Poliţiştii rutieri au intervenit în cazul unui grav accident de circulaţie

• publicat la: 7 februarie 2012
Poliţiştii rutieri au intervenit în cazul unui grav accident de circulaţie

O sătmăreancă de 43 de ani a fost accidentată grav în cursul serii trecute, în urma unui eveniment rutier produs în jurul orei 19.00, în parcarea unui hypermarket pe Strada Careiului.

Poliţiştii Biroului Rutier, ce s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, au stabilit în urma cercetărilor efectuate, că Ileana S., de 45 de ani, din Satu Mare, aflată la volanul autoturismului, a efectuat o manevră de mers cu spatele, fără să se asigure corespunzător, accidentând-o grav pe Eva P., de 43 de ani, care, în calitate de pieton, se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă, angajându-se în traversarea aleii principale prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Atât victimei, cât şi conducătoarei auto le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii, cercetările continuând în cauză sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.

Pentru prevenirea unor asemenea evenimente rutiere, soldate cu rănirea gravă a persoanelor, poliţiştii rutieri acţionează zilnic, în întreg judeţul, impunând respectarea normelor de circulaţie de către toţi participanţii la trafic. Numai în cursul zilei de ieri au fost constatate şi sancţionate 166 de contravenţii, amenzile aplicate de poliţişti ridicându-se la suma de 12.325 lei.

În pofida condiţiilor meteo nefavorabile, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic 26 de şoferi ce au depăşit limita legală de viteză, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional. Nu au fost înregistrate în schimb, cazuri de depăşire cu peste 50 km/oră a vitezei admise, astfel încât pentru încălcarea acestei norme rutiere nu au fost suspendate permise în cursul zilei trecut. Un singur conducător auto a rămas fără permis pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Au fost organizate ieri, în intervalul orar 10.00 – 13.00, acţiuni în colaborarea cu specialişti ai R.A.R., echipajele Biroului Rutier controlând 34 de autovehicule, aplicând 17 sancţiuni contravenţionale şi ridicând 6 certificate de înmatriculare.

Amplasarea radarelor în data de 08 februarie a.c.:

–         DN 19: Ciuperceni –– Vama ;

–         DN 1C: Drăguşeni – Halmeu;

–         DJ 193: Păuleşti – Culciu ;

–         DN 19A: Beltiug – Supur;

–         DN 19: Carei – Petreşti;

–         Municipiul Carei:

  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • Bd. 25 Octombrie;
  • Strada Uzinei;
  • DN 1F: Carei – Căuaş – Tăşnad

redactia

Lasati un comentariu