Degustare de miere la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Maniu,, Carei

• publicat la: 11 decembrie 2018
Degustare de miere la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Maniu,, Carei

Și în acest an ROMAPIS-Federația Asociațiilor Apicole din România coordonează acțiunea de promovare a mierii și apiculturii „Micul dejun cu miere” aflată în România la a cincea ediție și desfășurată în mai multe state membre ale Uniunii Europene.

Organizaţiile apicole din România aflate în coordonarea Federaţiei ROMAPIS,  în parteneriat cu Uniunea Naţională a Cooperativelor Apicole din România iau parte la această acţiune, trimiţând reprezentanţi în şcoli pentru a le vorbi copiilor despre albine şi miere.

La initiativa domului prof. ing.Moș Augustin, care este si apicultor, elevii din clasa a IX-a C, respectiv a IX-a A,  de la Liceul Tehnologic „Iuliu Maniu”Carei au fost invitaţi să deguste mierea de albine. Acestora le-au fost oferite plicuri cu miere poliflora românească, provenită direct de la apicultori precum şi câte un orar cu albinuţe.

Cu acest prilej elevii au aflat despre beneficiile mierii de albine, sortimente de produse apicole si rolul albinelor in polenizarea culturilor agricole.

Lasati un comentariu