NASA: Exploziile solare vor paraliza Pământul în 2013

• publicat la: 18 februarie 2011
NASA: Exploziile solare vor paraliza Pământul în 2013

Soarele şi-a aprins fitilul. Ne pregăteşte o serie de explozii care vor paraliza Pământul. Sunt previziunile sumbre ale cercetătorilor de la NASA, care anunţă că în 2013 vom fi martorii unui adevărat tsunami solar. Prima explozie a avut loc acum două nopţi şi a fost cea mai mare din ultimii patru ani.

A fost cu noi de la începutul lumii. Ne-a încălzit, ne-a dat speranţă într-o zi ploioasă şi ne face dimineţile senine.

Prietenul nostru, Soarele, ne poate deveni duşman în câteva clipe. Cercetătorii de la NASA au aflat că astrul nostru este cam neliniştit.

Marţi noapte, Soarele a strănutat spre Pământ, dacă putem spune aşa. O uriaşă explozie solară, cea mai mare din ultimii patru ani, care a trimis radiaţii periculoase în spaţiu ce se îndreaptă cu 900 de kilometri pe secundă spre Terra. Asta înseamnă că au ajuns chiar acum. Nu vă speriaţi. Nu se întâmplă nimic. Pământul ne-a apărat de strănutul soarelui cu ajutorul unei umbrele magnetice. Dar să lăsăm un specialist să ne explice ce s-a întâmplat.

“Aceste explozii îndreptate înspre Pământ reprezintă de fapt curent electric care vine dinspre Soare până la noi şi în cazul noastru, cei care locuim la suprafaţa Pământului, nu se întâmplă nimic, nu simţim nimic”.

Există însă oameni, meteosensibili, care au avut nişte migrene şi stări depresive în aceste zile. Le vor trece curând. Însă, nu în asta constă importanţa exploziei solare de alaltăieri. De fapt, ea a fost primul tunet al furtunii solare care ne aşteaptă.

În 2013 va avea loc un adevărat tsunami solar. Exploziile vor fi mai puternice decât 100 de milioane de bombe cu hidrogen. Ce se va întâmpla pe Pământ? Sateliţii vor fi primii loviţi de radiaţii, telecomunicaţiile vor ceda. Cercetătorii cred că tsunami-ul solar va produce o pană de curent mondială în 2013. Acum, ştiu la ce vă gândiţi! 2012, 2013, calendarul mayaşilor, sfârşitul lumii… Să fie acesta un semn al apocalipsei sau, pur şi simplu, o coincidenţă cosmică? Om trăi, om vedea şi om vorbi despre toate acesta în 2014.

sursa  Antena3

comentarii

de emil la 14 iulie 2012 - 13:40

vor paraliza pe naiba!

de Horia Mărieș la 14 iulie 2012 - 14:06

de emil la 14 July 2012 – 13:40 vor paraliza pe naiba! 🙂

de emil la 14 iulie 2012 - 16:28

adica, sigur, vor avea un anumit efect, dar catastrofice de proportii cosmice!

de emil la 14 iulie 2012 - 16:28

alea sigur nu!

Lasati un comentariu