Insulele Seychelles: Paradisul din Oceanul Indian

• publicat la: 2 iulie 2011
Insulele Seychelles: Paradisul din Oceanul Indian

Republica Seychelles este constituita din 115 insule asezate in Oceanul Indian, insule descoperite de insusi Vasco da Gama la inceputul secolului al 16-lea. Cu toate acestea, multe dintre cele 115 insule au ramas inca nelocuite, iar populatia arhipelagului nu depaseste 84.000 de locuitori, fiind cea mai mica populatie a unui stat african. Cunoscuta ca fiind una dintre cele mai exotice destinatii din lume, Seychelles aduce laolalta plaje spectaculoase, traditii vechi de sute de ani, rezervatii naturale ferite de interventia oamenilor si povesti fantastice cu pirati si navigatori.

Cum sa ajungi in Insulele Seychelles

Aeroportul Seychelles International se numara printre cele mai mari aeroporturi din Seychelles. Pentru a ajunge in arhipelag este nevoie de viza, insa aceasta se obtine la intrarea pe aeroport, singura conditie fiind aceea ca pasaportul sa mai fie valabil cel putin sase luni.

Clima

In Seychelles temperaturile variaza foarte putin de-a lungul anului, media anuala fiind de 25 de grade. Cele mai racoroase perioade sunt de la sfarsitul lui iunie si pana la inceputul lui august cand temperatura poate scadea pana la 20 de grade. Din mai si pana in noiembrie adie vantul, iar aceasta este considerata cea mai buna perioada pentru turisti. Lunile fierbinti sunt intre decembrie si aprilie, atunci cand umiditatea creste foarte mult, iar temperatura depaseste 32 de grade.

Ce sa vizitezi

Aldabra, una din insulele arhipelagului este parte a patrimoniului mondial UNESCO inca din 1982 si poate fi vizitata pe parcursul zilei. Insula este cunoscuta mai ales datorita florei si faunei sale naturale, aici putand fi vazute broaste testoase de Aldabra, dar si crabul de cocos, cel mai mare exemplar de crab din lume.
Pe insula Mahe, una dintre cele mai populate de turisti se gasesc o multime de galerii de arta traditionala si monumente, dar si situri istorice sau gradini luxuriante cu plantatii de vanilie sau portocali. Pe aceasta insula localnicii inca mai fac negot cu condimente, iar turistii sunt invitati sa asiste la procedeele de fabricare a lumanarilor facute manual din petale de flori, condimente sau plante medicinal.

Recomandarea DivaHair

In fiecare an in Seychelles are loc Festivalul de Film subacvatic SUBIOS. Festivalul aduce laolalta artisti locali si internationali si promoveaza viata marina si frumusetea plajelor din arhipelag. Anul acesta festivalul se desfasoara in perioada 4-6 noiembrie si promite tuturor turistilor trei zile de filme spectaculoase realizate in adancul Oceanului Indian, mai multe work-shopuri de fotografie si invitati celebri din lumea filmului.

Ce sa mananci

Majoritatea preparatelor traditionale din Seychelles combina bucataria africana, cu cea indiana si franceza. Cele mai delicioase preparate sunt cele pe baza de peste oceanic sau fructe de mare, insa fructele exotice sunt cele care fac diferenta de fiecare data – papaya, mango, pepenele galben, merele si lamaile verzi sunt nelipsite din majoritatea meniurilor. In ceea ce priveste carnea, accentul se pune pe pui si peste oceanic, mai degraba decat vita ori miel. Majoritatea preparatelor sunt bine condimentate cu condimente proaspete autohtone.

Printre mancarurile cele mai apreciate in arhipelag se numara caracatita cu curry si cocos, tec tecs, o supa din melci de mare cu dovleac proaspat, friptura de peste, supa de peste si tocanita de kordonye sau pestele iepure, un peste care secreta o substanta usor toxica si care ii ameteste pe cei care consuma acest fel de mancare, la fel ca si un pahar de alcool.

Evenimente anuale

In fiecare ianuarie, pe insula Mahe are loc o competitie de navigat pe apa, Seychelles Sailing Cup, competitie care aduce aici nenumarati turisti. In martie, tot pe Mahe are loc si Festivalul Francofoniei, cu filme, muzica, teatru si alte evenimente culturale in limba franceza, iar in iunie turistii pot lua parte la Festivalul Muzicii Clasice.

Viata de noapte

In ceea ce priveste viata de noapte, Seychelles nu prea se bucura de prea multe activitati in acest sector. De cele mai multe ori turistii pot petrece cu muzica si dans in cadrul cluburilor hotelurilor, insa pe insule distractia de noapte nu prea exista. Tot hotelurile organizeaza si cinematografe in aer liber noaptea, pe plaja, sau gratare si concerte de muzica traditionala.
Unde faci shopping

Avand in vedere ca 90% din populatia din Seychelles este pe insula Mahe, aici este si zona de shopping. Pe Mahe se gasesc o multime de bazaruri si piete cu produse facute de localnici, de la accesorii la decoratiuni, toate lucrate manual. Turistii se pot targui cu localnicii pentru a obtine pretul dorit, iar despre ceaiurile si parfumurile autohtone se spune ca sunt unele dintre cele mai bune din intreaga lume.

sursa DivaHair.ro

Lasati un comentariu