Mâine are loc repartizarea la liceu

• publicat la: 11 iulie 2011
Mâine are loc repartizarea la liceu

Cei 4.132 de absolvenţi de gimnaziu vor afla mâine, la ce liceu vor fi repartizaţi. Calculatorul îi va repartiza în funcţie de notele obţinute la Evaluarea Naţională şi în anii de gimnaziu.

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc mâine dimineaţă. După repartizarea tutor elevilor, rezultatele vor fi afişate pe internet, pe site-ul oficial www.admitere.edu.ro. De acolo, listele vor fi descărcate de directorii şcolilor care le vor afişa în fiecare unitate şcolară în parte. Nota de admitere la liceu este formată din 50% media de la Evaluarea Naţională şi 50% cea din anii de gimnaziu. Chiar şi absolvenţii care nu au luat examenul de evaluare naţională pot ajunge într-un liceu bun. Teoretic, orice elev, chiar dacă nu a fost admis la Evaluarea Naţională, poate ajunge la „Eminescu” sau la „Stanca”. „Din punct de vedere procedural este posibil. Dacă alţi elevi nu au optat înaintea lui pentru profilul respectiv, are toate şansele să ajungă într-un liceu de top. Asta doar teoretic, pentru că practic nu se poate întâmpla niciodată”, precizează Mariana Brumboiu.

Începând de vineri 15 iulie şi până în data de  25, elevii trebuie să-şi depună dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizaţi. În judeţul Satu Mare nici un elev nu riscă să rămână nerepartizat, numărul locurilor în licee fiind acelaşi cu numărul absolvenţilor de gimnaziu.

 sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu