După 58 de ani

• publicat la: 15 iunie 2012
După  58 de ani

O  intâlnire de 58 de ani de la absolvirea liceului a avut loc joi,14 iunie 2012, la Școala cu clasele I-VIII ”Vasile Lucaciu”. Din totalul de 117 de elevi reprezentand  trei clase , ne-am reîntâlnit 26, un numar de 54 fiind decedați, iar ceilalți 36 au absentat din motive de sănătate.

Momentul revederii a debutat cu un parastas pentru cei decedați, parastas oficiat de părintele Opriș Gheorghe, unul dintre absolvenții acestei generații.

După momentul solemn de aducere aminte a celor care nu mai sunt, ne-am așezat în bănci și am început să depanam amintiri.

Spre deosebire de întâlnirile anterioare unde am discut despre realizările noastre de după terminarea liceului, urmate de realizările copiilor, apoi ale nepoților, de data aceasta discuțiile au alunecat ușor spre amintirile din liceu.

Fiecare din cei prezenti am evocat câte unul sau două momente din viața noastră de elev din perioada atat de frumoasa a tineretii noastre  ca liceeni. Ne-am simțit atât de bine retrăind prin prisma acestor amintiri tinerețea noastră, vârsta liceenilor!

Momentele  deosebite au fost urmate de pozele de grup care au imortalizat clipele revederii si care ne-au redat  cruda realitate  potrivit careia  nu mai suntem la vârsta celor din amintirile rememorate.

În grupuri, am părăsit  incinta școlii spre a ne deplasa la cimitir,cu o coroană , în memoria colegilor decedați.

Am petrecut clipe de neuitat la un restaurant central unde, în timp ce serveam masa, am  continuat depănarea amintirilor până la ceas de noapte  când fiecare, încărcați cu o doză mare de tratament prin râsoterapie, am promis că ne vom reîntâlni peste doi ani când vom aniversa 60 de ani de la absolvirea liceului. Agale,marcati de revederea reusita,ne-am îndreptat apoi spre reședințele noastre mai apropiate sau mai îndepărtate (SUA, București, Petroșani, Timișoara, Teiuș, Oradea, Șimleul, Satu Mare).

Mulțumirile colegilor s-au îndreptat spre Cornelia Ierima,Cheresteși Marta și Weiberger Nicolae care, în calitate de organizatori, s-au străduit ca toată lumea să se simtă bine la această întâlnire.

redactia

comentarii

de Horia Mărieș la 15 iunie 2012 - 23:29

Va dorim multă sănătate și viață lungă, ca să vă puteți bucura de cât mai multe astfel de reîntâlniri plăcute.

de Daniela Dragos (Opris) la 19 iunie 2012 - 05:19

Felicitari tuturor participantilor la respectabila reintilnire de 58 de ani. Dumnezeu sa la ocroteasca pasii in continuare, sa le dea sanatate si bucurii depline. Salutari in special iubitului meu tata, pr. Gheorghe Opris si stimabilei mele profesoare, d-na Cornelia Ierima. Va imbratisez pe toti cu dor si drag!

Lasati un comentariu