Dragostea în spectacol

• publicat la: 6 martie 2013
Dragostea în spectacol

Marti,5 martie 2013,Direcţia de Cultură Carei în colaborare cu Centrul Cultural al municipiului Carei s-a întrebat și a întrebat cei aproximativ 100 de spectatori Cum e (cu) dragostea într-un spectacol dedicat zilei sfântului Valentin, respectiv variantei autohtone Dragobetele. Răspunsul la întrebare a fost dat de artiștii care au abordat tema iubirii prin cântec, dans, teatru și montaj artistic.

Spectacolul a debutat cu solistele Nagy Anita, Alfater Andrea, Vitéz Julia, care au interpretat piese din repertoriul internațional privind dragostea în ipostazele ei melancolice, romantice sau sălbatice.

A urmat un dans contemporan al lui Claudian Șiman, instructor prof. Cătălina Curceanu, care a transmis publicului tot zbuciumul unui îndrăgostit, sentimentele contradictorii care-l încearcă pe un adolescent ce trăiește fiorul primei iubiri.

Piesa de teatru ce a dat titlul spectacolului, a cărei compoziție și interpretare a aparținut trupei M.E.E.M. de la Centrul Cultural Carei, sub bagheta instructorului Adrian Ștefănuți, a adus în fața spectatorilor mai multe manifestări ale dragostei. Am văzut eternul nefericit în dragoste, aflat mereu în căutarea marii iubiri, apoi o pereche a căror dragoste s-a transformat în rutină, urmată de alți doi tineri în relația cărora iubirea este confundată cu posesivitatea bărbatului.

Jocul tinerilor actori, Coşarcă Dan, Doiciar Adina, Drimuş Janet, Marchiş Valentin, Marincaş Gabriela, Mureşan Alex, Nagy Evelin şi Claudian Şiman, a impresionat prin forță artistică dublată de talent, iar publicul i-a răsplătit cu îndelungi aplauze.

Spre finalul spectacolului un grup de elevi ai clasei a VIII-a B de la Şcoala Gimnazială Nr. 3, pregătiţi de profesoara Carmen Dindelegan, au prezentat un montaj literar-artistic sub genericul sugestiv „Petale de speranță”. Lirica aleasă a alternat cu proverbe și citate celebre, toate sugerând că iubirea este soluția universală la conflicte, atât la cele interioare, cât mai ales la conflictele dintre semenii noștrii.

Finalul spectacolului a aparținut solistelor Larisa Latiș și Tania Gabor care au interpretat piesa Epilog al trupei Vama Veche, lăsând să planeze același mister asupra întrebării, retorice de fapt, Cum e (cu) dragostea. Toți artiștii implicați în spectacol le-au acompaniat alături de public.

Evenimentul a fost încheiat de Adrian Ștefănuți, care a mulțumit tuturor acelora care s-au implicat în realizarea spectacolului: Direcţia de Cultură, Centrul Cultural, prin Bogdan Georgescu şi Szücs József care au acompaniat solistele alături de Marius Georgescu.

 

redactia

Lasati un comentariu