Întâlnirea autorităţilor sătmărene cu oamenii de afaceri

• publicat la: 16 octombrie 2012
Întâlnirea autorităţilor sătmărene cu oamenii de afaceri

Institutia Prefectului in colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie si Agricultură Satu Mare a organizat marti in sala mică de sedinte o nouă intâlnire de lucru cu reprezentantii mediului de afaceri din judet.

Intâlnirea a fost condusă de către prefectul Eugeniu Avram. Au mai participat subprefectul Cristian Sasu, directorul de cancelarie al Prefecturii, Sorin Martin Veres, directorul Camerei  de Comerţ, Daniela Culic, inspectorul sef al ITM, Adina Filip, directorul A.J.O.F.M, Gheorghe Tilibaşa, precum si reprezentanti ai mediului de afaceri.

Scopul intâlnirii a fost acela de a dezbate aplicarea legislatiei muncii in afaceri. Inspectorul sef al ITM a ridicat probleme precum munca nedeclarată, sporurile de muncă neacordate, incălcările contractelor care reglementaează munca prestată de minori dar si subiectul concediilor obligatorii. Adina Filip consideră că datorită controalelor inspectorilor ITM, angajatorii sătmăreni au devenit mai disciplinati. La acest capitol prefectul Eugeniu Avram a concluzionat că inspectorii ITM trebuie să insiste in a le aduce aminte angajatorilor dar si angajatilor, responsabilităţile pe care le au.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu