Priorităţi ale ISJ Satu Mare: Clasa 0 şi „Scoala altfel”

• publicat la: 27 februarie 2012
Priorităţi ale ISJ Satu Mare: Clasa 0 şi „Scoala altfel”

Vineri, 24 februarie, la sediul Inspectoratului şcolar judeţean, a avut loc o conferinţă de presă care a avut ca subiecte discutate: organizarea programului -Scoala altfel- si problemele legate de pregătirile pentru inscrierea in clasa pregătitoare.

Au fost prezenti: Piroska Szasz, inspector general adjunct al ISJ, Sinziana Cristea, directoarea Centrului Judetean de Resurse si Asistenţă Educaţională, Nicu Sever Miclăuş, inspector scolar, dr. Natalia Boloş, inspector şcolar, purtător de cuvânt al ISJ si Ionut Pintea, elev in clasa a XI-a la Colegiul National Ioan Slavici, reprezentant al Consiliului Judeţean al Elevilor. Referitor la Clasa O am aflat faptul că la nivelul judeţului au fost recenzati copiii care urmează a fi inscrisi in anul scolar 2012-2013 in clasa 0 si in clasa intâi, deasemnea au fost stabilite circumscriptiile scolare.

Potrivit inspectorului scolar adjunct al IȘJ Satu Mare, Szasz Piroska la nivel de județ au fost recenzați un număr de 6.191 de copii dintre care 2.899 sunt pentru clasa pregătitoare și 3.292 pentru clasa I. În ceea ce privește structura claselor, la nivel de județ avem un număr de 165 de clase pregătitoare și 177 de clasa I. Numarul claselor poate suferi modificari datorita evaluarilor psihosomatice ce se desfasoara in aceste zile. La nivel de județ, 527 de copii se află pe lista de evaluarea psihosomatică în vederea înscrierii acestora în clasa pregătitoare și în clasa I.

Până joi, 23 februarie, au fost evaluați un număr de 344 de copii, ceea ce reprezintă 65% din numărul total al celor înscriși pe listă. Din cei 344 de copii, 160 au fost evaluați în limba maghiară in unul dintre cele şase centre de la Satu Mare, Carei sau Negresti Oas. Procesul de evaluare a copiilor a început pe 20 februarie și se va încheia pe data de 29. Din fiecare comisie fac parte câte un psiholog, un medic, o educatoare și o învățătoare și, în fiecare centru există și câte o persoană vorbitoare de limbă maghiară.

În cadrul acestor comisii se evaluează starea emoțională, motricitatea dar și gradul de socializare al copiilor. Nu se dau teste, copii fiind evaluati prin jocuri. În cadrul aceleiași conferințe de presă au fost prezentate în linii mari și activitățile prevăzute pentru săptămâna -Școala altfel- care va avea loc în perioada 2-6 aprilie. Potrivit celor spuse de Ionuț Pintea, președintele Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare în săptămâna respectivă nu se vor face ore în sensul clasic al cuvântului. Este vorba despre activități sportive, excursii cu diverse tematici dar și activități culturale. Ideea organizării unor astfel de acțiuni vine din partea elevilor. Spre exemplu, pentru clasele de a XII-a, o propunere ar fi excursile tematice la câteva centre universitare pentru ca elevii să se familiarizeze cu ofertele unor facultăți, insa până in perioada desfăşurării toţi elevii si părintii sunt invitati să îşi spuna părerea si să facă propuneri in această privinţă pe adresa www.wedu.ro.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu