Primarul Kovacs:”Primim pumni in cap şi de la CEC Bank”

• publicat la: 12 January 2013
Primarul Kovacs:”Primim  pumni in cap şi de la CEC Bank”

Sâmbătă  dimineaţa,aleşii locali s-au intrunit la lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Carei ,conduse de către Brem Arpad.

A lipsit Marius  Ciucoş de la USL iar formaţiunea UDMR a rămas tot cu 10 consilieri deoarece incă nu şi-a desemnat al 11-lea consilier după renunţarea la mandat acum 3 luni a lui Visnyai Csaba.Următorul pe listele UDMR este fostul consilier Csaikos Szabolcs.

Un inceput de an inedit pentru Consiliul Local  in faţa căruia s-a prezentat pensionara Cornelia Roşu,solicitantă de scutire de impozit şi taxe locale pe anul in curs datorită cheltuielilor mari cauzate de o boală necruţătoare de care suferă in ultimul timp.Aceasta a menţionat de la bun inceput că nu doreşte să impună cuiva punctul său de vedere dar situaţia disperată in care se află a determinat-o să solicite această păsuire de la plata impozitelor  care i-a fost refuzată în şedinţa din decembrie.

La primul punct de pe ordinea de zi,consilierii au votat in unanimitate   acoperirea definitivă a deficienţei secţiunii de dezvoltare al bugetului local, în urma  utilizării  excedentului la 31 decembrie 2011, în cursul anului 2012  în suma de 79.596,81 lei .

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetului local, în data de 31 decembrie 2012, în suma de 440.289,49 lei a atras interventia  liderului de grup USL,Ilie Ciută care a solicitat un minim de informaţii din partea edilului Kovacs in ce priveşte starea financiară a municipiului.

Inteleg că trebuie să plătim această sumă.Am aflat insă din presă că avem ceva probleme financiare si il rog pe primar să ne ofere câteva amănunte legate de acest subiect că poate venim şi noi cu idei sau soluţii pentru a putea contribui la remedierea situaţiei grele in care se află oraşul”.

Stiu că nu e tema acestei şedinte” afirmă primarul,” dar vă pot spune câteva cuvinte legate de acest subiect.Sincer vă spun că nu am crezut ca o institutie bancară serioasă de talia CEC să vină tot felul de chichiţe pentru a nu  ne acorda intreaga sumă solicitată ca imprumut deşi consider că am indeplinit toate solicitările lor.Jos pălăria in faţa funcţionarilor de la CEC Carei dar aprobările vin de la  centrală şi de acolo  avem probleme.In 21 decembrie se semnează contractul cu CEC pentru imprumut şi  apoi pe 24 decembrie ni se solicită o hârtie prin care să demonstrăm că fondurile pe  POR nu sunt suspendate pentru România.

Am obţinut hârtia dar prea târziu pentru a primi mai rapid imprumutul,si acela doar in suma de 1,5 milioane .Umblu să caut oamenui influenţi şi  nu reuşesc să explic sefilor de la CEC Bank de importanţa acestui demers.Am un contract semnat nu cu Uniunea europeană ci cu  Ministerul Dezvoltării  adică cu Guvernul României si totuşi avem probleme.Mai e până in 2014 când banii vor fi gestionati de regiuni in România.aşa că până atunci trebuie să  ne descurcăm cumva.

Am avut numai incurcături la sfârsitul de an .Nu vreau să mă plâng dar aş pune o intrebare politică. A cui e CEC-ul ? Dacă nu primim aceşti bani şi nu putem efectua plăţile restante  către executanţii lucrărilor incepute ajungem falimentari.Din păcate nu ştiu cum se va descurca echipa guvernamentală condusă de Ponta.

Si la Castel avem o problemă;după inchiderea lucrărilor s-au trezit să  ne spună că nu putem acorda lucrări in subantrepriză decât in proportie de 10% deşi initial am stiu că procentul e de 30%.A venit un audit de la Curtea de Conturi să verifice şi  ne-a penalizat cu 8 miliarde.Pe 18 ianuarie suntem chemati la conciliere.Recunosc că in România sunt probleme cu licitarea lucrărilor dar de ce să ne ia nouă 5% când noi suntem corecţi.Acum primim  pumni in cap şi de la CEC Bank.Am acceptat orice solicitare din partea CEC numai să primim banii dar nici aşa nu le e bine.’

Si Administratorul Public din primăria Carei ,Beko Tamas a confirmat cele afirmate de primar adăugând că “avem cereri de incă 18 miliarde depuse la minister iar dacă până in martie nu vin banii va trebui să oprim lucrările.În ce priveste banii de la CEC,noi am adus toate  documentele solicitate aşa că CECul e in culpă acum”,probabil o completare la intervenţia ulterioară a primarului Kovacs care mentiona că”avem şi varianta de a da in judecată CEC-ul”.

Supus la vot,si acest proiect intruneşte acordul favorabil al tuturor consilierilor.

Utilizarea excedentului bugetului local, în data de 31 decembrie 2012,în  suma de 440.289,49 lei, se împarte după cum urmează  :

Modernizarea spaţiilor publice urbane din Cartierele Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II din municipiul Carei( 71.183,66 lei) ,Creşterea calităţii vieţii prin modernizarea spaţiilor verzi  şi dezvoltarea iluminatului public în Cartierele Mihai Viteazu I,Mihai Viteazu II şi Republicii din municipiul Carei (147.223,33 lei ) şi Reamenajare strada 1 Decembrie 1918 – axa de dezvoltare( 221.882,50 lei).

 Daniela Ciută

comentarii

de kiraly la 12 January 2013 - 18:12

pai domnule draga vrei sa primesti acum bani de la PONTa si tu critici la el pe unde apuci si la referendum spui la colegii sa nu mearga si mai si pui pe focista sa verifici luni dimineata oamenii la buletin

https://www.buletindecarei.ro/2012/10/in-asteptarea-primului-ministru-victor-ponta.html

pentru conducere proasta la oras trebuie sa puna PONTA banii ca sa scapi de faliment cum ai facut la firmele tale sau la mobicrasna????

de Doru la 12 January 2013 - 19:44

ma bucur ca incet-incet acest personaj de trista amintire incepe sa isi dea arama pe fata si sa apara in adevarata lui blana.
cine credea ca dupa ce a falimentat firmele lui personale pentru care inca mai are de achitat datorii a fost cel putin naiv daca nu altceva.
cine se apuca sa isi faca si casa si sa cumpere si masina si sa mearga si in dubai si totul cu bani de imprumut ?
banii castigati usor i-au luat mintile la fel cum a fost si cand era la crasna si se semnau actele pentru scos mobila pe la vamile vecine.
ce s-a ales de valizele cu marci ?
cum a ajuns apoi cu casa scoasa la mezat ?
nici acum nu isi permite sa aiba una a lui si trebuie sa apeleze la mila altora .
poti minti o luna-doua ,un an sau doi sau zece dar nu la infinit si atunci nu e pacat sa lasi in urma o astfel de mostenire ?

de mira la 12 January 2013 - 23:11

szarnyas vezi ca iar pui virgulele aiurea in comentariul dorian al tau.
si spatiul ala de dinaintea semnului de intrebare te cam da de gol.
szarnyas, incearca sa te concentrezi, stiu ca poti mai mult. nici eu nu cred ca vrei dinadins sa dezvalui ca postezi comentarii la propriul articol?!

de leko la 12 January 2013 - 23:32

nici macar fumigenele cu pumnii si mira nu reusesc sa ascunda datoriile de ani si ani de zile ale tulipanuluimincinos care ar fi scutit orasul de atatea imprumuturi cu dobanzi

de ghiocu la 13 January 2013 - 00:31

pa onoarea mea ca e distractie cu bulibasa asta pa la sadinta

de mohammeddd la 13 January 2013 - 14:05

Un prieten mi-a povestit cum, jucând biliard cu un amic turc, i-a spus acestuia, după ce reuşise o lovitură bună: “Te bat ca Ştefan cel Mare la Podul Înalt”. Omul a ridicat o sprânceană: “Cine? Unde?”. Prietenul meu a continuat, jumătate în glumă: “Nu-mi spune că n-ai auzit de Ştefan cel Mare şi Sfânt!”. “Să nu te superi”, i-a răspuns turcul, “dar voi în istoria noastră nu existaţi decât undeva, între două virgule”.

de jack la 13 January 2013 - 14:24

o fi turcu care le-o tragea la migratoriiasiatici la mohacs de au facut din buda pasalac turcesc?

de jack la 13 January 2013 - 14:25

stie cineva de unde se trage asta care primeste pumni in cap????

de mistery la 14 January 2013 - 00:09

adica edilul careian a bagat orasu in prea multe proiecte fara noima fapt ce e consecinta unui management defectuos si acum umbla la corason ca sa primeasca imprumuturi in fapt ca sa isi scape pielea.
hai ca e de toata jena omu

de victor la 14 January 2013 - 00:21

dupa ce ca a fost singura banca care a dorit sa acorde un imprumut primariei din carei a ajuns cec ul sa fie si criticat de datornic….asta crede ca face cu orasu ce a facut cu firmele lui…pai nu degeaba nici macar o banca nu mai vrea sa dea cu imprumut la primarie ca doar se duce vestea si de fapt nu trebe decat sa verifice la finante cine este edilul sef

de simplu la 14 January 2013 - 06:22

cec bank = USL

de forum la 14 January 2013 - 08:39

geambasu tot golan ramane n-ai ce face.singurii care s-au oferit sa dea imprumutul a fost CEC si tot el cica da pumni in cap.recunostinta e floare rara pentru capu udmristilor careieni.uita repede cine l-a salvat cand era scoasa casa la mezat de banca in contul datoriilor neonorate.si cum bancile nu uita si nu iarta nu stiu de ce se mira ca nimeni nu se inghesuie cu imprumuturile la cate bazaconii a facut la viata lui.

de trifoi la 14 January 2013 - 09:23

ce se mai aude cu amicu ajuns carausacum taman prin mlastinile berveniului?!

de rezonabil la 14 January 2013 - 09:47

nu e nevoie nici de CEC nici de alta banca daca datoriile ar fi platite de cel care se da acum lovit cica .RUSINE!!!!!

de ilar la 14 January 2013 - 10:13

sa te faci vinovat de managment defectuos si sa arunci pe piata articole in care sa sensibilizezi opinia publica cu asa zisa punere in pericol a proiectelor aplicate dea valama e chiar mai mult decat cameleonism.
Sa fim realisti totusi!
e nevoie de putere ca sa recunosti ca ai gafat din nou dar sa pui la bataie si bani publici ca sa iti speli pacatele parca e prea de tot.nu e un secret pentru nimeni situatia falimentara a firmelor gestionate de acelasi cu cel care acum apeleaza la intelegere.
omul asta e un pericol public cand are bani pe mana!nu degeaba nu poate sa aiba nici macar o proprietate pe numele lui.Daca crede ca minciunile sunt cele care il vor salva se insala din nou.Nu ar fi prima data.

de emil la 14 January 2013 - 10:22

kovacs management= faliment

de mistretii la 14 January 2013 - 11:57

da de vanatoare nu spuneti nimic paici?????
noi am fost trofeu pentru indulcirea amenzii de la monument????

de emil la 14 January 2013 - 15:59

@hhyunhhhmhmmdddddddddddddddd 13 Jan, 14:05 cel cu schiurile pe tastatura

sigur, o partida de biliard este cel mai potrivit loc pentru o discutie despre istorie intre doi oameni de stiinta, dintre care unul era un turc cu doctorat in istoria Sublimei Porti, cu masterat in relatiile romano-otomane.
a facut si turcul cu pricina, precum hungaristii cand cu opinca pe parlamentul ungar, in 1919! inca putin si aflam, ca de la Radio Erevan, ca, de fapt, opinca o pusesera ungurii pe parlamentul din Bucuresti, dar manualele ceausiste au mistificat istoria si i-au facut pe romani, din invinsi, invingatori! ce raiosi astia cu manualele de istorie, in loc sa vorbeasca ei despre victoria lui Matei Corvin la Baia, in 1467, impotriva lui Stefan cel Mare, cum s-a retras el, Matei, cel mai mare rege ungur, victorios cu 3 varfuri de sageata in cur(te)! sau despre Carol Robert de Anjou, care la Posada, in 1330, l-a batut pe Basarab I atat de amarnic, incat regele Ungariei a scapat cu viata numai pentru ca a schimbat hainele cu unul dintre dregatorii sai si astfel a reusit sa se strecoare in afara campului de batalie! sau despre cum vasvari pal i-a batut pe romani in lupta de la Fantanele, in 1849, atat de tare, incat a murit acolo! la Selimbar, in 1599, Mihai Viteazu a pierdut batalia cu oastea transilvana si de infrant ce era, s-a retras pana la Alba Iulia si s-a incoronat principe al Transilvaniei, realizand astfel o uniune personala intre Transilvania si Valahia! tot in retragere a ajuns armata romana pana la Gyor in 1919 si pana la Budapesta in 1945, la 1 kilometru si jumatate de Dunare! pentru ultima isprava, multumeste rusilor ca au scos Corpul 7 armata din lupta si l-au trimis in Cehoslovacia, ca altfel ar fi marsaluit si a doua oara prin Budapesta -prima oara in august 1919-(exact ca prin Ardealul de Nord pe care l-au “reocupat” după ce fusese “eliberat” ca urmare a hotărârii de la Viena din 1940, conform “istoricilor” de la nagykarcsi.ro, nagypusztalegeloteruleten si imprejurimi, frisskakas etc.)
iar daca istoria romanilor e pentru turci, intre doua virgule, cea a pasalacului de la buda o fi intre 3 virgule sau lipseste, ca amicul biliargiu nu ne-a mai lamurit!

de bikaver la 14 January 2013 - 23:47

tocmai mai primeste niste pumni in cap si de la presa judeteana care publica manevrele lui jeno de la gradinitele din oras.chiar ai crezut ca romanii o sa stea si o sa aplece capul la complotul pus la cale de tine cu kotlo iro pe care il platesti de la primarie??????????
o sa mai auzim si de alte minciuni ale lui cel mai mare datornic din carei si pentru care trebuie orasul sa se imprumute de bani!
nu numai de romani ai batutjoc ci si de ungurii care au dat votul la tine si tu faci de rusine la ei!!!!!

de orasan la 15 January 2013 - 11:47

ati taiat copaci din parc dar nu ati spus ce ati facut cu ei apoi ati scos trandafirii ca sa nu va intepati in ei probabil si acum vreti sa radeti si de monument?!
cum se face ca firmele personale sunt falimetare toate si acum si orasul e bagat in datorii pana peste cap?!

de datoria la 15 January 2013 - 17:32

daca nu mai vreti pumni in cap atunci nu mai impartiti la altii pumni in cap cum faceti de ani de zile domnule jeno/eugen.
cea mai mare realizare cu care va puteti mandri e ca ati reusit sa asmutiti etniile din oras pe unii impotriva altora considerand ca daca sunteti sef la udmr aveti drept de veto asupra romanilor si va purtati cu ei de parca ar fi iobagi.
sa nu uitati ca acesti iobabi isi platesc impozitele la zi si nu ei sunt cei care au adus orasul in situatia de a nu stii daca poate saau nu plati salarii in primarie.
simpla plata a datoriilor catre buget ar scuti orasul de credite la banci care oricum nu mai au incredere sa va dea nici un ban ca va cunosc doar cine sunteti.
nu degeaba ati tot incercat sa luati imprumut si inafara de cec nimeni nu a dorit sa colaboreze cu primaria udmr carei.acum va luati si de educatoare si fortati infiintarea de grupe maghiare desi parintii sunt mai realisti si stiu cat e de important sa stii limba statului in care traiesti.
cand veti termina cu prigoana impotriva romanilor?????
unde s-a mai pomenit sa trebuiasca sa stii limba maghiara ca sa lucrezi intr-o primarie din Romania????chiar nu aveti simtul masurii????conduceti sedinte de gradinite???asa ati ajuns???Inspectoratul Scolar ce parere are oare?????ati fost in stare sa mintiti ziaristii de la bucuresti si continuati cu cei din judet fara nerusinare.minciuna are picioare scurte e o vorba la romani si ar fi bine sa luati aminte la ea ca opricum deja lumea isi da seama cu cine are de-a face.

de rasu-plansu la 15 January 2013 - 22:07

dupa ce sambata aducea apocalipsa la CEC BANK si isi mai si publica opiniile radicale acu o da lantors si cica isi reconsidera pozitia ca mieluselu…..pai ce credeai tulipanbacsi ca CECBANK e santajabil ca lipitorile ce slujesc la tine prin primarie?…asta zici ca a turbat .. de bine ce a dat cu mana-n branza …doamne! ca nu ii mai poti satura pe unii de banet nemuncit.

de emil la 15 January 2013 - 22:58

da, cecbank e in culpa pentru ca are grija de banii sai, nu vrea sa dea pentru cei care au bagat orasul in datorii pentru multi ani. cecbank functioneaza, totusi, pe principii economice. adica daca au vazut ca s-ar putea trezi fara bani, si-au luat si ei masurile lor. unde scrie ca daca o banca e a “cuiva” “politic”, gata trebuie sa acopere incompetenta (ca sa nu zic jaful) si proasta gestiune in cheltuirea banului public. asta face ca Boc: lasa, ca nu platim, ci guvernul urmator. ei, s-ar parea ca acelasi “guvern” rmdiszno care a angajat cheltuielile / imprumuturile, va trebui sa se ocupe de achitarea lor! abia acum incepe sa devina interesant! dar, daca “ez a varos a mienk”, atunci a mienk sa gaseasca solutiile, nu cecbank, nu Ponta de la care cerea primarul cam 3 milioane de lei (noi!)priceputilor! oricum, din datoriile in care ati bagat orasul nu va scoate nici laureatul Premiului Nobel pentru economie! si, din pacate, tot ocupantii vlahi vor plati toate extravagantele lui folegelista!

de iancool la 16 January 2013 - 07:34

si nastase i-a lasat lui basesc tara pe butuci asa ca nu va mai plangeti.

de iancool la 16 January 2013 - 07:35

cec bank e al usl-ului si daca primarul ar fi uselist, nici macar nu ar avea datorie, ca partidul ar sterge datoria mintyenash. jenoke e un fraier care a picat de proust daca are datorii.

de iancool la 16 January 2013 - 07:37

incerci sa justifici guvernul ponta prin nereusitele lui boc? boc nu mai e la conducere, nu are nici o influenta asupra guvernului ponta.

cand era boc la conducere si basistii ziceau ca psd a furat in trecut, propaganda usele o tinea una si buna ca aia a fost in trecut, si ca noi vorbim de prezent. pai vorbiti de prezent si acum cand guvernul usele se face de ras.

de mulele la 16 January 2013 - 07:38

cred ca USL e singura formatiune politica alba, restul sunt hotii.
inseamna ca USL sunt fraieri nu?

de mulele la 16 January 2013 - 07:40

poate ne zice domnu bucurestean si cum de jeno chiar face ceva pentru orasul carei,nu face propaganda nationalista ca si usl.

de hoasca la 16 January 2013 - 07:42

si poate ne zice domnul bucurestean de ce apar deja invitatii la mitinguri de protest impotriva guvernului ponta dupa ce s-a aflat ca programul de guvernare pute.

de lujza la 16 January 2013 - 07:45

astept un articol in care jeno sa fie infierat ca a scuipat pe tabloul lui eminescu in timp ca scolarii recitau in maghiara poeziile lui. evident la sugestia lui jeno. buletin,e posibil sa vedem si un asemenea articol?daca tot ati inceput anul in forta,nu vad de ce nu l-ati continua.
si poate ne ziceti si de nationalistul dumneavoastra numarul 1 ion iliescu,de ce ne-a vandut si furat tara? si atunci basesc era de vina? ati pus tara pe butuci,iar lui basesc nu i-a ramas decat sa faca imprumuturi ca sa salveze ce mai putea salva. nelu zambaretu sta bine mersi are opzesiceva de ani si il doare in cotul de la mana stanga.

de kameileion la 16 January 2013 - 07:48

inca nimeni nu ne-a raspuns ce se intampla daca eradicam ungurii si udmr din tara asta? va deveni mai putin furata, mai putin hoata? romanii se vor intoarce din strainatate si vor avea locuri de munca? nu vor mai fi numiti zigani peste tot?? vom avea fabrici?
ce rost are toata propaganda asta maries-emil-bucuresteneasca? are ceva finalitate, sau va bateti tastatura degeaba pe aici? ce sperati sa obtineti prin articole si comentarii jiginitoare la adresa ungurilor? tara asta a fost furata tocmai de cei mai mari nationalisti,dar tot ungurii sunt de vina

de kameileion la 16 January 2013 - 07:51

inca o mai tineti cu justitia si cu institutiile controlate de basescu?
inca ne mai amagiti cu guvernarea de dinainte de ponta?
inca ne mai adormiti cu udmr oaia neagra a tarii?

USL conduce tara. de vina e UDMR?

de ileana la 16 January 2013 - 07:53

e la indemana propagandei useliste sa puna accentul pe national, pe Romania batjocorita de unguri si pe fel de fel de articole despre unguri extremisti.

cand tu nu guvernezi, ci furi, e mai la indemana sa duci discutia in derizoriu

de rezso la 16 January 2013 - 07:55

USL fura tara asta cu nerusinare si tot ei prin televiziunile anteniste, prin mass media pontista si antonesciana ne prosteste ca institutiile statului in sus si in jos.
guvernati, nu furati! programul de guvernare pute! lumea deja fierbe, sa va asteptati la meetinguri de protest daca nu faceti ceva repede. lumea nu are rabdare, dragi prieteni ai lui basescu, pe care nu l-ati demis din interes de partid USL.

de rezso la 16 January 2013 - 07:57

eu nu inteleg cum poti sa fii nationalist daca furi propria ta tara, cazul USL = PSD+PNL

de rezso la 16 January 2013 - 07:59

v-a dat voiculescu directiva sa puneti accent pe ungurii extremisti, pana atunci el guverneaza tara cum trebuie.
vad ca si in alte judete USL infiereaza UDMR. de ce oare?

de imre la 16 January 2013 - 08:06

bateti-va cu caramida-n piept ce mari nationalisti sunteti dar cand umblati la vistieria statului uitati de iubirea de tara, dragi USL-isti

de natalia la 16 January 2013 - 08:52

Pana sa ajungem la Bucuresti are fi bine sa ne vedem ograda noastra si cine este cel care critica CEC BANK din CAREI.Este unul care de 5 ani are datorii neplatite la buget si are inca salarul taiat cu 30 la suta?
Este cel amendat mereu pentru nereguli?
Cine a lasat orasul in datorii la fel ca pe firmele sale personale si pe MobiCrasna?
Cine retrocedeaza case la maghiari si la romanii trebuie sa le ceara in instante?
Cine il critica pe Ponta si CEC BANK si apoi se milogeste de ei pentru fonduri la oras?cine plateste consilier personal de la primarie ca sa apara apoi carti care aduc afront romanilor?

Cine incita la ura interetnica in Carei?
Cine crede ca nu se stie ce se intampla in Carei si trebuie sa ne uitam la Bucuresti si sa scrie multe comentarii in juma de ora ca sa credem cat sunt de multi ala sigur nu stie ce e prin Carei decand e UDMR la primarie!

Avem destule si la Carei nu trebuie sa ajungem pana la Bucuresti.

de auzica la 16 January 2013 - 10:12

cel care critica CACBANK ca ii da pumni in cap e singurul cu poprire pe salariu. eu inca nu am auzit de uselist prins cu mata-n sac care sa fie tras la raspundere. ba da, bombonel, dar e prea putin. o regula se aplica la USL si alta la UDMR.
de unde stii de datoriile orasului si de firmele falimentate? esti asa informata nataliemil? esti cam aproape de primar pe la sedinte daca le stii asa bine

de enil la 16 January 2013 - 10:13

am ajuns sa aparam bancile in tara asta? bancile?????? fir-ati de tot rasul cu cacbancul vostru

de enil la 16 January 2013 - 10:15

kovacs a realizat prea multe pentru orasul asta, cu toate ca primeste lovituri dupa lovituri de la mai marele uselist din carei, care se baga prea mult in seama desi nu il vede nimeni, de la stef care vrea sa dea lovitura de imagine amendandu-l si de la banci aservite politic USL-ului

de enil la 16 January 2013 - 10:16

a realizat ceva marele sef uselist careian ceva pentru orasul asta? sau doar da din gura ca si restul antenistilor3?

de enil la 16 January 2013 - 10:19

sunt 2-3 postaci care scriu mereu de datorii ale primarului insa la alegeri cumva tot ei trag scurta, pentru ca in carei inca mai sunt oameni realisti care nu se iau dupa povesti anteniste fitiliste. desi nici un roman nu voteaza cu udmr, dorind astfel distrugerea orasului, cu toate ca usl umbla cu zaharele, scrisorele si alte matrapazlacuri ieftine pe la oameni sarmani totusi udmr iese la conducere, gratie realismului oamenilor.

de enil la 16 January 2013 - 10:29

ia uite, cam multi anarhisti prin tarisoara patrioata. cred ca si astia tot de udmr se plang. ia:

http://www.realitatea.net/protest-al-tinerilor-la-cluj-programul-de-guvernare-pute-foto_1090765.html

Zeci de tineri clujeni au protestat, luni seara, împotriva programului de guvernare. Aceştia au afişat bannere în faţa sediilor partidelor din Cluj şi au scandat diferite lozinci în cadrul unui protest care nu a fost autorizat de primărie.

TInerii au scandat lozinci împotriva partidelor. “PDL şi USL, aceeaşi mizerie!” a fost scandarea care s-a strigat şi de data aceasta în faţa sediului partidelor de pe Eroilor, scrie CityNews.ro

Niciun politician nu a participat la protest, la fel cum se întâmpla în urmă cu un an, însă, din întâmplare, deputatul Aurelia Cristea a trecut prin zonă. “Este dreptul lor, este o mişcare civică, eu încurajez astfel de manifestări”, s-a rezumat să declare Cristea.

Pe pagina de Facebook a mişcării, organizatorii scriu că sunt cetăţeni, la fel ca toţi clujenii.

“Am ieşit în stradă în ianuarie şi februarie 2012 nu doar pentru a schimba un preşedinte-jucător, ci mai ales pentru o reformă profundă a clasei politice şi pentru o guvernare în interesul fiecăruia dintre noi”, se menţionează pe reţeaua de socializare.

de enil la 16 January 2013 - 10:33

probabil si astia sunt niste ratati, drogati si retardati care nu inteleg inaltele idei useliste.

de enil la 16 January 2013 - 10:35

ati iesit in strada in ianuarie si februarie 2012 fara sa stiti ca prietenii uselisti au rezolvat rapid ecuatia demiterii presedintelui coechipier prin niste teatre ieftine gen referendumul din vara. base+usl=love

de emil la 16 January 2013 - 10:47

mai intai beshila a lasat Romania fara flota comerciala!
Nastase a fost prim-ministru, Iliescu era presedintele. daca vrei sa lasi tara cuiva, o lasi de la presedinte la presedinte sau de la prim-ministru la prim-ministru. acuma ca beshila a vrut sa fie el si presedinte sin prim-ministru, eo alta discutie. cum nu i-a mers cu Tariceanu, l-a pus pe Boc.

de careiu la 16 January 2013 - 11:09

BCR a pus poprire pe casa lui kovacs cand nu mai avea de unde plati datoriile si nici azi nu a platit la ele si asa a trebuit sa puna casa pe numele copiilor ca sa nu piarda la ea.
Cec Bank e singura care a vrut sa dea imprumut la cel xare a taiat sute de copaci din parc si nu spus la mnimeni de cum lucra gaterul din urziceni.
din ce lemene face scaunele si de ce nu plateste oamenii care lucra la sectie pe ecoului si face cu ei propaganda pentru ppdkk????
Cec Bank e bun numai sa dea bani si in oras e facuta banca uslista????
de ce nu imprumuta kovacs bani de la UDMR daca tot e primarie UDMR la Carei????
sa ne arate ei cum se fac proiecte cu banii lor si nu ai altora pe care apoi ii tot criticam prin comunicate platite cu sute de milioane din banii orasului la fostii colegi de partid de la nouadar apusa democratie din Carei????

de haver la 16 January 2013 - 11:13

lasati pe jeno in pace ca e preten cu csehi care a sustinut la el la campanie in vara si spus ca e foarte bun.noi acum vedem ce bun este dar pacat ca numa la mintit oamenii

de haver la 16 January 2013 - 11:15

e bun si la taiat copaci ca a avut ezermester pe verestoy

de membru la 16 January 2013 - 11:36

daca tot vreti sa spuneti de comunisti de ce nu incepeti cu jeno care a venit la carei trimis pe linie de pcr???
cum mergea fotbalistu in state in anii 80 daca nu avea sustinere de la pcr???
primii comunisti din carei sunt in frunte la iudemereu si atunci nu va mirati de tactici si diversiuni a la stefan ghoerghiu mai ales ca au si consilier platit de primarie pentru educarea tulipanilor

de cititor la 16 January 2013 - 12:04

“Am avut numai incurcături la sfârsitul de an .Nu vreau să mă plâng dar aş pune o intrebare politică. A cui e CEC-ul ? Dacă nu primim aceşti bani şi nu putem efectua plăţile restante către executanţii lucrărilor incepute ajungem falimentari.Din păcate nu ştiu cum se va descurca echipa guvernamentală condusă de Ponta.”
daca acesta e discursul unui primar de municipiu nu trebuie sa speram la ceva bun in viitor.
cere bani de la Ponta si Cec dar sfideaza consilierii romani si il aduce pe kelemen hunor la teatru cand acesta e o cladire a integului oras.
are un consilier personal platit de primarie care e redactor sef la ziarul nagykaroly ce il critica pe Ponta si pune caricaturi cu el in acel ziar iar acum cere bani de la Ponta.
ataca miseleste si apoi tot acolo se milogeste dupa bani.

de Kevin la 16 January 2013 - 13:00

Cand te apuci de atatea lucrari deodata fara sa ai nici un venit garantat inseamna ca tintesti comisionul adica ceva de genul “loveste si fugi”.
Intre timp daca te mai ocupi si cu activitati discriminatorii la adresa etniilor pe care le ai in oras se cheama ca ai cu totul alte intentii decat cele onorabile
http://www.gazetanord-vest.ro/2012/12/03/afront-adus-romanilor-pe-banii-uniunii-europene/
si apoi mai si critici institutiile care nu sunt falimentare datorita tocmai managementului pe care tu il eviti
http://www.gazetanord-vest.ro/2013/01/14/cec-bank-pericliteaza-finalizarea-proiectelor-por-la-carei/

de emil la 16 January 2013 - 13:41

probe despre ce, cat, cum fura USL ai, legelista?
ca asa, sa arunci acuzatii ca fura nu stiu cine, nu e greu!

daca au fost “zeci de tineri clujeni” inseamna ca nu au fost 100! iar sa scoti sub 100 de oameni pe strada nu e ceva foarte greu.

cine garanteaza ca nu sunt scosi de rmdiszno?

de taxi la 16 January 2013 - 14:02

enil vine de la senil?
pentru cine nu era in carei in anii 90 e interesant de verificat cine erau membrii partidului noua democratie de nordvest din carei in acei ani.
unul din acestia a castigat alegerile de primar din 96 secondat de alti membrii care au devenit consilieri.fiecare dintre ei a migrat apoi la alt partid in incercarea de a ramane consilieri.
au ramas la arhive date despre cate voturi a obtinut presdintele actual al udmr cand a candidat singur si cand udmr nici nu voia sa auda de el.sub 800 de voturi.vicepresedintele de la noua democratie a fost mereu propteaua de care a avut nevoie ca sa ajunga in ceva functie daca in incercarea disperata de a fi proprietar onorabil de firme a esuat lamentabil si inca mai are resturi de plata.nu degeaba vorba aia-cum e turcu si pistolu.
spre deosebire de seful noua democratie ambii presedinti de usl carei si-au pastrat calitatea de membru in acelasi partid.
nici domnu ciuta si nici domnu ciucos nu fac slalom cu firmele lor in incercarea de a fenta fiscul.amandoi au proprietati ale lor si aceleasi firme de peste 20 de ani.persoanele lor sunt garantii vii pentru orice banca la fel cum nci o banca nu mai ofera imprumut unei institutii conduse de un falimentator dovedit.

de remember la 16 January 2013 - 16:26

ati uitat de careianulenil sa spuneti ca nu a platit sarmalele impartite la castel si oamenii care scriau la comanda tulipanului….din codru venir si tot inapoi ajuns desi a fugit in alt colegiu sa stranga ceva firimituri de voturi… da vine drujba lui jeno si mai taie si el ceva codrii din sacaseni si mai fac ceva scaune pentru teatru cu unmilionjumate bucate si se mira ca CEC BANK nu vrea sa le mai gireze imprumutu

de malinskaia la 16 January 2013 - 16:29

repede a venit acasa din Croatia careianul daca acolo nu a putut gasi un jeno ca sa poata cumpara pe ceva kunesparte spatiile comerciale si sa le inchirieze apoi la cumnatu BRD

de Horia Maries la 16 January 2013 - 18:47

@enil la 16 January 2013 – 10:35

Ai gresit alias-ul. Era mult mai potrivit “micul anarhist-nihilist @senil”.

de precizare la 16 January 2013 - 19:16

In decemvrie 2012,guvernul USL a virat primariei Carei suma de 8 miliarde lei vechi pentru plata facturilor restante…ce rai sunt astia de la USL

de boci la 17 January 2013 - 03:43

nihilisti sunteti voi, ca pe site-ul asta nu am vazut decat bociferari, niciodata solutii. va plangeti fara sa veniti cu ceva solutie concreta.

de boci la 17 January 2013 - 03:45

@precizare:
detaliaza sursa informatiei tale. altfel, eu voi spune ca a virat 8 miliarde de pumni in cap.

de solutia la 17 January 2013 - 07:50

solutia ar fi sa luati cheile de la camara cu bani a orasului de la datornic asa cum au facut si ai lui cand banca i-a scos casa la licitatie

de Horia Maries la 17 January 2013 - 09:42

@solutia la 17 January 2013 – 07:50

Nu numsi cheile de la camara cu bani a orasului ci si fotoliul de primas de sub fundul lui.

de cristi la 17 January 2013 - 10:42

kovaci un mincinos notoriu a facut orasu praf e o mizerie in ambele cart, oameni trag chiulu zilnic stau langa utilaje si cons la alcool..are un inginer care se plimba cu arou degeaba consuma benzina platita de noi si face CIUBUC cu molozurile care in loc sa le duca in miile noi le duce in alta parte..unde cade ceva de baut

de careianu la 17 January 2013 - 10:45

dn kovacs a mai promis inainte de alegeri ca face drumurile in viile tireamului….MULTUMIM DA ATI STRICAT SI CE AU FACUT CETATENI,

de precis la 17 January 2013 - 11:21

Vedeti voi ca da Kovax telef la Borbel sau hunorika si da CEC BANK banii una doua ca tot de baselu tine

de mikiduta la 17 January 2013 - 17:08

e adevarat ca kovaciu si-a tras 30 de hectare de pamant spre urziceni si acum il si imprejmuieste sa nu patrunda nici macar pasarea cerului????
ce bine e sa ai salar taiat la primarie…mai faci o fabrica la baiat …mai iei o masina noua…mai cumperi 30ha de teren…mai renovezi apartament la copii…mai primesti alta masina…le dai in gura la cec bank….trai nenicule

de vitezomanugica la 17 January 2013 - 23:08

cred ca v-ati injectat cu prea mutl cornulet cu lapte si din cauza asta credeti ca fantasmele voastre despre primas sunt adevarate. pana una alta, covaci eugen a fost ales de majoritatea careiului ca primar si plache- nu va plache el este primarul. asta chiar daca majoritatea romanilor au incercat ei ceva ceva, sa voteze cu usl, nici asa nu au reusit sa darame pe covaci.mai trebuie sa egyetek a kefet inca 3 ani si jumatate plache nu va plache.
pana atunci voi veti scrie aici despre nimic si veti propune nimic. solutiile voastre daca se numesc solutii dau dovada de senilitate buCuresteana acuta.

de antenisti la 17 January 2013 - 23:49

suparare mare pe USELISTII careieni daca i-au pus pe kkbanck sa ii preseze pe jeno sa le dea banii. atat de inversunati sunt acesti USELISTI careieni ca nu suporta sa vada la conducerea localitatii pe unul care chiar vrea sa investeasca si sa modernizeze orasul. ei ar vrea sa sporoleasca si sa nu cheltuiasca asa mult, ca apoi stiu ei mai bine unde sa mearga banii aia. e tactica clasica PSD de pe vremea lui nea nelu iliescu si bombonel nastase, in care se sporolea ca sa se umfle conturile baronilor PSD. PNL fratii intru ideologie ai PSD nu pot sta departe nici ei. sporolim sporolim si apoi nu mai investim, decat in propriul buzunar. vai de tarisoara asta. noroc pe putinele localitati in care nu domneste mafia USL

de Asu A.J. la 17 January 2013 - 23:55

pana atunci noi platim impozitele, pentru un kk din buda(cu)pesta bubalina de la Asuaj. unii vor scrie despre nimic=kkovax. dar kk din buda mai are de platit din datoriile anterioare pana sa ajunga sa plateasca si datoriile pe care le-a facut pentru “binele” orasului.

de mikiduta la 17 January 2013 - 23:57

deci e adevarat….ma gandeam eu

de un bucurestean la 18 January 2013 - 00:37

vitezomanugica sa ceara bani si fonduri si imprumuturi de la udmr si kelemn hunr daca sunt cu muschii mari!
ia mai puneti de-o activitate productiva astia de la udmru din carei si nu mai stati cu mana intinsa la guvernarea usl asa cum ati fost obisnuiti cu marinaru pe care il sustineati in vara!
la munca cu voi si nu va mai smiorcaiti atata!
puneti mana si mai si lucrati!

de luca la 18 January 2013 - 00:43

antenisti udmristi postat la 23,49 fac CEC Bank drept kkbank dar presedintele primartulipan se milogeste la bucurestenii de la CEC pentru bani…..curat murdar moncher.
“noi criticam la greu USL dar cersim bani de la ei ” se pare ca e noua lozinca udmr carei

Lasati un comentariu