Benzina, în pas voios spre 7 lei/litru

• publicat la: 19 octombrie 2011
Benzina, în pas voios spre 7 lei/litru

Companiile petroliere din România şi-au făcut un obicei din a majora lunar preţul combustibililor. Ieri a fost ziua scumpirilor pentru luna octombrie, cu toate că la nivel mondial preţul petrolului este pe o pantă descendentă, ceea ce ar avea drept urmare o ieftinire a benzinei şi motorinei. Ca de obicei, tonul scumpirilor a fost dat de OMW Petrom, cel mai mare jucător de pe piaţa carburanţilor, care a scumpit benzina şi motorina cu 6, respectiv 12 bani.

După noua majorare, preţurile la o staţie Petrom au ajuns la 5,55 lei/litru, pentru benzina 95 şi la 5,75 lei, în cazul motorinei Euro Diesel 5, anunţă CLICK. Astfel, observă CAPITAL ,motorina a depăşit benzina, chiar şi la cele mai ieftine sortimente. Potrivit reprezentanţilor companiei, citaţi de COTIDIANUL, majorarea este generată de creşterea accizelor, cotaţiile barilului de petrol şi cursul valutar.

Un alt jucător important pe piaţa locală care şi-a majorat tarifele săptămâna trecută este Rompetrol. Acesta, susţine ADEVĂRUL şi-a scumpit produsele  la 5,51 de lei litru de benzină Efix, de la 5,48, 6,16 lei litru de benzină Alto 1001, cu 3 bani mai mult. Motorina costă în prezent 5,49 lei/litru sortimentul Efix, şi 5,8 lei/litru sortimentul Alto 55. Dar veştile proaste în ceea ce priveşte preţul carburanţilor nu se opresc aici, după cum afirmă chiar benzinarii.

„Până la sfârşitul anului preţul carburanţilor va depăşi 6 lei/litru, iar în 2012 o să avem surpriza să vedem cum combustibilii ajung la 7 lei/l! Creşterea euro în raport cu leul, dar şi deciziile guvernului de a mări accizele, duc, desigur, la scumpiri în lanţ“, a estimat, pentru CLICK!, Ion Tache, preşedintele Asociaţiei Benzinarilor Independenţi.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu