Prof.Ioan Mărneanu-premiul Mentor pentru Excelență în Educație

• publicat la: 11 aprilie 2013
Prof.Ioan Mărneanu-premiul Mentor pentru Excelență în Educație

Miercuri,10 aprilie 2013,la Cluj Napoca,MOL România și Fundația pentru Comunitate, au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece dascăli care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate excepționale.Printre acestia s-a aflat si profesorul careiean Ioan Marneanu,antrenor   care   “se face vinovat” de performantele a numerosi tineri careieni,de-alungul ultimilor 30 de ani.

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație oferă recunoașterea publică a muncii unor oameni de excepție, dar și o recompensă materială pentru efortul acestora și rezultatele înregistrate. Fiecare dintre cei zece dascăli a primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Pentru ediția din 2012 a acestui program au fost primite 171 de dosare de nominalizări pentru 109 de profesori sau antrenori, unii dintre aceștia fiind propuși de mai multe ori.

Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate a avut o misiune dificilă, de a alege candidaturile cele mai valoroase dintre nominalizările unor oameni deosebiți, care au descoperit şi lansat tinere talente, aducând o contribuţie esenţială în construirea carierelor și în evoluţia profesională a acestora.

”Cred că destinul fiecăruia dintre noi a fost marcat de un ”Domn Trandafir”, care a avut o contribuție esențială în formarea noastră. A influenţa viaţa unei persoane înseamnă o responsabilitate uriaşă, iar cei 109 mentori propuşi pentru acest premiu şi-au asumat această sarcină cu seriozitate şi devotament. Prin aceste premii avem șansa să ne arătăm aprecierea față de contribuția acestora, în special pentru faptul că au avut şi că au această viziune de a forma oameni, de a descoperi talente şi de a le pune pe calea ce duce către măiestrie”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

Pentru profesorii Ghiman Renata de la Scoala Gimnaziala nr.1 Carei  si Andrei Bobotan de la Scoala din Petresti,fosti elevi si actuali colegi ai profesorului Marneanu,acesta a reprezentat imaginea Domnului Trandafir.

Am auzit prima dată de domnul profesor ,acum 22 de ani,la un cros  unde ne uitam cu jind la unii participanţi indrumaţi de antrenorul Mărneanu.Era şi este in continuare un pedagog desăvârşit,care stie,de fapt simte cum trebuie să se comporte cu elevii pentru a-i indruma spre performanţă.Ulterior m-am inscris şi eu la Clubul unde dânsul era antrenor si…nu am mai plecat de acolo.Am fost impreună în multe cantonamente,care inainte de anii ’90 erau  frecvente.Nu era numai antrenor pentru noi,ci şi un părinte adevărat! După absolvirea studiilor de specialitate,am devenit colegi.Indiferent de generatiile pe care le -a pregătit,a fost mereu un model .Desigur că nu avem pretentia că vom ajunge ca si el dar este un exemplu atât pentru elevi cât si pentru profesori.Mereu avem ce invăţa de la dânsul” a dorit să mentioneze   pentru Buletin de Carei  unul din cei doi foşti elevi care l-au propus pentru acest premiu,prof.Andrei Bobotan.

„Premiul Mentor are o rezonanță din ce în ce mai bună în cadrul comunităților care recunosc valorile educaționale. Printre premianții ediției actuale se numără un profesor nominalizat de către foștii săi elevi, un antrenor recomandat de către comunitatea locală, un dascăl al cărui nominalizare este susținută cu peste 500 de scrisori din partea celor care apreciază munca lui”, a declarat Imre ANDRÁS, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista Mentorilor Premiaţi

Maria Arnăutu, profesor de chimie, Râmnicu Vâlcea

Daniel Bădescu, antrenor înot, Drobeta Turnu Severin

Elisa Iedida Bârzescu, profesor de pian, București

Ioan Fernbach, profesor de vioară, Timișoara

Franczia Katalin, profesor de matematică, Satu Mare

Eleonora Ioanovici, profesor de dans, Sighișoara

Jakócs Zoltán, antrenor atletism, Odorheiu Secuiesc

Ioan Mărneanu, antrenor atletism, Carei

Gabriel Claudiu Petre, regizor trupă de teatru, Plopeni, Prahova

Salamon András, profesor de literatură maghiară, Sfântu Gheorghe

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2013

La Gala de decernare a premiilor, cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat ediția a patra a acestui program.

Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2013. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.

redactia

comentarii

de Ocean la 11 aprilie 2013 - 19:20

Da este cu adevarat un om deosebin, sunt mindru ca avem asa oameni la noi in oras

de paul sarvadi la 11 aprilie 2013 - 20:57

FELICITARI, DOMN DIRIGINTE! 🙂

de Sorina la 11 aprilie 2013 - 20:58

Felicitari Domnule Profesor pentru munca depusa in toti acesti ani! si multumim!

de Titus Doboş la 12 aprilie 2013 - 03:34

Felicitări, dragă Ionele ! Meriţi cu prisosinţă acest premiu pentru dragostea faţă de copii şi pasiunea cu care îţi faci meseria de educator şi antrenor.

de Bobby la 12 aprilie 2013 - 09:00

Mare om, mare caracter.

de kovacs antal puha la 16 aprilie 2013 - 07:15

Felicitari domn’profesor si sanatate multa!

de podoba mircea la 18 aprilie 2013 - 10:51

felicitari

Lasati un comentariu