Senator PNL: Gazele de şist, o mega escrocherie

• publicat la: 13 April 2013
Senator PNL: Gazele de şist, o mega escrocherie

enatorul PNL de Brasov Sebastian Grapa aduce acuzatii grave companiilor care intentioneaza sa exploateze gazele de sist din Romania.

Grapa acuză companiile straine interesate de gazele naturale că vor, pe deasupra, sa deverseze in subsolul Dobrogei substante radioactive.

Senatorul PNL a arătat, intr-o declaratie acordata Ziare.com, ca, de mai bine de o luna, o nava incarcata cu substante radioactive se “plimba” intre Portul Constanta si Portul Sulina. Cum deja avea banuieli asupra adevaratelor intentii ale companiei americane Chevron, care a concesionat exploatarea gazelor de sist in zona Dobrogei, a intrat la idei, dupa care a ajuns la cateva concluzii frapante.

“Tehnologia asta se bazeaza pe forarea unui put cu diametru foarte mare, pana undeva sub sisturile bituminoase, de aceea ii si spune gaz de sist. Cu totul intamplator stiu ca se plimba o nava, Flaminia, prin portul Constanta, prin portul Sulina, care are la bord nu stiu cate mii de tone de deseuri radioactive, care a plecat din Germania cu destinatia Franta, singurii din lume care neutralizeaza substante periculoase. Si aia au refuzat sa o primeasca. De ce nu au primit-o? De ce se plimba nava aia tocmai aproape de zona unde se fac prospectiuni? De ce n-au inceput sa faca prospectiuni aproape de zona Felix sau de zona Oradea? De ce s-au apucat tocmai acolo in Dobrogea, in imensitatea campiei dobrogene? “, a spus  Grapa.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu