Șvabii din zona Carei au votat masiv candidatul UDMR

• publicat la: 13 noiembrie 2019
Șvabii din zona Carei au votat masiv candidatul UDMR

La fel ca la alegerile prezidențiale din 2014 și de această dată satele de șvabi din zona Carei au preferat să pună ștampila pe candidatul UDMR decât pe cetățeanul român etnic german Klaus Iohannis.

Votul masiv pentru candidatul UDMR denotă că  șvabii colonizați în zona Carei nu au încredere în  candidatul  de aceeași etnie cu ei.

Secția Foieni

Secția Urziceni

Secția Cămin

Secția Ciumești

Secția Tiream

 

Pentru Klaus Iohannis nu au făcut campanie nici măcar cei de la FDG Carei care au consilieri locali după ce au semnat adeziuni la UDMR Carei.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/presedintele-klauss-iohannis-va-sosi-in-orasul-in-care-a-obtinut-6841-dar-cu-primar-udmr-fan-ponta.html

comentarii

de Pui la 13 noiembrie 2019 - 12:51

Daca le spui șvabilor că au fost maghiarizati îți dau in cap.Sa ai un german în funcția supremă și să nu îl votezi arta amploarea dezastrui pe care la făcut UDMR.Noi românii ne-am pus soarta in mîinile unui neamț dar germanii prefera un ungur.Sint sigur că indicațiile in turul doi vor fi pentru comunitatea germanilor sa voteze cu PSD.Se va urmării iar șvabii își vor da arama pe fata daca mai era necesar.

de ciuciu la 13 noiembrie 2019 - 14:28

Va inselati, candidatul Iohanis nu este neamt, nu este svab si nici macar sas, el este roman(asa declara dumnealui). Trageti concluzii despre onestitatea lui.

de Pui la 13 noiembrie 2019 - 14:39

Va înșelați Kelemen Hunor (de la turcescul Kelemîn) nu este ungur este secui .Trageți concluzii despre onestitatea lui.

de HarapAlb la 13 noiembrie 2019 - 22:23

Daca erai pe lista, eu puneam stampila pe tine….. da de te mutai in Bucuresti…. 😉

de gelu la 15 noiembrie 2019 - 15:08

care svabi ca nu mai stie unul de originile sale si toti se cred maghiari

de Pui la 15 noiembrie 2019 - 16:02

Pentru șvabi care sînt germani 100% poetul național nu este Goethe ci Alexander Petrovici alias Petöfi Sándor.Va dați seama cum au sucit mințile acestor oameni.

de serios la 20 noiembrie 2019 - 00:59

@pui
AU FOST GERMANI! NU MAI SUNT! Acum sunt unguri!In Carei, abia circa 600 s-au declarat germani la recensamant! Asa incat, vorbiti pe langa, pretinsii „germani” sunt aproape toti cu limba materna diferita de germana, iar „FDG” Carei este doar o alta organizatie ungureasca! Prin urmare, ungurii au votat cu candidatul ungur! Parca ar fi o chestiune de lansat o misiune spatiala pe Marte!

de Pui la 20 noiembrie 2019 - 17:43

Aveți perfecta dreptate numai că uitați să specificați că această politică de maghiarizare sa făcut în detrimentul șvabilor dar cu țintire asupra românilor schinbind componența etnică a regiunii și arogarea unor drepturi comunității maghiare nemeritate ,școli drepturi la folosirea limbii materne cultura și mai ales multa minciuna băgată în capul copiilor care Sint învățați de mici sa urască totul ce e romanesc. Aici este cheia prblemei.

de serios la 20 noiembrie 2019 - 20:14

N-am uitat sa specific, doar ca n-am dorit sa scriu prea mult! Politica de maghiarizare din Ungaria dualismului (1867-1918) este de notorietate si este legata de ungarism, doctrina Ungariei mari, care are ca trasaturi definitorii imperialismul, sovinismul si antidemocratia. Cat despre „comunitatea maghiara”, ea exista DOAR pentru liderii uniunii unguresti si pentru dvs, dar ea nu exista si NU ARE DREPTURI in Romania! Adica, NU ARE DREPTURI COLECTIVE, ca si COMUNITATE, ci doar DREPTURI INDIVIDUALE, ca PERSOANE! In Romania au drepturi PERSOANELE apartinand diferitelor minoritati, inclusiv minoritatilor etnice. Educatia ungaristase face in spiritul ungarismului. Ungarismul este sovinism, xenofobie, imperialism (vedeti definitiile) iar prin ele este profund antidemocratic pentru ca nu tine seama de realitatile etnice (popoare diferite sau doar parti din unele popoare asupra carora se manifesta dorinta de suprematie ungureasca in asa-zisul bazin carpatic, considerat drept spatiul national unguresc) nu respecta vointa acestor etnii diferite de cea ungara, care sunt MAJORITARE pe un teritoriu revendicat de ungaristi ca fiind al lor, chiar amenintand integritatea teritoriala a statelor asupra carora ar dori extinsa stapanirea ungureasca, in principal Croatia si Slovacia, dar si Romania (de la care ar dori sa smulga circa 100.000 de km patrati) precum si Serbia, ori Ucraina. Pe scurt, cheia problemei o constituie combaterea ungarismului, fata de care statul roman s-a dovedit EXTREM DE TOLERANT din 1990 incoace!

de Pui la 21 noiembrie 2019 - 10:41

E ca și cum ai umbla cu bricheta aprinsă in depozitul de muniții încercind sa explici celorlalți că este o acțiune îndreptățită si necesară.

Lasati un comentariu