Depozitele de cherestea la control. Nu la Carei

• publicat la: 16 iulie 2019
Depozitele de cherestea la control. Nu la Carei

Polițiștii de ordine publică sătmăreni au organizat în perioada 10 – 15 iulie a.c., o acțiune pe linie silvică ocazie cu care au fost verificate 5 depozite.

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare în colaborare cu polițiștii Secțiilor de Poliție Rurală Gherța Mică și Negrești Oaș împreună cu Garda Forestieră Satu Mare au organizat și desfășurat în perioada 10 – 15 iulie a.c., o acțiune în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii eficiente a fenomenului criminogen in domeniul circulației depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și verificarea trasabilității acestuia.

Ocazie cu care au fost verificate 5 depozite, 96 de autovehicule și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 16 470 de lei.

De asemenea, au ridicat în vederea confiscării 61,44 mc în valoare de 26 476 de lei.

La Carei nu au  loc astfel de acțiuni și nici în satele din zona Carei unde anumite depozite de cherestea sunt deținute de persoane care au și pensii speciale. În interiorul Parcului Denderologic Carei a funcționat ani de zile un depozit ilegal de lemne fără ca cineva să aibă curaj să intervină.  În urma numeroaselor semnalări ale Buletin de Carei , construcția ilegală  care  era depozitul de lemne s-a desființat pentru a se face un tunel de flori.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu