Jandarmi la datorie

• publicat la: 17 August 2012
Jandarmi la datorie

Militarii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare vor fi angrenaţi în zilele ce urmează în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului Satu Mare.

Peste 120 de jandarmi vor executa misiuni de asigurare a unui climat de ordine şi siguranţă publică, la zilele oraşelor Negreşti Oaş şi Ardud, dar şi la Festivalul folclorului codrenesc de la Oţeloaia.

Jandarmii sătmăreni vor desfăşura în cooperare  cu lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, o serie de misiuni specifice  pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabilirea unui climat de ordine şi siguranţă publică în localităţile Moftinu Mare – la întâlnirea şvabilor sătmăreni şi la Craidorolţ – cu ocazia balului ţigănesc.

Patrulele Jandarmeriei vor fi prezente în mijlocul cetăţenilor 24 de ore din 24, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite. Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

Deoarece la aceste manifestări se preconizează prezenţa unui public numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări:

-         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale ( genţi, poşete, bagaje etc );

-         să îşi asigure încuietorile portierelor la autoturisme;

-         să nu poarte obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase;

-         să respecte regulile stabilite de organizatori;

-         să evite consumul excesiv de alcool, întrucât acesta este factorul favorizant  şi declanşator al multor fapte de natură contravenţională sau penală;

-  să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice.

comunicat

Lasati un comentariu