Deszăpezire la Carei

• publicat la: 6 februarie 2012
Deszăpezire la Carei

Circulaţia rutieră in municipiul Carei este ingreunată datorită căderilor de zăpadă din ultimele zile,fenomenul resimţindu-se mai ales in cartiere, unde aleile inguste şi maşinile parcate pe ambele părţi impiedică accesul utilajelor de deszăpezire.


Potrivit celor declarate de Nagy Constantin din cadrul Primăriei Carei,problema cea mai mare nu este zăpada ci gerul .

“Pentru a înlătura zăpada dispunem de utilaje suficiente dar in caz de ger nu avem ce face.Imprăştierea materialelor antiderapante nu este eficientă  dacă temperatura de afară este mai scăzută de -6 grade. Pentru această perioadă am luat din timp măsuri de siguranţă şi am împrăştiat antiderapant chiar inainte de ninsori,pentru a asigura o protecţie asfaltului”, a declarat pentru Buletin de Carei, Nagy  Constantin.

Pentru operatiile de degajare a carosabilului ,echipajele din cadrul primăriei acţionează cu ajutorul a două Rabe de 16 tone,dotate cu lame,a unui tractor cu semiportantă şi cu lamă in spate iar pentru zona cartierelor de locuit se utilizează un tractoraş de la serviciul grădinărit şi spaţii verzi,la care s-a ataşat o lamă.

In cursul zilei de azi,după ora 10,când temperaturile au fost mai prietenoase,o maşină cu sistem de împrăştiere antiderapant a  fost prezentă pe arterele principale până in jurul orei 16,00. Acelaşi Nagy  Constantin afirmă ca există suficiente cantităţi de material  antiderapant (sare şi clorură de magneziu) pentru toată perioada rece care va urma.

Ziua de marţi va fi mai blândă din punct de vedere  termic  dar incepând de miercuri se aşteaptă  ca mercurul termometrelor să coboare până la minus 18-20 de grade Celsius.

Gospodarii şi proprietarii de magazine sunt invitaţi să îşi facă curat in faţa imobilelor  pentru a face posibilă deplasarea in condiţii decente a pietonilor.

„La această oră, se poate circula pe oricare dintre arterele oraşului,chiar şi in Grădina Viilor am fost prezenţi pentru a facilita accesul celor ce locuiesc acolo„,conchide  Nagy Constantin.

In urma lucrărilor de deszăpezire,volumul mare de omăt îndepărtat  a ridicat probleme,cele mai afectate fiind staţiile de autobuz sau   prima banda de pe drumurile care au doua benzi pe sens.

redactia

comentarii

de Ionica la 7 februarie 2012 - 15:58

Nu cunosc aceasta persoana….dar nu mi-se pare firesc sa minteasaca!!!
Ieri am intrat cu autoturismul pe str.Davila si un 4×4 abia m-a putut trage afara dupa o inaintare de citiva metri.Sambata spre duminica in jur de 3 noaptea am ramas blocat in pta Avram Iancu la garaje in spatele Ocolului silvic.La sub-traversarea de langa farmacie era depozitata o cupa de zapada exact la intrare.Deszapezirea la nivel de Carei a fost de tot plansul.

de pentru IONICA la 7 februarie 2012 - 16:16

Esta de tot plansul si acu in Carei,pentru a curata Careiul de zapada nu sunt bani da pentru printesa roz bonbon din Castel cu caii ei cu tot si manejul lui bunicu-sau sunt.RUSINE !

de ..... la 8 februarie 2012 - 08:52

promovati gogomanii
promovati gogomanii…..
gogomanii…….

de vasile la 8 februarie 2012 - 12:06

asta care ai scris articolu te invit in mv2 sa vezi cum se circula..? nu a trecut nici din greseala ceva care sa dezapezeasca.

de tiby la 8 februarie 2012 - 12:08

STIMATA REDACTIE ATI FOST SI CARTIERE SA VEDETI CE E..?

de MANEJ HAZ in actiune ! la 8 februarie 2012 - 13:01

Lasa ca va trece D-na cailor din Kastel,are o trasura cu senile trasa de 12 cai care i-au aprobat maneju.Ca ei oricum i se implinesc toate poftele chiar si pofta de a arunca cu balegar in unii si altii..Oricum de 15 Martie va demonstra primarului ce spectacole stie ea sa trinteasca.Demonstratii de HUSARI imbracati in costume roz-bombon.Se pare ca nu-i mai plac spectacolele organizate de KULTUR HAZ,ci doar cele organizate de MANEJ HAZ !

de cartieru la 9 februarie 2012 - 06:09

cine curata drumu in cartiere ?????cine ia banii pentru curatat????primaria doarme????

de Horia Mărieș la 20 februarie 2012 - 10:53

@cartieru >>> „Cine curăță zăpada din cartiere?”

Bancul zilei (unul mai mai vechi):

„Un văcar avea un taur….cel mai bun taur din Câmpia Ierului.
Taurul era unica sa avere.
Curând i se duse vestea în lung si-n lat deoarece ceilalți fermieri decoperiră că taurul era cel mai bun animal reproducător din zonă. Așa că începură să îl inchirieze pentru vacile lor.

Era de ajuns să apară vreo vacă prin preajmă…Taurul nu “ierta” niciuna! Astfel văcarul câstigă muuuuuulți bani!!!

Ceilalti fermieri se reuniră și deciseră să pună mână de la mână și să cumpere taurul. Ajunseră la văcar acasă și îi ziseră:

– Cere un preț pentru animalul tău. Vrem să îl cumpărăm!!!

Văcarul, profitând de situație, ceru un preț absurd de mare.
Dezamăgiți, fermierii nu aceptară și plecară cu jalba în proțap la primar.

Acesta din urmă, sensibil la problemele comunității, ca toți primarii din zonă, precum și foarte bun om de afaceri, cu experiență îndelungată în falimentarea propriilor firme, cumpără taurul cu banii primăriei, plătind o avere pe el, că doar nu era prost să-l cumpere din averea lui, dosită bine, trecută de mult pe alte nume, și îl inregistră ca patrimoniu al comunei.
Taurul a fost adăpostit în manejul din parc.

Bucurie mare în comună! Se făcu o petrecere câmpenească de pomină, cum numai la villa karul și pe la vrăjile viilor se mai obișnuiește !

Fermierii prezenți își aduseră și vacile….deh….să profite cât mai repede de noul patrimoniu al comunei !

A fost adusă prima vacă… Taurul o mirosi și ….nimic…

– Trebuie să fie vina vacii, zise un fermier. E prea slabă!

O altă vacă a fost adusă.
O vacă olandeză, adusă de primar direct de la Nyirbator unde tomai fusese în schimb de experiență, cea mai frumoasă vacă din regiune!
Taurul o mirosi…apoi NIMIC!!!

Primarul, disperat, îl chemă pe văcar și îl întrebă răstit, așa cum îi era felul, ce se întâmplă.

– Nu știu, zise văcarul! Nu a mai făcut nicodată așa ceva!!! Lasă-mă să vorbesc cu el, ceru văcarul. Văcarul se apropie de taur și îl intrebă:

– Ce se întâmplă cu tine? Nu mai ai chef de muncă?

Taurul, se întinse leneș, și răspunse:

– Nu mă enerva! Mă deranjezi! Acum sunt FUNCȚIONAR PUBLIC !!!”

de Esti Glumet Horea la 20 februarie 2012 - 12:46

Cam glumet D-l.Horea :))si foarte bine informat !!!!

de Horia Mărieș la 20 februarie 2012 - 13:23

@Esti Glumet Horea

– Erată: corect se scrie „Horia”.

– „Cam glumeț”. Nu sunt eu cel glumeț, am menționat chiar de la început că bancul este unul mai vechi. Nu sunt eu autorul lui. Dar de ce sunt totuși „Cam glumeț”? Că doar adevărul din bancuri supără, un banc are -prin definiție- scopul să te facă doar să zâmbești.

– „bine informat”? Aiurea. Nu mai bine informat decât poate să fie toată lumea, fiindcă atât bancul cât și toată povestea din el se pot găsi -free of charge- pe net. Vă pot oferi și Dvs. linkurile respective, dacă o să mai aveți dorința să zâmbiți.

de ION la 20 februarie 2012 - 18:19

„HOREA” mai e si suparacios pe linga faptul ca e glumet !Se mai leaga si de scris,pe fiul meu il cheama HOREA asa-i scrie in toate actele .Of,asa sunt oamenii cand au cate-o opotunitate sa se exprime ,precum in acesta pagina!!!
nu li se mai termina vorbele!!!Comentarii kilometrice,dar,poate nu toata lumea e pensionar sa aiba timp sa le citeasca.

de pentru Ion la 20 februarie 2012 - 18:51

pensionar asa ca tine?ca dupa cum te exprimi prea le-ai citit pe toate comentariile.da de rascoala lu horea ai auzit?cu e fara i

de Horia Mărieș la 20 februarie 2012 - 19:16

@Ion,

Nu vă forțează nimeni să (mă) citiți (kilometric) dacă nu vă permite timpul. Săriți vă rog peste textul meu, ignorați-l total, n-o să pierdeți absolut nimic important.

E drept, aparent eu am mult mai mult timp decât Dvs. și-mi cer cu umilință iertare pentru asta.

Glumeț sunt și o să mai fiu, fiindcă fără glume viața este mult prea searbădă, dar nu sunt supărăcios, am replică doar atunci când cineva care mi se adresează nu reușește să-mi scrie corect numele – pe cel scris în acte.

Admit și vă dau dreptate că prenumele respectiv este mult mai corect scris cu „e”, așa cum v-ați botezat Dvs. fiul, decât cu „i”, fiindcă numele conducătorului răscoalei din 1784 apare în absolut toate documentele istorice ca „Horea”.

Numai bine, si nu vă stresați, că dăunează.

de Vasile la 21 februarie 2012 - 02:37

Si sa nu uitam ca toti propagandistii incep asa:

de *0*1@ M*r1*3ș la 27 January 2012 – 09:04
„…
Vreau să clarific ceva de la bun început: mă declar total apolitic.
…”

Dupa care o dau la intors si incep sa scrie ceea ce se vede mai sus.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2012 - 04:32

@vasile

Mă bucur că-l citiți și mai ales că-l citați pe propagandist.
Am început așa, apolitic, și chiar și fără voia Dvs. o să continui tot așa, însă până acum nu cred c-am dat-o de fel la întors, mi-am păstrat linia pe care mi-am impus-o de la bun început. Ce v-a deranjat însă atât de mult? Bancul zilei? A fost unul prea porcos, prea fără perdea, sau v-ați simțit Dvs. cel vizat? Văcarul, sau primarul comunei? Sau avocatul lor, purtătorul lor de cuvânt? Fiindcă totuși n-aș crede că ar fi vorba de taurul reproducător.
Puteți să exemplificați, să fiți puțin mai specific, să scrieți clar ce anume nu vă place, ce nu vă convine? Nu trebuie să vă faceți griji, n-aveam cum să fac apropouri si nici referiri directe la distinsa Dvs. persoană, nu am cum să vă cunosc, fiindcă Dvs. sunteți și rămâneți pentru mine mereu anonimul Vasile.

Poate o să reușiți să clarificați însă în următoarea Dvs. postare și pentru cine anume se face propagandă. Ca să-mi fie și mie mai clar de-acum încolo.
A arunca cu vorbe în vânt, așa cum faceți Dvs., este ușor și nu costă nimic.

Dacă propagandă, în accepțiunea Dvs., se cheamă texte care mai în glumă – adică în derâdere, mai în serios, mai prin prezentarea unor documente publice, de necontestat, mai prin deducții logice, încearcă să vă povestească despre putregaiuri, despre mirosuri fetide care se pot adulmeca de la o poștă (sau mai exact de la cca. 750 de km depărtare), despre pești și despre capetele lor – fiindcă peștele de la cap se împute, nu-i așa?, atunci sunt de acord cu Dvs., eu sunt nenorocitul ăla care face propagandă.
Lasați-mă pe mine să fac propagandă, iar în timpul ăsta Dvs. puteți să rămâneți liniștit, cu capul adânc îngropat în nisip, fiindcă atunci nu veți mai simți nici măcar duhoarea emanată de capul de rechin aflat într-o avansată fază de putrefacție.

Pe loc repaus. Continuați vă rog să rămâneți cu capul adânc îngropat în nisip.

de urzica la 21 februarie 2012 - 06:36

LACI DRAGA CRED CA TI AI GASIT NASUL

de URZICOI la 21 februarie 2012 - 10:34

Ai vrea tu, propagandist uselist, sa ramanem cu capul ADANC ingropat in nisip(expresie oarecum similara cu cea folosita de Mircea Badea , si el la fel de apolitic ca distinsa dvs. persoana).

Pacat ca noi astia din carei nu suntem chiar asa de nescoliti cu totii sa nu vedem dupa perdea.

Nu am nevoie nici macar de logica , doar de simpla intuitie a taranului Ilie Moromete ca sa imi dau seama cand cineva joaca alba neagra cu populatia.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2012 - 11:05

@ OK Urzicoiule, fie exact așa cum vrei matale, că tot n-o să înțelegi neam. Îți mai doresc doar să rămâi în continuare același Ilie Moromete (adică un țăran), sănătos la trup, încet la minte și cu ceafa groasă, să nu te schimbi cumva, că o să-ți strici fasonul frezei. Îți aprob cererea, atunci când vei dori să scoți puțin capul din nisip, ca să poți respira și ca să-ți mai oxigenezi creierii.

Ilie Moromomete însă, spre deosebire de matale, nu era de loc un laș, nu se ascundea după tufele de urzici, atunci când îl tăia vre-o nevoie mare.
Țăran, tăran, dar avea un nume și un prenume de care era mândru.

Apropo, ultimele șase litere din diminutivul cuvântului URZICĂ, s-au nimerit așa pur și simplu, nu le-am căutat eu în mod special ca să vă caracterizez, deci rog frumos să nu luați diminutivul respectiv ca pe o ofensă personală.

S-auzim numai de bine, Șefule.

P.S. Apropo, școala aia cu care te tot lauzi matale pe la toate colțurile este cumva Școala Vieții la Seral, sau Ștefan Gheorghiu?
Iar de tutuit să te tutuiști matale exact cu tactu’, că eu unul n-am dus niciodată vacile la păscut pe imaș, împreună cu vre-un Ilie Moromete.

de Lacica la 21 februarie 2012 - 11:29

Corect ,le-ai dus singur.

O alta caracteristica a propagandistilor este ca atunci cand nu mai au argumente sa se apere si sa demonstreze ca nu sunt propagandisti, ei o dau in „diverse”. De cele mai multe ori diversele sunt legate de modul cum a scris acuzatorul: „nu ai scris corect aceasta expresie”. La mine nu a fost cazul , asa ca s-a luat de urmatoarea chestie caracteristica PROPAGANDISTILOR , si anume „esti un anonim , te ascunzi”. Fara suparare , deja sunteti predictibili.

de Rakoczi la 21 februarie 2012 - 13:32

no dara e liber la campania electorala? teapa au luat toti careienii de la acest primar evazionist,acum cu salarul taiat!presedintele tulipanilor careieni este un evazionist cu acte in regula sprijint de pdl!fara suparare,actele vorbesc nu mai trebuie nici un fel de propaganda.

de Horia Mărieș la 21 februarie 2012 - 18:54

@Lacica baratom, n-ai dat încă în nici o groapă?
Asta apropo de vorba românească: „E prost de dă în gropi!”, la cap. „Diverse”.

Time-out timp de 10 zile, plec la munte, la schi. Până atunci, dacă o să te plictisești fără mine, poți să-ți dai singur pumni în cap și picioare în fund. Pa, și mă lași.

Lasati un comentariu