor

2.Acordarea de drepturi salariale nereglementate de legislația în vigoare salariaţilor din administrația publică locală, sub formă 37 – 42 147 21 3.923 3 de „spor de dispozitiv” şi „spor de stabilitate”

3.Aprobarea şi utilizarea de credite bugetare pentru servicii juridice care nu au legătura cu scopul, obiectivele, competențele și atribuțiile ce revin, potrivit legii, entității auditate

UATM Carei

 

Daniela Ciută

comentarii

de Mihai Tociu la 24 noiembrie 2017 - 14:04

A primit ordin, saracul, sa dreaga busuiocul. Greu de crezut ca mai exista vreun maghiar in mafia UDMR care sa-si permita sa aiba un comportament normal fata de romani.

de protestatatarul din umbra la 24 noiembrie 2017 - 15:32

Excelenta remarca Mihai.Primarul nostru dupa ce cu greu l-au aceptat udemerstii acum vrea sa-i epateze prin exces de maghiarism.Asa e dupa ce ii dai jucariile se joaca cu ele si le stica.Adevarul ca pina si cei mai inversunati ca sa nu zic cei mai veninosi udemeristi isi dau seama ca discipolul lor a cam iesit in decor.

de protestatatarul din umbra la 24 noiembrie 2017 - 16:23

Am ajuns sa felicitam un act de normalitate.

Lasati un comentariu