Ziua a II-a: Să ne înţelegem reciproc

• publicat la: 21 iunie 2012
Ziua a II-a: Să ne înţelegem reciproc

În data de 19 iunie 2012 a avut loc ce-a de-a doua activitate a Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Satu Mare din cadrul proiectului de integrare a persoanelor cu dizabilităţi în sistemul de învăţământ „Soarele străluceşte pentru toţi la fel”.

Activitatea s-a mutat pentru o oră la Şcoala cu cls. I-VIII „Vasile Lucaciu” Carei alături de clasa a VII-a B. S-a realizat o masă rotundă la care s-a discutat despre avantajele și dezavantajele societății în care trăim și cum putem ajuta persoanele în dificultate. După acestea s-au analizat câteva situații în care sunt implicate persoane cu handicap, analiza făcându-se prin jocuri de rol.

Președintele Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare, Ionuț Pintea,  a declarat: “Sunt ferm convins că impactul proiectului este formidabil și pot spune că feedback-ul participanților este din ce în ce mai măgulitor. Sper ca anul acesta în cadrul Școlii de vară a Consiliului Național al Elevilor proiectul nostru își va pune amprenta asupra celei de a doua ediții a acestui program național.”

Proiectul Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare „Soarele străluceşte pentru toţi la fel” va continua și zilele următoare prin diferite workshopuri și activități care vor depși zidurile instituțiilor de învățământ alături de Asociația Werdnig Hoffman Carei și Biblioteca Municipală Carei. De asemenea, proiectul este susținut de diferiți parteneri mass-media.

Vă reamintim că acest proiect va reprezenta județul Satu Mare în cadrul Școlii de vară din luna iulie de la Eforie Nord.

Sursa: Departamentul de Mobilitate, Informare, Formare și Consiliere al Consiliului Județean al Elevilor Satu Mare

Lasati un comentariu