Danemarca câştigă Eurovision 2013

• publicat la: 19 mai 2013
Danemarca câştigă Eurovision 2013

Finala EUROVISION 2013 a fost câştigată de DANEMARCA, reprezentată de EMMELIE DE FOREST, cu piesa “ONLY TEARDROPS”. Danemarca a obţinut 281 de puncte, iar pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Azerbaidjan, cu 234 de puncte, şi Ucraina, cu 214 puncte.

Astfel, ediţia din 2014 a concursului Eurovision se va desfăşura în Danemarca.

Reprezentantul României, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa “It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur), a obţinut un total de 65 de puncte, clasându-se pe locul al 13-lea. Cezar nu a obţinut de la nicio ţară punctajul maxim de 12 puncte, în timp ce câte 10 puncte au fost acordate reprezentantului României de către Republica Moldova şi Grecia.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Norvegiei.

Aliona Moon, reprezentanta Republicii Moldova la ediţia din acest an a Eurovision, care a concurat cu o piesă în limba română – “O mie” – , s-a clasat pe locul al 11-lea, obţinând 71 de puncte.

Ordinea completă a intrării în concurs a celor 26 de ţări participante în finala Eurovision 2013 a fost următoarea: Franţa, Lituania, Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, România, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia şi Irlanda.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru România notele au fost anunţate de Sonia Argint Ionescu.

 

Lasati un comentariu