Primăria Carei vrea să construiască o bibliotecă nouă pe locul fostelor sere de lângă parc

• publicat la: 24 aprilie 2018
Primăria Carei vrea să construiască o bibliotecă nouă pe locul fostelor sere de lângă parc

Cei care au participat ieri la acţiunea  „Scoate la plimbare o carte”  au aflat că Primăria Carei intenţionează să construiască o clădire pentru Biblioteca Municipală pe locul fostelor sere ale oraşului.

Biblioteca Municipală Carei a funcţionat în incinta Castelului Karolyi până la începerea lucrărilor de renovare a acestuia. A fost mutată ulterior într-o clădire improprie, plină de igrasie, ce a aparţinut de fostul Liceu cu profil agricol. Fondul de carte , ce a mai rămas din el după mutare, e abandonat în clădirea de lângă Bibliotecă.

Deşi lucrările de renovare de la Castel au fost finalizate, Biblioteca Municipală nu amai fost primită înapoi. În spaţiile deţinute de această au fost amenajate nişte încăperi unde se pot adăposti  oaspeţi.

Aşa arată la ora actuală Biblioteca Municipală Carei. Daţi click pe link ul de mai jos pentru a urmări materialul Video.

https://www.youtube.com/watch?v=Ls-u44Zjkc8&feature=youtu.be

Biblioteca Municipală Carei se cuvine să aibă un lăcaş pe măsura rangului oraşului pe care îl deserveşte.

Buletin de Carei

comentarii

de Raul Marchiș la 24 aprilie 2018 - 12:41

‘Fără steag de cultură un popor e o gloată, nu o oaste.’ – Nicolae Iorga

E trist faptul că administrația locală își bate joc de tineret în ultimul hal. E inadmisibi ca în 2018, tu, ca municipiu, să nu ai o BIBLIOTECĂ!!! Sunt atâtea posibilități de accesare de fonduri, proiecte etc. S-ar putea construi o blibliotecă la standarde occidentale cu tot felul de facilități moderne și săli pentru diferite evenimente culturale, doar să se VREA!!!
Bine că, primăria are bani pentru ‘asfaltări’ de 2 lei și de tot felul de ‘proiecte’ din care fiecare își face o cotă-parte!
La fel s-a întâmplat și cu cinematograful… S-a surpat și atât… De ce nu s-a reconstruit?? Sunt atâția tineri și nu numai, care ar avea acces la un film bun! Dar așa. trebuie să meargă fie la Oradea, Cluj sau Debrecen… Rușine!
Oare când se va trezi societatea civilă din acest oraș? Nu vreau să denigrez pe nimeni, s-au realizat și lucruri bune, însă TINERETUL REPREZINTĂ VIITORUL! De aceștia trebuie să vă ocupați întâi!

de serban la 24 aprilie 2018 - 12:46

primaria Carei nu este interesata de interesele intelectualilor pentru ca aceia nu pot fi manipulati la fel de usor ca cei fara studii. Asa ca investeste in invatamant profesional iar pentru cel Dual are doar clase in limba maghiara.

de Raul Marchiș la 24 aprilie 2018 - 13:05

Probabil vrea să anihileze TOTAL cultura românească de pe această meleaguri așa că ‘lovește’ direct la ‘țintă’!
Păcat, păcat, păcat! Pentru generația tinerii! Păcat de potențialul lor și de faptul că se ratează atâtea posibilități de a se face tot felul de activități! O bilbiotecă modernă este un izvor de cultură și nu numai! Ar avea toată lumea de beneficiat! Și cu siguranță se pot găsi resurse financiare! Distinsa d-nă Egli cu siguranță ar găsi!

de Raul Marchiș la 24 aprilie 2018 - 13:13

Se poate realiza o bibliotecă cu 3 secții cel puțin: română, maghiară, germană cu sală multimedia etc! Deci, încă o dată, ar fi în beneficiul întregii comunități! Doar să se manifeste DORINȚĂ și INTERES și să se facă LUCRURI de CALITATE! Degeabă vor încropi iarăși o săliță pe undeva, dacă nu e ceea ce trebuie… Dacă nu sunt ei capabili de proiecte, să spună și le venim în ajutor! 🙂
La cum stau cărțile nostre îngrămădite în cutii în spații neadecvate, nu suntem departe de cei din Etiopia! A se vedea aici: http://www.isobfoundation.org/images/Downloads/Proposal_Deda_Learning_Center_Ethiopia(short).pdf

de Buletin de Carei la 24 aprilie 2018 - 13:20

Nu se doreşte. Nu se doreşte nici Cămin Cultural funcţional la Ianculeşti, nici şcoală şi nimic din ce ar păstra cultura românească vie. E păcat că statul român nu intervine prin instituţiile sale. Susţinem orice iniţiativă de ajutorare a celor care doresc păstrarea identităţii româneşti în zona Carei.

Lasati un comentariu