Numele lui Vasile Blaga şi Adriean Videanu, în dosarul lui Blejnar

• publicat la: 7 septembrie 2012
Numele lui Vasile Blaga şi Adriean Videanu, în dosarul lui Blejnar

Numele liderilor PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu apar în dosarul evaziunii fiscale de la Braşov, în care e implicat şi Sorin Blejnar, informează RomâniaTV. Fostul şef de la ANAF e acuzat de complicitate la evaziune fiscală în acest caz. Evazioniştii cu petrol aveau relaţii sus-puse, care ajungeau până la miniştri.

Dezvăluiri şoc în dosarul de evaziune fiscală în care este implicat şi fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar. Trei importanţi lideri ai Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu, sunt menţionaţi în acest dosar, deschis pe rol la Braşov.

Sorin Blejnar este acuzat în acest dosar de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat. În dosar apare şi numele fostului ministru al Mediului Attila Korodi. Oameni de afaceri, care încercau să-şi protejeze afacerile cu petrol şi care aveau legături cu politicienii, interveneau pe lângă aceştia pentru a se asigura că totul este în regulă. De asemenea, ei ştiau că pentru a fi siguri că nu există controale inopinate la firmele lor trebuiau să ajungă la mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, şi ulterior lucrurile s-ar fi aranjat.

De asemenea, există în interceptările telefonice o discuţie din care reiese că Vasile Blaga i-ar fi recomandat unui apropiat al unei persoane cunoscute în lumea afacerilor cu petrol, unde să îşi deschidă o firmă şi unde anume să o închidă, deoarece lucrurile nu mergeau deloc bine. Iată discuţia interceptată de procurori, pe acest subiect:

B: Păi le-a dat, textual vă spun ce le-a spus ăla, Blaga, le-a spus să oprească lucrarea la Oradea.
P: Care Blaga?
B: Domnul Blaga. Care Blaga?!
P: Domnu’ Blaga, domnu’ de la noi de la…
B: Vasile Blaga, da.

Într-o altă intrceptare din acest dosar, apar şi numele lui Adriean Videanu şi Răzvan Murgeanu:

VASILE BRAN: Da, mă rog, mi-am făcut eu nişte planuri, legate bineînţeles de treburile noastre, ştii! Trebuie să mă duc şi până la Murgeanu, pe ăsta…
BOGDAN: Da, da, da.
VASILE BRAN: Că am promis cuiva ceva, înţelegi!
VASILE BRAN: Poate mă bag şi la Videanu, da’ mă orientez. Bine Bogdane, te sun când intru în Bucureşti. Pa.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu