Noi destinaţii pentru muncitorii români: Qatar, Bahrain, Algeria sau Kazakhstan

• publicat la: 8 februarie 2011
Noi destinaţii pentru muncitorii români: Qatar, Bahrain, Algeria sau Kazakhstan

Românii care vor să plece la muncă în străinătate se orientează în număr tot mai mare către destinaţii exotice. Astfel, potrivit recrutorilor, mii de români îşi caută de lucru în Qatar, Arabia Saudită, Bahrain sau Emiratele Arabe Unite.

Conform recrutorilor, peste 15.000 de români s-au interesat de un job în Emiratele Arabe Unite, aproape 5.000 au căutat oferte de muncă în Qatar, iar alte câteva mii s-au orientat către destinaţii precum, Arabia Saudită sau Bahrain.

„Departamentele vizate de români în căutările online sunt construcţiile (7%), agricultura (4%), transportul şi turismul (câte 3%)”, spun recrutorii.

Un număr mare dintre cei care au aplicat pentru locuri de muncă în afara ţării au analizat ofertele de angajare din Algeria (2.200), Afganistan (2.000), Kazakhstan (1.100) sau Angola (800).

Cel puţin 250.000 de români şi-au găsit de lucru în afara ţării anul trecut.

Totuşi, numărul românilor plecaţi la muncă peste hotare este mult mai mare decât cel oficial, susţin specialiştii în recrutare. Potrivit acestora, pe lângă cei 250.000 de români care apar în evidenţe, alte câteva zeci de mii poate chiar sute de mii au plecat în străinătate pe cont propriu.

Aproape 140.000 de români au obţinut contracte de muncă în străinătate prin intermediul agenţiilor de plasare şi 103.000 prin programele derulate de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă.

sursa  Cotidianul

Lasati un comentariu