Mandat de arestare european pentru un tânăr din Căpleni

• publicat la: 26 martie 2012
Mandat de arestare european pentru un tânăr din Căpleni

Un bărbat de 27 de ani, din comuna Căpleni, pe numele căruia autorităţile din Germania au emis un mandat european de arestare, a fost identificat de poliţiştii Secţiei 7 Carei Poliţie Rurală, în cursul ziliei trecute, 25 martie a.c., în contextul unor acţiuni organizate în scopul depistării persoanelor urmărite.

Tânărul, Zsolt F., cercetat pentru comiterea de infracţiuni de înşelăciune şi fals, a fost preluat de o escortă de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, pentru dispunerea măsurilor legale.

La acest final de săptămână doi bărbaţi,  în vârstă de 62 şi 60 de ani, au fost vicitimele unor agresiuni, suferind grave leziuni, ce au impus transferarea lor la Spitalul Municipal Baia Mare pentru investigaţii medicale.

Un prim caz a fost înregistrat în localitatea Acâş, poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală fiind sesizaţi cu privire la acest eveniment prin intermediul unui apel de urgenţă 112, recepţionat sâmbătă, 24 martie a.c, în jurul orei 16.00., când o localnică din Acâş a reclamat faptul că în cursul serii precedente, fratele său a fost agresat de un consătean pe terasa unui bar din comună.

Poliţiştii au demarat ancheta, stabilind în urma investigaţiilor efectuate că victima, Iosif A., de 60 de ani, aflându-se într-un bar din localitate, pe fondul unor discuţii contradictorii a fost lovită cu pumnul în zona capului de către Robert V., de 21 de ani, de asemenea domiciliat în Acâş. În urma loviturii, bărbatul de 60 de ani, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a dezechilibrat şi a căzut, lovindu-se cu capul de scările din beton.

Persoana agresată a fost transportată de membrii familiei la spital în ziua următoare, când starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, moment în care a fost sesizată şi Poliţia. De la Spitalul Satu Mare bărbatul a fost transferat de urgenţă la Spitalul Municipal Baia Mare şi supus unei intervenţii chirurgicale.

O altă agresiune a fost înregistrată la Potău şi anchetată de Poliţişti Secţiei 2 Livada Poliţie Rurală. Tot printr-un apel 112 înregistrat în cursul serii trecute, 25 martie a.c., o femeie de 60 de ani, din localitate, a reclamat faptul că soţul său a fost bătut cu o bâtă peste cap de către un vecini.

În ambele cazuri poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală gravă, urmând ca în funcţie de evoluţia stării de sănătate a persoanelor agresate şi de concluziile medicilor legişti, care vor stabili dacă viaţa victimelor a fost pusă în primejdie, să se procedeze la o eventuală modificare a încadrării juridice.

comunicat

Lasati un comentariu