Furt de curent electric

• publicat la: 25 ianuarie 2013
Furt de curent electric

Joi, 24 ianuarie, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au participat în colaborare cu specialiştii de la  SC Electrica SA la o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică în mai multe localităţi din zona oraşului Tăşnad.

Astfel, pe raza localităţii Eriu Sâncrai s-a constatat faptul că la imobilul aflat în proprietatea lui F. Floare au observat un conductor care ieşea din firidă ocolind aparatul de măsurare a energiei electrice, blocând astfel contorizarea energiei electrice consumate.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, la imobilul aflat în proprietatea lui T. Traian de 67 de ani, echipa a observat că din firidă este tras un cablu care intră in perete ocolind aparatul de măsurare a energiei electrice. În urma verificărilor specialiştii din cadrul Electrica au descoperit faptul că la capătul firului era racordată o priză cu prelungitor, sustrăgându-se astfel energie electrică.

Jandarmii le-au întocmit celor două persoane actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de „furt de energie electrică” şi de „folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării la reţeaua electrică ocolind echipamentele de măsurare”, actele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

 

Lasati un comentariu