Județul Satu Mare, prezent la Sesiunea de toamnă a Adunării Regiunilor Europei de la Novi Sad, Serbia

• publicat la: 26 septembrie 2018
Județul Satu Mare, prezent la Sesiunea de toamnă a Adunării Regiunilor Europei de la Novi Sad, Serbia

La invitația Adunării Regiunilor Europei (ARE), o delegație a Consiliului Județean Satu Mare a participat în data de 25 septembrie 2018, în orașul Novi Sad, Regiunea Vojvodina – Serbia, la Sesiunea de toamnă a ARE. Din delegație au făcut parte președintele  Consiliului Județean, Pataki Csaba și reprezentanți ai Direcției de Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Județean, Cristina Ștern – director executiv și Bianca Buda – șef Serviciu. Pentru plenul de toamnă din Vojvodina s-au reunit peste 130 de reprezentanți regionali.

Plenara a fost deschisă printr-un mesaj video transmis de Ana Brnabić, prim-ministru al Serbiei. Premierul și-a reiterat sprijinul față de UniuneaEuropeană, spunând că aceasta este „prima și cea mai importantă prioritate” pentru Serbia.  Ceremonia de deschidere a fost urmată de plenul comun.

Lucrările s-au desfășurat pe comisii, fiind urmate de o serie de work-shop-uri și dezbateri,având ca teme: ”Obiectivele de Dezvoltare Durabilă într-un cadru de lucru”, ”Gestionarea deșeurilor în zonelerurale” sau ”Întâmpinarea copiilor imigranți neînsoțiți”.

Cu ocazia acestui eveniment, delegația sătmăreană a purtat discuții cu secretarul general al ARE, Mathieu Mori și cu Agnese Pantaloni, responsabilul de proiecte europene și parteneriate private. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a făcut o succintă prezentare a județului Satu Mare, a proiectelor implementateîn ultima perioadăși a celor aflate în derulare,  confirmând în același timp deschiderea reprezentanților administrației județene în vederea atragerii unor proiecte comune care ar putea fi dezvoltate în parteneriat cu țările membre ale ARE.

Evenimentul, care se desfășoară în perioada 25-27 septembrie, este un prilej de întâlniri și schimburi de experiență între reprezentanții politicienilor și ai funcționarilor publici cu atribuții în promovarea politicilor regionale, în vederea stabilirii de strategii, direcții și cooperări regionale și internaționale.

Creată în 1985, Adunarea Regiunilor Europei (ARE) este o rețea independentă a regiunilor europene și cea mai mare organizație de cooperare interregională din Europa lărgită.

Reprezintă 150 de regiuni din 29 de țări, iar județul Satu Mare este membru ARE din anul 1993.

Lasati un comentariu