Lucian Isar: Oamenii de afaceri nu vor taxe mai mici, ci plata la timp

• publicat la: 24 June 2012
Lucian Isar: Oamenii de afaceri nu vor taxe mai mici, ci plata la timp

Investitorii locali nu cer autoritatilor reducerea taxelor pentru a-si putea extinde afacerile, ci mai curand vor ca relatia dintre ei si stat sa se imbunatateasca, sustine Lucian Isar, ministru delegat pentru mediul de afaceri.

“Nu este reducerea taxelor, ci imbunatatirea relatiei si termenelor de plata in relatia cu autoritatile locale. Aici trebuie imbunatatit timpul de raspuns si eficienta birocratica. De asemenea, procedurile de reorganizare pot fi imbunatatite. Prin initiative cum ar fi noua lege a IMM-urilor care va fi aprobata in curand, actionam energic pentru corectarea acestor probleme”, a declarat Isar intr-un interviu acordat Evenimentul Zilei.

Oficialul guvernamental a mai precizat ca a avut numeroase intalniri, in ultimele 40 de zile, de cand a fost investit, cu reprezentantii mediului de afaceri pe care a incercat sa-i convinga de faptul ca Executivul Victor Ponta este unul “pro-business”.

“Intalnirile cu mediul de afaceri au fost foarte productive, in sensul in care am incercat permanent sa le dovedim ca suntem un guvern pro-business, care doreste sa se implice mult mai activ in rezolvarea problemelor cu care se confrunta mediul de afaceri.

Ca atare, ne-am implicat in probleme semnalate de mediul de afaceri, explicand cu argumente de business care sunt restrictiile si elementele care trebuie incluse in solutia finala. Colaborarea cu organizatiile la nivel patronal poate fi imbunatatita, iar in perioada urmatoare va fi lansat un Consiliu Consultativ pentru Relansare Economica”, a completat Lucian Isar.

Nu in ultimul rand, ministrul delegat pentru mediul de afaceri a mai punctat faptul ca a lansat deja un “dialog cu cu toate reprezentantele economice straine in Romania” si a inceput “activitatea pregatitoare pentru lansarea a 8 poli de crestere in toata tara”.

“Numirea mea a avut loc acum o luna si 10 zile. In acest timp am lansat initiative complexe pentru atragerea investitiilor straine. Am lansat un dialog cu toate reprezentantele economice straine in Romania si am inceput activitatea pregatitoare pentru lansarea a 8 poli de crestere in toata tara. Am reluat si imbunatatit procesul de selectie a managementului privat pentru companiile statului.

In perioada urmatoare se va finaliza restructurarea arhitecturii de consilieri externi, un institut de pregatire in relatii economice internationale, legea IMM-urilor a iesit din perioada de dezbatere publica si a fost inclusa pe legea de abilitare”, a precizat Lucian Isar.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu