Un fragment din Sfânta Cruce va fi expus la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

• publicat la: 20 martie 2012
Un fragment din Sfânta Cruce va fi expus la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a declarat, luni, că fragmentul din Sfânta Cruce va fi adus cu un avion din Grecia de o delegaţie condusă de mitropolitul Pantelimon al Veriei pentru sărbătorirea hramului Mitropoliei, scrie Mediafax. „Sărbătoarea Bunei Vestiri din 25 martie este şi ziua care marchează, simbolic, naşterea Mitropoliei Clujului prin întronizarea, în 2006, a primului mitropolit, Bartolomeu Anania.

Această sărbătoare a fost transformată în hramul Mitropoliei, iar în acest an vor fi organizate o serie de manifestări aniversare. Astfel, la Cluj-Napoca a fost invitat mitropolitul Pantelimon al Veriei care va aduce, vineri, din Grecia, cu avionul, pentru închinarea credincioşilor, un fragment din Sfânta Cruce. Acesta va fi expus într-un baldachin în faţa Catedralei Mitropolitane pentru a putea fi sărutat de credincioşi.

Duminică, după slujba de Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, fragmentul din Sfânta Cruce va fi purtat într-o procesiune prin oraş, până pe Calea Turzii unde va fi pusă piatra de temelie a centrului misionar «Sf. Apostol Andrei»”, a spus Ivanov. Potrivit acestuia, slujba de Liturghie de duminică va fi oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca de un sobor de peste 20 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Andrei Andreicuţ. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului a precizat că delegaţia din Grecia va face, sâmbătă, o vizită în parohia din comuna Ceanu Mic şi la Mănăstirea Mihai Vodă. Programul manifestărilor aniversare prevede şi un concert al Fundaţiei „Mitropolitul Bartolomeu” şi o conferinţă susţinută de fostul ministru de Externe Teodor Baconchi. sursa: www.realitatea.net

comentarii

de Emilia Iacob la 20 martie 2012 - 16:23

Ne bucuram de o astfel de initiativa, si din Carei va porni un grup spre Manastirea Nicula, iar la intoarcere se va opri pe la Cluj, pentru a se inchina la fragmentul din Sfanta Cruce. Doritorii pot gasi informatii la dl Florian de la Catedrala Ortodoxa din Carei.

Lasati un comentariu