Coşmarul bătrânilor continuă

• publicat la: 25 iulie 2011
Coşmarul  bătrânilor continuă

Prezentam în urmă cu trei zile cazul soţilor Vereş,condamnaţi la zile grele de suferinţă in pragul bătrâneţii.

După interminabilele procese prin care au trecut pentru a-şi recupera măcar o parte din investitiile realizate la locuinţa in care au stat 38 de ani,au ajuns acum la mila Primăriei Carei pentru  o locuinţă socială provizorie şi mai apoi obţinerea unui loc la Căminul de Bătrâni.

După cum s-a văzut din imaginile prezentate, locuinţa( de fapt garajul) primită in urmă cu o lună este  departe de a fi cât de cât decentă,nemaipunând la socoteală faptul că nu are apă curentă şi nici acoperişul  reparat.

In conditiile in care cele două persoane au o anumită vârstă si o stare precară de sănătate, nu se pune problema efectuării de către acestea a reparatiilor atât de necesare la acoperiş.

Astfel, ploile abundente de acum o zi au inundat adăpostul bătrânilor,punând sub semnul intrebării rămânerea lor in continuare la această adresă.

Tot in articolul apărut in urmă cu trei zile,menţionam că in final ,cei doi bătrâni au fost incluşi pe lista celor ce pot primi o masă caldă de la Cantina de Ajutor Social a oraşului.

Dacă vineri, Veres Magdolna a putut să se deplaseze pentru a lua mâncarea  de la cantină, astăzi,  afectată fiind de starea locuinţei in urma inundaţiei ,nu a mai putut să parcurga drumul către casă cu sufertaşele,şi-a pierdut  echilibrul şi a căzut.

Contactat telefonic, Dumitru Paşca de la Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Carei , a luat la cunoştinţă despre evoluţia situaţiei celor două persoane din curtea din spatele Bibliotecii Municipale şi a  incercat să rezolve problema găsirii unui voluntar pentru transportul mâncării pentru cei in cauză.

La orele amiezii  exista persoana care să se deplaseze in zilele următoare cu porţiile de mâncare pentru bătrâni dar a rămas in suspensie atât problema acoperişului stricat şi a incăperii inundate cât şi a persistenţei gunoaielor la uşa de intrare.

redactia

comentarii

de gizela la 26 iulie 2011 - 09:26

e vacanta la primarie asa ca batrinii mai pot sa astepte pana vine cineva la ei sa culeaga gunoaiele si sa repare acoperisul.apa nu a ajuns inca la pat si pana atunci poate primesc o barca

de nickname la 26 iulie 2011 - 11:47

Pentru rigurozitate trebuie mentionat ca:
-astazi s-a ridicat gunoiul din fata „casei lor”
-de asemenea s-a tuns iarba din intreaga curte.
– ” bunica” ieri si-a snopit in bataie sotul, iar un locatar de la blocul social a vazut scena de groaza si a chemat politia, care a mai fost chemata o data si azi noapte.

Uneori traim ceea ce meritam. Nu cred ca acest caz social ar mai fi existat daca doamna in cauza ar fi fost mai cumpatata si si-ar fi asigurat batranetile.

de gizela la 26 iulie 2011 - 12:33

ce bine ca mai intai a fost scris in ziar si apoi au mers sa ridice gunoiul si sa taie iarba.de ce nu au facut nimic pana acum? cine esti tu ca sa spune ce meritam si ce nu meritam? numai DUMNEZEU poate sa judece la noi

de nickname la 9 august 2011 - 10:10

Draga Gizela, astazi d-na l-a batut din nou pe saracul batran. S-a chemat salvarea si tot ea ca batranul minte. Eu o cunosc pe aceasta doamna de prin anii 90 si pot sa-ti spun cu mana pe inima ca datorita nesabuintei ei a ajuns unde a ajuns. Niciodata nu a facut un gest de omenie pentru nimeni, daca a putut a vorbit de rau si a ocarat pe oricine, a ras de necazul altuia si acuma cere mila? Eu nu spun aceste lucruri pentru ca ma bucur de raul ei, dar nu se lasa nici ajutata. Si sa nu uitam ca suntem suma si consecinta alegerilor noastre. D-zeu ne-a dat liberul arbitru, depinde de noi daca folosim acest lucruspre binele nostru sau nu.

Lasati un comentariu