Concursul Naţional de Dans SNAC „Împreună pentru viitor”

• publicat la: 25 aprilie 2013
Concursul Naţional de Dans SNAC „Împreună pentru viitor”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Consiliului Judeţean Satu Mare şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Satu Mare organizează etapa regională a Concursului Naţional de Dans SNAC „Împreună pentru viitor”.

Evenimentul va avea loc în data de 26 aprilie 2013, ora 14,00, în Sala Festivă a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Satu Mare şi face parte din acţiunile organizate în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

La concurs participă echipaje din judeţele Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare. Fiecare echipaj este format dintr-un număr egal de voluntari SNAC şi beneficiari – copii cu dizabilităţi.

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni, dans tradiţional şi dans modern. Pentru secţiunea dans tradiţional s-au înscris 4 echipaje, iar pentru la secțiunea dans modern, 3 echipaje.

 

comentarii

de Tiberiu Vanca la 28 aprilie 2013 - 13:33

O măsură salutară. Destinderea prin dans pe lângă funcţia de relaxare, îi face pe oameni mai buni, mai înţelegători, mai sociabili. În Careiul cunoscut de noi în anii de dinaintea Celui de al Doilea Război Mondial şi după terminarea acestuia un scurt interval, respectiv până la desăvârşirea „perioadei de cădere a spiritualităţii româneşti sub domunaţia spiritelor obtuze care au fost activiştii de partid comunişti”, funcţionau una sau mai multe şcoli de dans, locuri în care tineretul deprindea tainele dansului, dobândea maniere cavalereşti, şi prelua deprinderi de comportament civilizat. În urmă cu vreo treizeci de ani am înoptat cu soţia la Carei. Alături de familia colegului de clasă Emil Moca, am servit cina în restaurantul local. Pe ringul de dans al acestuia, alături de careienii veniţi la local pentru un dans în familie ne-am abandonat muzicii şi ritmului pe care-l impune mişcarea prin dans.
Ar fi frumos ca lumea bună a Careiului să preia acele extrem de utile mijloace de civilizaţie pe care antecesorii lor din vremile la care ne-am referit le practicau pentru a învedera înaltele standarde de civilizaţie la care Careiul era tributar pe atunci.

Lasati un comentariu