Verestoy Attila vrea „ieşire” la Lacul Roşu

• publicat la: 10 iulie 2011
Verestoy Attila vrea „ieşire” la Lacul Roşu

Patru parlamentari UDMR trag sforile pentru a trece nişte terenuri şi lacuri de acumulare din proprietatea statului in cea a CL Gheorgheni (Harghita).
Nici in perioada vacanţei, când mai tot alesul isi mai ia gândurile de la politică, udemeriştii nu renunţă la ideea de a trage cât mai mule foloase pentru regiunile pe care le reprezintă. Aşa se face că un proiect initiat de Verestoy Attila, Edler Andras Gyorgy, Pal Arpad si Seres Denes le cam dă bătai de cap in această perioadă senatorilor din Comisia de administratie si nu numai.

Lege cu dedicaţie

lac 300×225  Verestoy Attila vrea ieşire la Lacul Roşu!Depusă la Parlament incă din martie, legea prevede darea cu titlu gratuit in administrarea Consiliului Local al Municipiului Gheorgheni din judetul Harghita a doua lacuri de acumulare – “Piatra Rosie” si “Paraul Valea Oii” (zona Lacului Rosu) aflate in domeniul public al statului si in administrarea “Apelor Romane”.

Totodata, documentul face referire si la preluarea de catre CLM Gheorgheni a bunurilor mobile(in valoare de 362.918 lei, respectiv 223.726 lei) dar si la faptul ca istitutia se “subroga in drepturile si obligatiile Administratiei Nationale “Apele Romane”. In timp ce initiatorii sustin ca proiectul are in vedere atat protejarea Lacului Rosu cat si dezvoltarea economica a zonei, surse parlamentare ne-au precizat ca legea este una “cu dedicatie”, argumentele udemeristilor fiind “cusute cu ata alba”. Ca lucrurile nu sunt tocmai curate o demonstreaza si lipsa avizului de la Guvern.

n fata acestei situatii, senatorii din Comisia de administratie, care urmau sa dea zilele acestea un raport, au decis sa amane discutarea legii pana in toamna. Contactat de Ziarul “National”, senatorul Sever Cibu a declarat ca el s-a pronuntat din start impotriva proiectului legislativ. “Eu am spus ca o astfel de lege nu se justifica. Distanta dintre Georgheni si cele doua lacuri de acumulare este destul de mare. Nu inteleg de ce trebuie trecute de la stat in administrarea Consiliului Local”, a mai precizat Cibu.

sursa National.ro

Lasati un comentariu