Asociația Sportivă Baschet Club Primo Carei la ora bilanțului

• publicat la: 18 decembrie 2019
Asociația Sportivă Baschet Club Primo Carei la ora bilanțului

Baschet Club  Primo Carei incheie acest an calendaristic 2019 cu rezultate remarcabile iar printr-o analiza a intregii activitati, vrem sa va facem cunoscute rezultatele muncii unei echipe intinerite de antrenori, a unui numar din ce in ce mai mare de copii care doresc sa practice acest sport sau care continua cu perseverenta sa intre in tainele baschetutui. si nu in ultimul rand al copiilor cu varste tot mai mici care au ales baschetul, respectiv copii de 4si 5 anisori.

Antrenorii care se ocupa de acesti copii sunt-

Racolta Adriana -absolvent al UBB Cluj in anul 2010 ,Facultatea de Educatie Fizica si Sport,  care se ocupa de grupa de incepatori si de orele din cadrul parteneriatutui incheiat cu Liceul Teoretic Carei, asupra caruia voi revevi cu mai multe detalii.

Lucuta Iulian-absolvent al UBB Cluj in anul 2019, Facultatea de Educatie Fizica si Sport, care antreneaza categoria de baby-baieti, mini- baieti si U 13 baiet

Csizma Robert – un fost jucator de baschet care ne este alaturi de mai bine de 4 ani, si care se ocupa de U 15 baieti

Timoc Florentina Anca –Univ Al i Cuza Iasi ,Facultatea de Educatie Fizica si Sport , absolvent 2005, pregateste echipele de baby-fete, mini-fete.

Am debutat in acest an cu curaj la toate categoriile si cu sprijinul atat al parintilor cat si al sponsorilor , efortul financiar nefiind unul de neglijat.         Fiecare categorie are minim 4 echipe inscrise, toate etapele se desfasoara sub forma de turneu, si aduna cluburi din, Cluj, Zalau, Targu Mures, Sighetul Marmatie, Satu Mare si Carei.

Astfel la U 15- baieti sunt 7 echipe; la U 13 baieti 4 echipe; mini-baieti 7 echipe; mini-fete 4 echipe; baby-baieti 6 echipe si baby-fete 5 echipe.

Fiecare etapa se desfasoara sub forma de turneu, astfel copiii fac o deplasare unde joaca cel putin 3 meciuri, avantajele fiind multiple: progresul , increderea, performarea, sudarea  si omogenizarea echipelor, bucuria de a juca si nu in ultimul rand fair-play-ul si victoriile care sunt efectul muncii unei echipe de antenori devotati si dedicati unor copii talentati si dornici sa acumuleze experiente de neuitat.

Primul Turneul de la Tg Mures fetele de la mini au pierdut ambele meciuri disputate, adversarele noastre fiind destul de puternice ca Gladius Tg Mures si Smart Basketball Cluj. Cu Gladius am pierdut la 4 pct,acesta echipa a terminat pe locul IV in Campionatul National in sezonul trecut. Fetele s-au luptat, experienta gazdelor in momentele cheie a facut diferenta. Meciul cu Cluj a reprezentat o mare miza deoarece am ma pierdut si acasa cu ele la diferenta de doar 2 pct., iar istoria s-a repetat si de aceasta data. Dezamagite de infrangere dar cu un joc foarte bun, invatam din fiecare meci.

A urmat un turneu amical organizat de CSS Sighet in perioada 25-27 oct, la categoria de mini baieti, unde am avut in lot si 3 baieti cu 4 ani mai mici decat categoria ceruta.Baietii nostri au jucat 3 mecuri Primo-Gladius 40-22; Primo-CSS Oradea 37-29;si Primo- CSS Sighet 12-15

A urmat o noua etapa a Campionatului Interjudetean, la baby- fete de la Sighetu Marmatiei,  desfasurat in 09-10 noiembrie unde fetele noastre au castigat toate cele 4 meciuri pe care le-au jucat. Primo-2B Sports Zalau 28-8; Primo-ACS Sighet 22-14; Promo-ACS Tiger Lion Cluj 30-24, si Primo –ACS Sighet 2, scor 28-20.

Turneul organizat acasa in 16-17 noiembrie de catre noi , baietii de la U 15 au castigat toate meciurile  jucate facandu-ne o mare surpriza, atat  prin calitatea jocului cat si prin diferentele mari de scor cu care au castigat unele partide.Scorurile echipei BC Primo fiind Primo-ACS Gladius 35-20;Primo-ACS Tiger Lion Cluj 66-21;Primo Eko Sighet 43-40;Primo -B2Sports Zalau 39-26; Primo -LPS Satu Mare a fost castigat la o diferenta confortabila de peste 30 de puncte.

La Cluj  23-25 noi, la U13 baieti BC Primo Carei a participat cu 2echipe. Iata rezultatele :Primo 1-Primo 2  scor 44-42; Primo 1- 2B Sports Zalau  40-33;  Primo 2 –ACS Tiger Lion Cluj 30-42; Primo1- ACS Tiger Lion Cluj 20-35.

Ultimul turneu a avut loc la Baia Mare  14-15 decembrie unde la U15 baietii au jucat in campionatul interjudetean iar echipa de mini-baieti a fost invitata la Cupa Nordic Baia Mare, editia a III-a.

Rezultatele de la U15 Primo-BC Nordic Baia Mare 62-19; Primo-ACS Tiger-Lion Cluj 40-46; Primo-EKO Sighet 40-15 si  Primo -B2 Sports 43-48. Echipa s-a deplasat cu 6 jucatori de baza mai putin, fiind accidentati sau bolnavi insa baietii s-au luptat din lot facand parte si  copii de la U13. Echipa s-a intors  cu gandul la urmatorul turneu si au inteles ca meciurile din deplasare trebuie sa fie abordate dintr-o alta perspectiva.

La Cupa Nordic  la categoria mini-baieti, atmosfera a fost mai destinsa deoarece abordarea a fost diferita, nu s-a tinut scorul. Ideea in sine este foarte buna dar am certitudinea ca toate echipele stiu exact ce si cat au marcat. Cei mici au fost recompensati atat cu medalii si dipome cat si cu cadouri, sarbatorile fiind un bun prilej pentru a duce un plus de bucurie pe fetele lor.Baietii nostrii care au avut si 3 fete in lot care au jucat impecabil, eu sunt foarte multumita de prestatia lor si ii felicit atat pe cei mici cat si pe cei de la U15.

Am incheiat cu bucurie acest sezon, cu cele mai bune rezultate si in calitate de presedinte confirm ca ne-am atins obiectivele si am produs mari surprize.

Nu trebuie sa neglijam nici copiii de la ciclul primar care beneficiaza de o ora gratuita de baschet prin proiectul  ce se deruleaza pe parcursul anului scopar 20019-2020,intre clubul nostru si Liceul Teoretic Carei.Acesta are ca principal scop sa determine cat mai multi copii sa faca sport si prin baschet sa le insuflam totodata dorinta de a se autodepasi, de a progresa, de a lucra in echipa de a castiga si toate acestea sa fie dobandite prin fair play atat pe teren cat si in afara lui.

Vreau sa multumesc atat colegilor fara de care numarul mare de copii si competitiile numeroase la care am participat, nu as fi reusit, parintilor pentru tot sprijinul, sustinerea si increderea pe care o au in aceasta noua echipa de antrenori, si nu in ultimul rand sponsorilor, care au inteles ca venind in sprijinul nostru sustin nu numai financiar baschetul careian, dar contribuie efectiv la imbunatatirea starii de sanatate a copiilor acestui oras, dovedind ca le pasa.

Si pentru ca in toata aceasta perioada , am muncit,ne-am antrenat, ne-am dedicat timpul liber jucand baschet, am progresat, am suferit, ne-am bucurat si am reusit sa acumulam experienta in joc care ne-a adus atat de multe meciuri castigate si lacrimi de bucurie, Mosu s-a oprit si la noi cu tolba plina si ne-a urat sarbatori fericite, sanatate, succes si la cat mai multe victorii tuturor membrilor clubului, fie ei copii, antrenori sau colaboratori.

Sa aveti un an nou incununat de succes, care sa ne ocoleasca de accidentari, si sa nu uitam niciodata ca totul depinde doar de noi, si numai asa dorintele noastre vor fi ascultate si indeplinite.

Echipa BC Primo Carei va ureaza tuturor un sincer La multi ani!

 

Presedinte ,

Florentina Anca Timoc

Lasati un comentariu