Beneficiile scorţişoarei

• publicat la: 6 februarie 2012
Beneficiile scorţişoarei

Este o mirodenie care stimulează producţia de lichid digestiv, vă ridică apetitul şi vă ameliorează durerea de stomac.

Conform cercetătorilor americani, scorţişoara este un adevărat medicament.

Puţină scorţişoară in fiecare zi (o jumătate de linguriţă ) poate reduce trigliceridele şi colesterolul total cu pană la 30%, spun specialiştii citaţi in cartea „30 de minute pe zi pentru o inimă sănătoasă”, apărută la editura Reader’s Digest.

Acest condiment puternic aromat face ca celulele musculare şi hepatice să fie mai sensibile la hormonul insulinic. Iată cateva modalităţi de a introduce scorţişoara in hrana zilnică.

1. Presăraţi puţină scorţişoară in cafeaua sau ciocolata fierbinte de dimineaţă
2. Dublaţi cantitatea indicată la prăjituri, plăcinte sau biscuiţi
3. Folosiţi scorţişoară in loc de sare şi piper la cartofii dulci, copţi
4. Puneţi scorţişoară in marinatele de vită, porc sau miel
5. Preparaţi orez dulce pentru micul dejun, amestecand cu stafide, nuci şi scorţişoară.

Ingrijeste-ti pielea, luptă impotriva kilogramelor in plus si imbunătăţeşte-ţi memoria cu ajutorul acestei mirodenii nelipsite din orice casă: scorţişoara!

Mirodenia aromată folosită zi de zi pentru plăcinte, prăjituri sau ceaiuri are o mulţime de alte utilizări uitate sau descoperite recent, potrivit Health.com.

Mesteci şi-ţi aduci aminte

Pe lângă respiraţia proaspătă şi gustul plăcut, guma de mestecat cu aroma de scorţiţoară are si un beneficiu nebănuit: stimulează memoria.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Wheeling Jesuit din Statele Unite, persoanele care au mestecat gumă cu aromă de scorţişoară au avut rezultate mai bune la testele de memorie decât cei care au mestecat guma cu altă aroma sau nu au folosit deloc gumă.

Remediu pentru tuse

O altă intrebuinţare extrem de utilă a scortisoarei este cea de leac impotriva tusei uscate. Lăsaţi câteva beţisoare de scortisoară să se dizolve intr-o cană cu apă rece, timp de câteva ore, după care beţi conţinutul. Substanţa obţinuta prin această metodă protejază si calmeză gâtul iritat.

Contra kilogramelor in plus

Vrei să slăbeşti? Incearcă cu scorţişoară! Mirodenia reglează cantitatile de zahăr din sânge si calmează senzaţia de foame, potrivit unui studiu al Departamentului american pentru Agricultură.

Combinaţia perfectă pentru o gustare delicioasă cu puţine calorii: măr copt cu scorţişoară.

Spaima bătăturilor!

Antioxidanţii din scorţişoară, combinaţi cu alte ingrediente cunoscute pentru proprietatile lor curative pot revitaliza pielea crapata si batatorita a talpilor.

Amestecaţi sucul stors din 5 lămâi cu o lingură de ulei de măsline, un sfert de cană de lapte integral, o jumătate de cană de apă si două linguri de scorţişoară, apoi ţineţi picioarele timp de 15 minute in poţiunea pentru picioare fericite.

sursa  sanatate

Lasati un comentariu