Taxă de divorț de 300 de lei și Poliție Locală pentru careieni

• publicat la: 6 aprilie 2011
Taxă de divorț de 300 de lei și Poliție Locală pentru careieni

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Carei din luna  martie , pe ordinea de zi s-au aflat şi stabilirea taxei de divorț precum și înființarea Poliției Locale, pe lângă alte probleme de urbanism.

Proiectul  de hotărâre privind stabilirea taxei pentru desfacerea căsătoriei pe cale administrativă în faţa ofiţerului de stare civilă din cadrul Serviciului de Evidenţă a Persoanelor, a intrunit unanimitatea consilierilor in ce priveşte suma de 300 de lei pentru acest serviciu.

Cererea de divorţ pe cale administrativă se face în scris, se depune şi semnează personal de către ambii soţi, în faţa ofiţerului de stare civilă delegat de la primăria care are în păstrare actul de căsătorie  sau  de la primăria de pe raza ultimei locuinţe comune.

Condiţiile care se impun sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să nu aibă copii minori născuţi din căsătorie sau adoptaţi, niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie şi  niciunul dintre soţi să nu mai fi solicitat altor autorităţi desfacerea căsătoriei.

Un alt proiect aflat in dezbaterea consilierilor a fost cel privind reorganizarea Poliţiei comunitare ca structură de Poliţie locală, aprobarea organigramei şi statutului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare a Poliţiei locale.

Primarul Kovacs Eugen a precizat că Poliția Comunitară va semna un contract de colaborare cu Poliția Locală nou infiinţată  , iar atribuțiunile noilor polițiști vor fi trasate  de către domnul Ecsedi,şeful Poliţiei Comunitare. De asemenea, s-a stabilit că nu va exista un șef de birou al noului compartiment. Consilierul  Papi Ovidiu a solicitat să se facă publice discuţiile din cadrul comisiei de Ordine Publică şi a precizat că de-a lungul anilor au avut loc diferite schimbări de formă la Poliţia Comunitară dar lucrurile au rămas la aceeași fază. Deși în cadrul ședinței s-au manifestat nemulțumiri față de atitudinea și modul de acțiune a Poliţiei Comunitare, sub presiunea timpului, s-a decis ca noii polițiști să fie selectaţi din rândurile  polițiștilor  comunitari. Consilierul Gherasim a ridicat problema selecției cadrelor din Poliție: “În momentul de față nu știm dacă putem lucra cu acei oameni, la poliție sunt atribuții deosebit de mari şi  este nevoie de condiție fizică, de o selecție pe criteriul unui examen psihologic.Îi vedem mereu pe stradă,in jurul pieţei dar ei nu observă contrabanda  de la intrarea in piaţă.Este indmisibil ce se intamplă acolo şi nu cred că numai lunea şi vinerea ”. Totodata, el și-a exprimat nemulțumirea față de lipsa unui reprezentant al Poliției la ședință.

Primarul Kovacs nu impărtăşeste intru totul această opinie ,afirmând că „de ce să facem noi dosarele pentru Procuratură şi Judecătorie?ar fi bine ca măcar cerşetorii şi curvele din oraş să dispară. Vom discuta in luna mai despre Poliţia locală, mai amănunţit”.

In cadrul Politiei Locale nou infiinţate va exista un compartiment de” Ordine şi linişte publică,Circulaţie pe drumurile publice ” care va avea un număr de 12 angajaţi,un compartiment pentru” Disciplina în construcţii,Protecţia mediului şi Activitate comercială ” cu 4 angajaţi şi un compartiment care va cuprinde „Dispeceratul,Baza de date,Evidenţa persoanelor ,Sistem de monitorizare” cu 5 persoane.

În cadrul ședinței din martie  s-a mai discutat despre asfaltarea câtorva străzi din municipiu, accentul punându-se pe numărul străzilor reparate și nu pe calitatea lucrărilor, din lipsă de bani. Intervenţiile consilierilor din grupul PNL au dorit să atragă atenţia asupra importanţei calităţii lucrărilor de recondiţionare şi asfaltare a străzilor  din municipiu dar fiind minoritari nu au avut sorţi de izbândă.

Aş dori să mergem mai mult pe calitate decât pe cantitate.Dacă in prealabil am putea să radem un strat din drumul ce urmează a fi asfaltat şi apoi să turnăm acel strat de 6 cm nu vom mai avea probleme cu reparaţiile o bună bucată de vreme.Dacă investim acum puţin mai mult, vom creşte durata de viaţă a lucrării,adică a străzilor„, precizează consilierul Ilie Ciută.

Pentru genul de lucrări la care faceţi referire ar fi nevoie de cel puţin 10 milioane de Euro conform specialiştilor”,a menţionat primarul Kovacs, opinia sa fiind că intervenţiile grupului PNL sunt o consecinţă a faptului că „sunteţi  deranjaţi că vreau să fac cât mai multe străzi şi aşa imi fac campanie electorală pentru alegerile viitoare,asta vă doare de fapt”.

Un număr de 13 de străzi sunt propuse spre asfaltare  şi se preconizează ca începerea lucrărilor să se facă în perioada mai-iunie 2011.Străzile propuse sunt Traian,Uzinei(aripa Foieni),Iuliu Maniu,Horea,Independenţei,Alecu Russo,Agrară,C.Negruzzi,Văcărescu,Vlad Tepeş,Haşdeu,Grigorescu iar in locul străzii Mioriţei,care nu are canalizare, au fost propuse străzile Crişan,Pţa Cloşca şi V.Lucaciu.

Daniela Ciută

comentarii

de vasi la 6 aprilie 2011 - 10:51

dar drumurile din VIILE NOI CAND VOR FI MACAR PIETRUITE….politia se motiveaza ca nu pot sa intre pe drumuri cand ploua si TIGANI UMBLA LA FURAT CA IN CODRU

de tibi la 6 aprilie 2011 - 10:53

Kovacs sa mai piewruiasca si drumurile din VIILE TIREAMULUI ca IMPOZIT PLATIM CA SI ALTI care au si drum si curent …GEN CIUCOS..??????????????

de sany la 6 aprilie 2011 - 10:54

poate sa asi faca cata camp vrea ca nu va mai fi primar…e varza poate sa umble ficasa de pe acum sa cerseasca votury prin ORAS ..MAGAZINE

de daciafan la 6 aprilie 2011 - 13:45

constat cu surprindere ca s-a pus problema asfaltarii unui numar cat mai mare de strazi in detrimentul unor lucrari de calitate
pe „principul” mai bine 10 carpeli decat 5 de o calitate rezonabila
replica primarului “sunteţi deranjaţi că vreau să fac cât mai multe străzi şi aşa imi fac campanie electorală pentru alegerile viitoare,asta vă doare de fapt” este de-a dreptul infantila
cui ii folosesc lucrarile de proasta calitate? cine a avut de castigat din faptul ca strada Spicului (Agoston)a ramas cu 2 benzi in loc de 4? are gurile de canal in centrul caii de rulare, bordurile s-au deplasat, iar spatiul verde a ramas neamenajat, toate acestea in urma unor lucrari de modernizare
cine se poate arata incantat de faptul ca de cca 5 ani strazile din cartiere nu au mai fost maturate?
cui ii convine faptul ca
-spatiile verzi arat deplorabil?
-ca locurile de joaca pentru copii sunt mici Cernobaluri?
-ca reabilitarea termica a blocuilor se face dupa ureche lasand sa zburde imaginatia si simtul „artistic” al fiecarui locatar?
nu vreau sa fiu carcotas , nu ma opun schimbarii, initiativei insa as vrea ca ceea ce se face din putinii bani care exista sa fie de calitate si sa se faca cu responsabilitate
ideal ar fi sa se elaboreze un proiect pentru carei (stim noi incotro se indreapta acest oras? cum vrem sa arate el peste 10-20 de ani? ce prioritati de dezvoltare are?) si toate lucrarile sa se faca organizat urmand cu strictete un plan
nu ma intereseaza cine conduce orasul insa parca as vrea sa stiu ca acolo la carma lui vegheaza niste oameni cu viziune, responsabili si dornici sa lase ceva in urma lor

de Rawmania la 7 aprilie 2011 - 07:38

taxa pe divort :)))… epic failed

de gabi la 7 aprilie 2011 - 08:48

o sa se ia de tine astia, crezand ca ai injurat cu „epic failed”.

Lasati un comentariu