Primarul Kovacs:”Primim pumni in cap şi de la CEC Bank”

• publicat la: 12 ianuarie 2013
Primarul Kovacs:”Primim  pumni in cap şi de la CEC Bank”

Sâmbătă  dimineaţa,aleşii locali s-au intrunit la lucrările şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Carei ,conduse de către Brem Arpad.

A lipsit Marius  Ciucoş de la USL iar formaţiunea UDMR a rămas tot cu 10 consilieri deoarece incă nu şi-a desemnat al 11-lea consilier după renunţarea la mandat acum 3 luni a lui Visnyai Csaba.Următorul pe listele UDMR este fostul consilier Csaikos Szabolcs.

Un inceput de an inedit pentru Consiliul Local  in faţa căruia s-a prezentat pensionara Cornelia Roşu,solicitantă de scutire de impozit şi taxe locale pe anul in curs datorită cheltuielilor mari cauzate de o boală necruţătoare de care suferă in ultimul timp.Aceasta a menţionat de la bun inceput că nu doreşte să impună cuiva punctul său de vedere dar situaţia disperată in care se află a determinat-o să solicite această păsuire de la plata impozitelor  care i-a fost refuzată în şedinţa din decembrie.

La primul punct de pe ordinea de zi,consilierii au votat in unanimitate   acoperirea definitivă a deficienţei secţiunii de dezvoltare al bugetului local, în urma  utilizării  excedentului la 31 decembrie 2011, în cursul anului 2012  în suma de 79.596,81 lei .

Proiectul  de hotărâre privind aprobarea utilizării excedentului bugetului local, în data de 31 decembrie 2012, în suma de 440.289,49 lei a atras interventia  liderului de grup USL,Ilie Ciută care a solicitat un minim de informaţii din partea edilului Kovacs in ce priveşte starea financiară a municipiului.

Inteleg că trebuie să plătim această sumă.Am aflat insă din presă că avem ceva probleme financiare si il rog pe primar să ne ofere câteva amănunte legate de acest subiect că poate venim şi noi cu idei sau soluţii pentru a putea contribui la remedierea situaţiei grele in care se află oraşul”.

Stiu că nu e tema acestei şedinte” afirmă primarul,” dar vă pot spune câteva cuvinte legate de acest subiect.Sincer vă spun că nu am crezut ca o institutie bancară serioasă de talia CEC să vină tot felul de chichiţe pentru a nu  ne acorda intreaga sumă solicitată ca imprumut deşi consider că am indeplinit toate solicitările lor.Jos pălăria in faţa funcţionarilor de la CEC Carei dar aprobările vin de la  centrală şi de acolo  avem probleme.In 21 decembrie se semnează contractul cu CEC pentru imprumut şi  apoi pe 24 decembrie ni se solicită o hârtie prin care să demonstrăm că fondurile pe  POR nu sunt suspendate pentru România.

Am obţinut hârtia dar prea târziu pentru a primi mai rapid imprumutul,si acela doar in suma de 1,5 milioane .Umblu să caut oamenui influenţi şi  nu reuşesc să explic sefilor de la CEC Bank de importanţa acestui demers.Am un contract semnat nu cu Uniunea europeană ci cu  Ministerul Dezvoltării  adică cu Guvernul României si totuşi avem probleme.Mai e până in 2014 când banii vor fi gestionati de regiuni in România.aşa că până atunci trebuie să  ne descurcăm cumva.

Am avut numai incurcături la sfârsitul de an .Nu vreau să mă plâng dar aş pune o intrebare politică. A cui e CEC-ul ? Dacă nu primim aceşti bani şi nu putem efectua plăţile restante  către executanţii lucrărilor incepute ajungem falimentari.Din păcate nu ştiu cum se va descurca echipa guvernamentală condusă de Ponta.

Si la Castel avem o problemă;după inchiderea lucrărilor s-au trezit să  ne spună că nu putem acorda lucrări in subantrepriză decât in proportie de 10% deşi initial am stiu că procentul e de 30%.A venit un audit de la Curtea de Conturi să verifice şi  ne-a penalizat cu 8 miliarde.Pe 18 ianuarie suntem chemati la conciliere.Recunosc că in România sunt probleme cu licitarea lucrărilor dar de ce să ne ia nouă 5% când noi suntem corecţi.Acum primim  pumni in cap şi de la CEC Bank.Am acceptat orice solicitare din partea CEC numai să primim banii dar nici aşa nu le e bine.’

Si Administratorul Public din primăria Carei ,Beko Tamas a confirmat cele afirmate de primar adăugând că “avem cereri de incă 18 miliarde depuse la minister iar dacă până in martie nu vin banii va trebui să oprim lucrările.În ce priveste banii de la CEC,noi am adus toate  documentele solicitate aşa că CECul e in culpă acum”,probabil o completare la intervenţia ulterioară a primarului Kovacs care mentiona că”avem şi varianta de a da in judecată CEC-ul”.

Supus la vot,si acest proiect intruneşte acordul favorabil al tuturor consilierilor.

Utilizarea excedentului bugetului local, în data de 31 decembrie 2012,în  suma de 440.289,49 lei, se împarte după cum urmează  :

Modernizarea spaţiilor publice urbane din Cartierele Mihai Viteazu I şi Mihai Viteazu II din municipiul Carei( 71.183,66 lei) ,Creşterea calităţii vieţii prin modernizarea spaţiilor verzi  şi dezvoltarea iluminatului public în Cartierele Mihai Viteazu I,Mihai Viteazu II şi Republicii din municipiul Carei (147.223,33 lei ) şi Reamenajare strada 1 Decembrie 1918 – axa de dezvoltare( 221.882,50 lei).

 Daniela Ciută

comentarii

de membru la 16 ianuarie 2013 - 11:36

daca tot vreti sa spuneti de comunisti de ce nu incepeti cu jeno care a venit la carei trimis pe linie de pcr???
cum mergea fotbalistu in state in anii 80 daca nu avea sustinere de la pcr???
primii comunisti din carei sunt in frunte la iudemereu si atunci nu va mirati de tactici si diversiuni a la stefan ghoerghiu mai ales ca au si consilier platit de primarie pentru educarea tulipanilor

de cititor la 16 ianuarie 2013 - 12:04

„Am avut numai incurcături la sfârsitul de an .Nu vreau să mă plâng dar aş pune o intrebare politică. A cui e CEC-ul ? Dacă nu primim aceşti bani şi nu putem efectua plăţile restante către executanţii lucrărilor incepute ajungem falimentari.Din păcate nu ştiu cum se va descurca echipa guvernamentală condusă de Ponta.”
daca acesta e discursul unui primar de municipiu nu trebuie sa speram la ceva bun in viitor.
cere bani de la Ponta si Cec dar sfideaza consilierii romani si il aduce pe kelemen hunor la teatru cand acesta e o cladire a integului oras.
are un consilier personal platit de primarie care e redactor sef la ziarul nagykaroly ce il critica pe Ponta si pune caricaturi cu el in acel ziar iar acum cere bani de la Ponta.
ataca miseleste si apoi tot acolo se milogeste dupa bani.

de Kevin la 16 ianuarie 2013 - 13:00

Cand te apuci de atatea lucrari deodata fara sa ai nici un venit garantat inseamna ca tintesti comisionul adica ceva de genul „loveste si fugi”.
Intre timp daca te mai ocupi si cu activitati discriminatorii la adresa etniilor pe care le ai in oras se cheama ca ai cu totul alte intentii decat cele onorabile
http://www.gazetanord-vest.ro/2012/12/03/afront-adus-romanilor-pe-banii-uniunii-europene/
si apoi mai si critici institutiile care nu sunt falimentare datorita tocmai managementului pe care tu il eviti
http://www.gazetanord-vest.ro/2013/01/14/cec-bank-pericliteaza-finalizarea-proiectelor-por-la-carei/

de emil la 16 ianuarie 2013 - 13:41

probe despre ce, cat, cum fura USL ai, legelista?
ca asa, sa arunci acuzatii ca fura nu stiu cine, nu e greu!

daca au fost „zeci de tineri clujeni” inseamna ca nu au fost 100! iar sa scoti sub 100 de oameni pe strada nu e ceva foarte greu.

cine garanteaza ca nu sunt scosi de rmdiszno?

de taxi la 16 ianuarie 2013 - 14:02

enil vine de la senil?
pentru cine nu era in carei in anii 90 e interesant de verificat cine erau membrii partidului noua democratie de nordvest din carei in acei ani.
unul din acestia a castigat alegerile de primar din 96 secondat de alti membrii care au devenit consilieri.fiecare dintre ei a migrat apoi la alt partid in incercarea de a ramane consilieri.
au ramas la arhive date despre cate voturi a obtinut presdintele actual al udmr cand a candidat singur si cand udmr nici nu voia sa auda de el.sub 800 de voturi.vicepresedintele de la noua democratie a fost mereu propteaua de care a avut nevoie ca sa ajunga in ceva functie daca in incercarea disperata de a fi proprietar onorabil de firme a esuat lamentabil si inca mai are resturi de plata.nu degeaba vorba aia-cum e turcu si pistolu.
spre deosebire de seful noua democratie ambii presedinti de usl carei si-au pastrat calitatea de membru in acelasi partid.
nici domnu ciuta si nici domnu ciucos nu fac slalom cu firmele lor in incercarea de a fenta fiscul.amandoi au proprietati ale lor si aceleasi firme de peste 20 de ani.persoanele lor sunt garantii vii pentru orice banca la fel cum nci o banca nu mai ofera imprumut unei institutii conduse de un falimentator dovedit.

de remember la 16 ianuarie 2013 - 16:26

ati uitat de careianulenil sa spuneti ca nu a platit sarmalele impartite la castel si oamenii care scriau la comanda tulipanului….din codru venir si tot inapoi ajuns desi a fugit in alt colegiu sa stranga ceva firimituri de voturi… da vine drujba lui jeno si mai taie si el ceva codrii din sacaseni si mai fac ceva scaune pentru teatru cu unmilionjumate bucate si se mira ca CEC BANK nu vrea sa le mai gireze imprumutu

de malinskaia la 16 ianuarie 2013 - 16:29

repede a venit acasa din Croatia careianul daca acolo nu a putut gasi un jeno ca sa poata cumpara pe ceva kunesparte spatiile comerciale si sa le inchirieze apoi la cumnatu BRD

de Horia Maries la 16 ianuarie 2013 - 18:47

@enil la 16 January 2013 – 10:35

Ai gresit alias-ul. Era mult mai potrivit „micul anarhist-nihilist @senil”.

de precizare la 16 ianuarie 2013 - 19:16

In decemvrie 2012,guvernul USL a virat primariei Carei suma de 8 miliarde lei vechi pentru plata facturilor restante…ce rai sunt astia de la USL

de boci la 17 ianuarie 2013 - 03:43

nihilisti sunteti voi, ca pe site-ul asta nu am vazut decat bociferari, niciodata solutii. va plangeti fara sa veniti cu ceva solutie concreta.

de boci la 17 ianuarie 2013 - 03:45

@precizare:
detaliaza sursa informatiei tale. altfel, eu voi spune ca a virat 8 miliarde de pumni in cap.

de solutia la 17 ianuarie 2013 - 07:50

solutia ar fi sa luati cheile de la camara cu bani a orasului de la datornic asa cum au facut si ai lui cand banca i-a scos casa la licitatie

de Horia Maries la 17 ianuarie 2013 - 09:42

@solutia la 17 January 2013 – 07:50

Nu numsi cheile de la camara cu bani a orasului ci si fotoliul de primas de sub fundul lui.

de cristi la 17 ianuarie 2013 - 10:42

kovaci un mincinos notoriu a facut orasu praf e o mizerie in ambele cart, oameni trag chiulu zilnic stau langa utilaje si cons la alcool..are un inginer care se plimba cu arou degeaba consuma benzina platita de noi si face CIUBUC cu molozurile care in loc sa le duca in miile noi le duce in alta parte..unde cade ceva de baut

de careianu la 17 ianuarie 2013 - 10:45

dn kovacs a mai promis inainte de alegeri ca face drumurile in viile tireamului….MULTUMIM DA ATI STRICAT SI CE AU FACUT CETATENI,

de precis la 17 ianuarie 2013 - 11:21

Vedeti voi ca da Kovax telef la Borbel sau hunorika si da CEC BANK banii una doua ca tot de baselu tine

de mikiduta la 17 ianuarie 2013 - 17:08

e adevarat ca kovaciu si-a tras 30 de hectare de pamant spre urziceni si acum il si imprejmuieste sa nu patrunda nici macar pasarea cerului????
ce bine e sa ai salar taiat la primarie…mai faci o fabrica la baiat …mai iei o masina noua…mai cumperi 30ha de teren…mai renovezi apartament la copii…mai primesti alta masina…le dai in gura la cec bank….trai nenicule

de vitezomanugica la 17 ianuarie 2013 - 23:08

cred ca v-ati injectat cu prea mutl cornulet cu lapte si din cauza asta credeti ca fantasmele voastre despre primas sunt adevarate. pana una alta, covaci eugen a fost ales de majoritatea careiului ca primar si plache- nu va plache el este primarul. asta chiar daca majoritatea romanilor au incercat ei ceva ceva, sa voteze cu usl, nici asa nu au reusit sa darame pe covaci.mai trebuie sa egyetek a kefet inca 3 ani si jumatate plache nu va plache.
pana atunci voi veti scrie aici despre nimic si veti propune nimic. solutiile voastre daca se numesc solutii dau dovada de senilitate buCuresteana acuta.

de antenisti la 17 ianuarie 2013 - 23:49

suparare mare pe USELISTII careieni daca i-au pus pe kkbanck sa ii preseze pe jeno sa le dea banii. atat de inversunati sunt acesti USELISTI careieni ca nu suporta sa vada la conducerea localitatii pe unul care chiar vrea sa investeasca si sa modernizeze orasul. ei ar vrea sa sporoleasca si sa nu cheltuiasca asa mult, ca apoi stiu ei mai bine unde sa mearga banii aia. e tactica clasica PSD de pe vremea lui nea nelu iliescu si bombonel nastase, in care se sporolea ca sa se umfle conturile baronilor PSD. PNL fratii intru ideologie ai PSD nu pot sta departe nici ei. sporolim sporolim si apoi nu mai investim, decat in propriul buzunar. vai de tarisoara asta. noroc pe putinele localitati in care nu domneste mafia USL

de Asu A.J. la 17 ianuarie 2013 - 23:55

pana atunci noi platim impozitele, pentru un kk din buda(cu)pesta bubalina de la Asuaj. unii vor scrie despre nimic=kkovax. dar kk din buda mai are de platit din datoriile anterioare pana sa ajunga sa plateasca si datoriile pe care le-a facut pentru „binele” orasului.

de mikiduta la 17 ianuarie 2013 - 23:57

deci e adevarat….ma gandeam eu

de un bucurestean la 18 ianuarie 2013 - 00:37

vitezomanugica sa ceara bani si fonduri si imprumuturi de la udmr si kelemn hunr daca sunt cu muschii mari!
ia mai puneti de-o activitate productiva astia de la udmru din carei si nu mai stati cu mana intinsa la guvernarea usl asa cum ati fost obisnuiti cu marinaru pe care il sustineati in vara!
la munca cu voi si nu va mai smiorcaiti atata!
puneti mana si mai si lucrati!

de luca la 18 ianuarie 2013 - 00:43

antenisti udmristi postat la 23,49 fac CEC Bank drept kkbank dar presedintele primartulipan se milogeste la bucurestenii de la CEC pentru bani…..curat murdar moncher.
„noi criticam la greu USL dar cersim bani de la ei ” se pare ca e noua lozinca udmr carei

Lasati un comentariu