Finalizare lucrări Ambulatoriu-Policlinica din Carei

• publicat la: 26 august 2012
Finalizare lucrări Ambulatoriu-Policlinica din Carei

Sâmbătă, 25 august a avut loc,de la ora 15,00,recepţia organizată cu ocazia finalizării lucrărilor la investiţia „Reabilitatrea Ambulatoriului de Specialitate Integrat a Spitalului Municipal Carei”, investiţie finanţată din bugetele Ministerului Sănătăţii şi Consiliului  Local Carei. Valoarea totală a contractului de execuţie şi proiectare este de 3.797.872 lei cu TVA.Executia apartine firmei  SC Marconst SRL din Marghita,cea care  momentan se ocupă si de lucrările de la  „Renaşterea Centrului Cultural al Municipiului Carei” (în care e inclus şi Teatrul),cu valoarea de 9.937.060 lei.

La eveniment au participat Conf. Univ. Dr. Bodog Florian Dorel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, foştii miniştrii ai Ministerului Sănătăţii, Cseke Attila şi Dr. Ritli Ladislau, prefectul judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, numeroşi oaspeţi şi personal medical.

Rând pe rând invitaţii au luat cuvântul amintind de faptul că judeţul Satu Mare este primul judeţ în care sistemul sanitar a fost descentralizat, consiliile locale şi Consiliul Judeţean Satu Mare investind de-alungul timpului în reabilitării,amenajări şi achiziţii de aparate noi şi performante.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare Adrian Ştef l-a felicitat pe primarul municipiului Carei pentru reuşită şi pe toţi cei implicaţi în proiect. A subliniat de asemenea că în ciuda faptului că în domeniul medical au fost făcute multe, lista este în continuare lungă şi investiţiile nu se opresc.

Si prefectul Eugeniu Avram a apreciat investitiile făcute dar a ţinut să precizeze că este nevoie si de un management performant la nivelul instituţiei  de sănătate.

Fostul ministru al  Sănătăţii,dr.Ladislau Ritli a scos in evidenţă deasemenea  importanţa acestei investiţii in conditiile in care,potrivit ultimelor statistici,in  judeţul nostru avem cea mai mică speranţă de viaţă.

Spitalul Municipal din Carei a fost printre primele unităţi  la care s-a realizat transferul managementului  către Consiliul Local,acesta dispunând de  administrarea  logistică, financiară si umană.Se cuvine a menţiona si faptul că iniţierea acestui proiect de reabilitare a Ambulatoriului  de Specialitate Integrat a Spitalului Municipal Carei aparţine dr.Constantin Goraş  şi dr.Petkes Eva,managerii din acea perioadă,schimbaţi din funcţie (click )  de primarul Kovacs , în februarie 2011 fără nicio explicaţie.

După alocuţiunile  oficialităţilor, cei prezenţi au avut posibilitatea sa faca un tur al  Ambulatoriului.

redacţia

comentarii

de publicati la 27 august 2012 - 19:36

mai teebuie sa scrieti ca desi nu au vorbit pentru public in centru cseke csehi si kovacs au dat repede pe ungureste cu vorbitul parca cei care au fost prezenti erau handicapati si nu stiau si romaneste.flicitari domnule ritli ca nu ati fost ca si ei si poate pentru aia nu ati rama s pe functie de ministru.
acum au sa aduca numai doctori maghiari daca ramane mai departe erjike.

de adrian pop la 30 august 2012 - 22:54

ce bine ar fi fost ca la poza nr 2 sa fie urmatoarele explicatii: un domna de la minister, presdintele Cj Stef, fostul primar Kovacs si actualul primar Bogdan. Eram cu totii foarte aproape de o intrare in normalitate. Pacat.

de careian la 31 august 2012 - 10:32

adrian pop,invata prima data sa scrii si atunci,poate,vei intra si tu in normalitate,fapt de care eu ma cam indoiesc.cu stima,un „domna„ careian.

de careian la 31 august 2012 - 10:38

observatie valabila si pentru primul comentator.mai treceti,fratilor, pe la generala si apoi dati „sfaturi„ si aruncati cu pareri aiurea si soviniste.pe nimeni nu intereseaza in cate limbi se vorbeste,important e ca s-a realizat renovarea policlinicii.dar,specific unora,iar ne legam de chichite si nu vrem sa apreciem nimic.

de caraian la 31 august 2012 - 10:41

va mananca la mai ca nu mai are lumea ochelari de cal si mai vad si altii ce se petrece????
indiferent cum scrie cineva,primaru actual de carei tot are taiate 30 de procente din salar pentru datorii neplatite la stat….am scris corect?

de caraian la 31 august 2012 - 10:43

si din salar redus face fabrica noua pentru copii,baga limba maghiara ca obligatorie in primarie,plateste un citymanager cu mii de euro ca el tot nu stie decat sa falimenteze firme….

de caraian la 31 august 2012 - 11:02

cat de important a fost sa fie schimbat goras ca sa se aduca doamna apropiata de kovacs si sa intre in consiliul de administratie al spitalului careiean numai consilieri de la udmr? ?adica ceilalti locuitori care nu au votat cu udmr nu au niciuun drept de a fi reprezentati la nivel de oras?? deci nu conteaza cate limbi vorbim dar pentru udmr conteaza ca sa nu fie consilieri romani desenati la spital.specific de fapt si pentru firma din marghita lui cseke care a facut lucrarile ..

de careian la 31 august 2012 - 13:07

EXACT DESPRE CE VORBEAM.NU CONTEAZA CA AVEM O POLICLINICA SI UN SPITAL MODERN,REVENIM CU ATACURI OBSESIVE LA ADRESA PRIMARULUI SI ,MAI RAU,A COPIILOR LUI.CARAIANULE,EU APRECIEZ VALOAREA SI MUNCA UNUI OM,POATE PENTRU CA STIU CE INSEAMNA A MUNCI SI A REALIZA CEVA.VAD CA TU NU FACI PARTE DIN ACEASTA CATEGORIE,IAR COMENTARIILE TALE MALITIOASE LE ATRIBUI ACESTUI FAPT.APROPO,AM O VESTE PENTRU TINE,KOVACS A CASTIGAT ALEGERILE.POATE PESTE 4 ANI VEI PORNI SI TU SI ATUNCI ITI VEI CUNOASTE VALOAREA.PANA ATUNCI MAI SCHIMBA PLACA,CA E CAM ZGARIATA.

de caraian la 31 august 2012 - 14:00

asa cum ai uitat ochelarii si trebuie sa scrii cu caps lock tot asa ai uitat ca nu toti au ca scop in viata cocotarea pe scaune inalte si bagatu mainii in banii publici ca unica sansa de a avea un venit….nu toti traiesc din mila statului si nu toti fac temenele pentru un venit in plus…mai suntem si careieni care traiesc din munca lor si nu din spaga si minciuna… ce te face sa crezi ca un primar este mai presus de lege????de ce nu se aplica si pentru el legea????de ce udmr iese in strada ca sa isi apere infractorii care isi insusesc imobile si tace chitic cand primarii lor jefuiesc bugetul local dupa bunul plac??? nu spui nimic de cele 30 de miliarde platite ca amenda la castel pentru nereguli???a schimbat acum un an conducerea spitalului fara nici o explicatie si a adus medici competenti pe etnie….care au lasat acum fara picior o femeie tanara cu familie din cauza unei neglijente impardonabile….zgarie la tine la urechi adevarul????greu de inghitit??

de Horia Mărieș la 31 august 2012 - 14:59

@careian la 31 August 2012 – 13:07

Aveți perfectă dreptate. Citez:

„APROPO, AM O VESTE PENTRU TINE, KOVACS A CASTIGAT ALEGERILE”

Așa este. Nu vă contestă nimeni.

Vă felicit din inimă fiindcă ați reușit să-l alegeți pe cel mai prost dintre voi. Continuați tot așa, până la victoria finală a socialismului și a societății multilateral dezvoltate în RO. Succesuri și să trăiți bine!

de ambulanta la 31 august 2012 - 15:11

policlinica si spital aveam chiar inainte de a veni kovacs in carei la mobicrasna.doar ca atunci aveam medici mai competenti.acum se lauda ca sunt moderne si sunt conditii de hotel asa ca ar fi mai bine sa se schimbe destinatia lor.
toata lumea de rand ar avea de castigatmai putin managerii si primarii..ei de ce nu se opereaza la carei ?cine castiga cu sacu din afacerea spitalu carei?

de careian la 5 septembrie 2012 - 10:50

frate,tu cred ca traiesti in alta tara si nu la noi,in romania.problema cadrelor medicale e o problema NATIONALA si,in consecinta,pe intelesul tau,afecteaza toata tara.problema sus-mentionata trebuie rezolvata in mai multi pasi,iar primul este acela de realizare a unui cadru adecvat de munca pt personal.trebuie realizate conditiile de tratament.

de caraian la 5 septembrie 2012 - 11:06

careian lucrezi la spital sau ai pe acolo un contract gras????vrei sa spui ca doctoru pal nu a avut cadru adecvat de munca si nici conditii de tratament???parca manageru si primaru laudau conditiile deosebite de hotel din spital!!!femeie tanara de 30 de ani ramasa fara picior din cauza…competentei medicului …..oare acum ce are de spus cseke ,kovacs si csehi ???
ei unde se trateaza?

Lasati un comentariu