O familie din Carei luptă să-și reconstruiască casa care a ars. Este mare nevoie de ajutor!

• publicat la: 21 februarie 2019
O familie din Carei luptă să-și reconstruiască casa care a ars. Este mare nevoie de ajutor!

Astăzi a fost conectat curentul electric la  singura cameră locuibilă din locuința unde a avut loc incendiul din 16 februarie 2019 de pe strada Mihai Viteazu 70 din Carei. S-a reușit și  punerea în funcțiune a unui coș de fum pentru soba care poate încălzi  camera așa că de astă seară se va putea dormi în căldură. La sugestia asistenței sociale  din cadrul Primăriei Carei, două dintre  femeile  din familie au mers să doarmă la internatul de la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu dar în urma unor mici incidente de acolo au fost nevoite să revină la camera lor neîncălzită după doar 2 ore.

Tot la sugestia șefei de la asistența socială, una dintre femei a fost trimisă la sediul Primăriei Carei pentru a se interesa de soarta ajutorului de urgență de parcă angajata primăriei nu putea da un telefon ca să nu pună pe drumuri o persoană doar pentru a face antecameră.

Urmare a prezentării de Buletin de Carei situației în care se află cei afectați de incendiul devastator  sosesc din ce în ce mai multe ajutoare. Familia mulțumește tuturor celor care au donat și care le sunt aproape în nenorocirea care s-a abătut asupra lor.  Momentan ar avea nevoie și de lemne de foc , cât de puține, măcar până trec de perioada rece.

Acesta este contul unde pot dona  cei care doresc să ajute chiar și cu o cărămidă la reconstrucția casei …

BCR Carei

Titular Florica Suta

Cont LEI RO43RNCB0222100146680001

În cursul zilei de mâine va sosi un specialist care va  stabili un necesar de materiale de construcție. Vom face publică această listă după finalizarea ei  și poate se vor găsi oameni de bine care să ajute la reconstrucția casei.

Nimeni nu merită să pățească astfel de tragedii dar totuși ele au loc. În astfel de situații avem obligația morală de a ajuta semenii noștri mai ales că este vorba și de un copil afectat.  Avem acum posibilitatea să ne mobilizăm și să demonstrăm că suntem o comunitate și nu doar persoane  distincte.

Vă reamintim că în seara zilei de sâmbătă 16 februarie 2019 a avut loc un incendiu în care au ars 2 case de locuit de pe strada Mihai Viteazu. Acoperișurile caselor au fost mistuite de flăcări. La casa cu numărul 72 se lucrează deja la schimbarea acoperișului dar locatarii de la numărul 70 nu au posibilitatea de a începe lucrări de reparații și reconstrucție. Este vorba despre o septuagenară cu fiicele și nepotul său.

Cei care doresc să ajute cu bunuri se pot deplasa la adresa menționată sau pot face donații în bani în contul deschis recent.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu