CAREIFEST s-a încheiat cu seara de folclor românesc și sârbesc. Recitalul emoționant al interpretului Alexandru Pugna

• publicat la: 7 august 2019
CAREIFEST s-a încheiat cu seara de folclor românesc și sârbesc. Recitalul emoționant al interpretului Alexandru Pugna

Festivalul Careifest s-a încheiat cu seara de folclor românesc și recitalul îndrăgitului interpret de muzică populară, Alexandru Pugna.

Marți, 6 august 2019, s-a încheiat cea de-a treia ediţie a Festivalului de Folclor şi a treia ediţie a manifestării culturale intitulate CAREIFEST.

Organizat pentru a treia oară la Carei, Festivalul CAREIFEST a adus în faţa publicului trei evenimente majore, diferite ca genuri, care s-au desfăşurat pe durata a nouă zile: cea de-a doua ediţie a Festivalului Copiilor „JUNIOR DAY”, cea de-a treia ediție a Festivalului de Folclor şi cea de-a douăsprezecea ediţie a Festivalului AUGUSTFEST.

Programul ultimei zile din cadrul festivalului CareiFest a fost deschis marți, 6 august 2019, la ora 18.45 cu recitalul Tarafului „Lăutarii”, de la Centrul Social al Municipiului Carei, după care au urcat pe scenă  Ansamblul folcloric „Ceatăra” și Formația de dansuri populare din Lucăceni, care au susținut un program intercalat, care a cuprins dansuri și cântece populare din diverse zone folclorice. Solistul Florin Borobei a încântat publicul cu vocea sa puternică și interpretarea impecabilă. După ansamblurile locale a venit rândul invitaților speciali să încânte publicul.

Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin) și soliștii Alex Ceocu(acordeon), Nicolae Duț, Flavius Zaica (vioară)și Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș) și solistul vocal Vlad Bodnarau pregătit un program complex de o oră și jumătate în care au prezentat jocuri, cântece, melodii instrumentale și tradiții din zona Banatului și din Serbia. Publicul a putut admira, pe lângă momentele deosebite create de artiștii bănățeni și portul popular autentic și foarte colorat.

Seara de folclor românesc s-a încheiat cu un recital de neuitat al interpretului bistrițean Alexandru Pugna, care a cucerit publicul cu interpretarea sa deosebită. Acompaniat de Taraful Ceatăra, Alexandru Pugna a interpretat cântece populare și melodii patriotice care au adus zâmbete de bucurie și emoție pe fețele oamenilor. La finalul recitalului, publicul l-a aplaudat minute bune pe interpret, manifestându-și entuziasmul și bucuria întâlnirii cu acesta.

Astfel a ajuns la final cea de-a treia ediţie a Festivalului CAREIFEST la Carei. Timp de nouă zile, din 29 iulie până în 6 august 2019, careienii şi nu numai, s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele: de la spectacole de muzică uşoară, muzică de fanfară, muzică retro, muzică de petrecere, muzică corală, ateliere de creaţie cu meşteşugari, spectacole de teatru pentru copii cu actorul Kozsik József din Târgu Mureș și Compania „Animo Puppet Studio”din Baia Mare, gală de operetă şi canţonete, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri, muzică populară şi tradiţii româneşti, maghiare şi şvăbeşti, spectacol cu laser, competiţii sportive, demonstrații de arte marțiale, demonstrații de kangoo jump, concerte și recitaluri în compania unor invitaţi de renume precum: artiști lirici şi dansatori din Debrețin, Fanfara reunită de suflători, Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin), Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș),solistele Corina Chiriac, Zalatnay Sarolta, Malek Andrea, legandarul solist Charlie, Formația Abrakazabra, interpretul Alexandru Pugna, formația Compact, Trupa 3 Sud Est, solistul Horváth Tamás.

De menţionat faptul că pe lângă invitaţii speciali din ţară şi din străinătate, pe scena festivalului au urcat aproximativ 250 de careieni, tineri, adulți și seniori, care activează la cursurile Centrului Cultural sau la alte Asociaţii Culturale şi formaţii: soliştii Castelanii pregătiţi de profesorul Szűcs József, dansatorii de la „Magic Dance”(coordonator Raluca Păvăluc), dansatorii de la „Lead & Follow”(coordonatori: Bagossy Zoltán, Mosdóczi Balázs, Szerény Dóra), Ansamblul folcloric din Lucăceni, Ansamblurile Ceatăra, Rekettye, Lustige Schwaben, Akordeon Duo, Karoler Trio, Corul bărbătesc şvăbesc, formaţia Rigó Fütty, Taraful „Lăutarii” al Centrului Social Carei, Formația „Life Music Band”, coordonată de Bógáti-Bokor Ákos și Szűcs József.

Pe durata celor nouă zile de festival, la evenimentele culturale organizate în Parcul din Carei au fost prezenţi aproximativ 20.000 de spectatori. Recordul de participanți a fost la concertul 3 SUD EST, o asemenea prezență nemafiind întâlnită la un concert în aer liber.

Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila Foieni, L’ Art Hotel, Agrotex, Asociaţiei Equus.

Prezentatorii festivalului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.

Fotografiile de la evenimente, logo-ul festivalului CAREIFEST şi logo-urile celorlalte manifestări au fost realizate de Fastus József.

 

Lasati un comentariu