Multiple acţiuni ale poliţiştilor

• publicat la: 31 October 2012
Multiple acţiuni ale poliţiştilor

O sătmăreancă în vârstă de 36 de ani a fost depistată în flagrant, de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în timp ce transporta cantitatea de 4.600 fire ţigări de provenienţă Ucraina.

Combaterea contrabandei cu ţigări, prioritate a activităţii poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor, a fost urmărită şi în acţiunile derulate pe parcursul săptămânilor anterioare şi concretizate prin depistarea în flagrant a unei sătmărence de 36 de ani, în timp ce transporta ţigări de provenienţă Ucraina.

În cursul serii trecute, 30 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au identificat persoana suspectată de comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări.

Maşina în care se afla Ramona T. a fost oprită de poliţişti în jurul orei 19.00, pe Strada Botizului din municipiu, iar la controlul autoturismului a fost depistată cantitatea de 4.600 fire ţigări, ce urma a fi comercializată în pieţele sătmărene. Întreaga cantitate a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor au rezultat indicii cu privire la cooptarea în activitatea infracţională şi a altui suspect, un taximetrist, ce efectua transportul bunurilor, cunoscând proveninţa acestora.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor suspectate de comiterea faptelor, poliţiştii continuă cercetările în cauză.

Mandat de arestare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de armă albă

Bărbatul de 38 de ani, care a provocat, la finalul săptămânii trecute, scandal într-un local din Dindeşti, a fost reţinut de poliţişti şi ulterior arestat pentru 29 de zile.

Suspectul, încarcerat în prezent în Arestul Inspectoratului, s-a dedat la manifestări contrare bunelor moravuri, tulburând ordinea şi liniştea publică prin provocare de scandal în loc public. Mai mult, în momentul în care un consătean în vârstă de 45 de ani, aflat în incinta localului, a încercat să intervină pentru a aplana scandalul, suspectul l-a agresat, tăindu-l cu o sabie la faţă şi la mână.

Pe numele suspectului, Romulus B., de 38 de ani, din Dindeşti, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Petreşti au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice şi port ilegal de armă albă. La finalizarea administrării de probe concludente în cauză poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, ulterior suspectul fiind prezentat magistraţilor din cadrul Judecătoriei Carei şi arestat pentru 29 de zile.

Mandat de executare a pedepsei închisorii – adus la îndeplinire în urma acţiunii poliţiştilor

Un tânăr de 21 de ani, din Supuru de Jos, condamnat la executarea a 4 ani şi 3 luni închisoare pentru furt calificat, a fost depistat de poliţişti şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului.

Raul R. a fost identificat în cadrul acţiunilor organizate de poliţiştii Postului Comunal de Poliţie Supur pe linia depistării persoanelor urmărite ori condamnate la pedepse privative de libertate şi care se sustrag cercetărilor sau executării acestor pedepse.

Persoana condamnată va fi transferată ulterior în Penitenciarul Satu Mare pentru ispăşirea pedepsei aplicate de instanţă.

Suspect de furt calificat – depistat şi anchetat de poliţişti

Angajata unui restaurant din municipiu a sesizat în cursul serii trecute Poliţia prin intermediul unui apel 112 reclamând că i-a fost sustrasă din geantă suma de 260 lei.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au demarat ancheta, identificând suspectul în persoana lui Vasile R., de 26 de ani, din Lazuri, şi recuperând integral prejudiciul cauzat femeii.

Din cercetări a rezultat că tânărul suspectat de comiterea infracţiunii a pătruns în restaurant pentru a apela la mila publicului, solicitând sume de bani şi mâncare, însă a profitat de un moment de neatenţie şi a furat din geanta părţii vătămate 260 de lei.

Pentru a nu cădea victimă furturilor din buzunare sau poşete, poliţiştii recomandă sătmărenilor să manifeste vigilenţă în locuri publice, aglomerate, şi să păstreze sumele de bani şi actele de identitate în buzunarele interioare ale hainelor. În ipoteza în care observaţi că persoane suspecte „vânează” geanta dumneavoastră ori vă simţiţi înconjurat, schimbaţi imediat locul şi verificaţi-va bunurile de valoare. Încercaţi să reţineţi cât mai multe amănunte care ar putea conduce la prinderea infractorilor de către poliţişti şi apelaţi de îndată numărul de urgenţă 112 sau prima patrulă de ordine publică întâlnită.

Lasati un comentariu