Asociaţia Werdnig Hoffman la Bruxelles

• publicat la: 25 ianuarie 2012
Asociaţia Werdnig Hoffman la Bruxelles

În data de 21 ianuarie,reprezentanţi ai  Asociaţiei Werdnig Hoffman  din Carei, au participat la Bruxelles, la intâlnirea europeană a pacientilor şi reprezentanţilor organizaţiilor de pacienţi, intitulată „Chain of trust” în organizarea Forumului  Pacienţilor Europeni.

La această intâlnire, Asociatia Werdnig Hoffman a fost reprezentată de către preşedintele Robert Vereş şi voluntara asociatiei,Doris Vereş.Au participat pacienţi din: Grecia, Olanda, Portugalia, Spania, Anglia, Italia, Danemarca şi nu in ultimul rând România.

Proiectul „Chain of trust” doreşte evaluarea, din punct de vedere al pacienţilor, a serviciilor telehealth si e-health. La ce se referă de fapt aceste servicii? Se referă la furnizarea de asistenţă medicală la distanţă, folosind tehnologia de telecomunicaţii, si echipamente special adaptate. Aceste servicii permit profesionistilor din domeniul sanitar de a diagnostica, trata,  evalua si  monitoriza pacienţii, fără a fi necesar ca ambele persoane să fie in acelaşi loc. La finalul intâlnirii, după dezbateri am reuşit să intocmim anumite recomandări privind implementarea acestui proiect pe plan european. Deşi este incă un domeniu de viitor, credem că impreună cu implicarea pacienţilor, specialistilor, farmacistilor si a doctorilor, aceste servicii se vor dezvolta cu timpul. Ne-am bucurat că Asociatia Werding Hoffman a făcut parte dintre cei invitaţi să  participe la acest focus group,evenimentul constituind un prilej de a închega noi legături cu alte asociaţii similare dar şi de a câştiga experienţă

comentarii

de careiu la 26 ianuarie 2012 - 06:46

bravo bobi! ai toata admiratia careienilor!

Lasati un comentariu