Ministerul Sănătăţii a întrerupt campania de vaccinare. 100.000 de doze de vaccin antigripal, retrase de pe piaţă

• publicat la: 9 ianuarie 2012
Ministerul Sănătăţii a întrerupt campania de vaccinare. 100.000 de doze de vaccin antigripal, retrase de pe piaţă

Ministerul Sănătăţii a întrerupt campania de vaccinare antigripală. 100.000 de doze de vaccin antigripal au fost oprite de la comercializare.

Există suspiciunea că vaccinul nu respectă toate normele, anume că i-ar lipsi o anumită substanţă, fără de care eficienţa acestuia nu este garantată. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a cerut Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Institutului Cantacuzino o informare privind acest produs .

În judeţul Teleorman, aproximativ 9.000 de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite.

Conform Direcţiei de Sănătate Teleorman, acestea urmează să fie „păstrate şi depozitate în condiţii adecvate şi sub strictă supraveghere”, informează Agerpres.

DSP Teleorman a anunţat că nu se vor mai elibera vaccinuri antigripale. Măsura survine deciziei specialiştilor Ministerului Sănătăţii de a se sista vaccinarea antigripală sezonieră pe o perioadă de şapte-zece zile.

Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent nu au fost semnalate cazuri care să prezinte probleme  de sănătate în urma vaccinării, informează Mediafax.

În 3 ianuarie, Ministerul Sănătăţii anunţa că şi în 2012 continuă campania de vaccinare gratuită antigripală, în cadrul căreia au fost imunizate 479.589 de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor  Transmisibile a înregistrat, în ultima săptămână a anului trecut, 53.606 persoane cu infecţii respiratorii acute. Dintre acestea, peste 11.429 au fost înregistrate cu pneumonii, iar 42.141 cu viroze respiratorii. Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost de 36.

Până în 3 ianuarie, în România au fost confirmate în laborator şapte cazuri de gripa sezonieră (A/H3N2).

sursa ziare.ro


Lasati un comentariu