O gravidă a născut in elicopter

• publicat la: 2 februarie 2012
O gravidă  a născut in elicopter

O femeie gravidă din Tulcea a născut in elicopter, in timp ce era transportată la spital de angajaţii Ministerului Administratiei si Internelor.

Tânăra in vârstă de 22 de ani era dintr-o localitate izolata, Mila, si trebuia dusă la spital, insă copilul nu a mai putut aştepta.

Directorul serviciului de Ambulanţă din Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat pentru România TV că gravida a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, pentru a primi ingrijiri medicale.

Gerul şi ninsorile din ultima perioadă au pus multe probleme angajatilor de la serviciile de urgenta, care s-au confruntat cu mai multe cazuri de femei care nu pot ajunge la spital sa nasca.

Saptamana trecuta, mai multe femei din Ilfov si Calarasi au intrat in travaliu, insă ambulanţa a ajuns greu la ele din cauza nămetilor.

Meteorologii au emis, joi dimineata, o atenţionare meteorologică de tip cod galben de ninsori, viscol si polei, valabilă in intreaga tara.

Avertizarea este valabilă in intervalul vineri ora 10.00 – duminică ora 20.00.

In intervalul mentionat, aria ninsorilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vestul tarii, toate regiunile. Local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zapada nou depus va depasi 20 cm, in special in zonele de deal si de munte.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze mai mari in sud si in sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 – 60 km/h, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 km/h, viscolind sau spulberand zapada.

Incepând de sâmbata dimineaţă, local in regiunile sudice si centrale precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si frecvent se va depune polei.

La Arad vor fi -7 grade, la Timisoara -6 grade, la Satu Mare -9 grade, la Cluj Napoca -11 grade, la Craiova -12 grade, la Brasov -10 grade, la Giurgiu -11 grade, la Constanta -3 grade, la Galati -9 grade, la Iasi -14 grade, iar la Suceava -15 grade Celsius.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu