Mesajul preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare la decernarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, PSS Iustin Sigheteanul.

• publicat la: 22 mai 2013
Mesajul preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare la decernarea  titlului de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare, PSS Iustin Sigheteanul.

Sunt unul din cei care realizează cel mai bine importanţa acestui moment, pentru că aceleaşi sentimente pe care le are acum domnul primar le-am avut şi eu când am avut onoarea de a vă înmâna titlul de „Omul anului 2012 în judeţul Satu Mare”.  

Avem bucuria de a oferi azi titlu de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare conducătorului spiritual al sătmărenilor. Prin întreaga Voastră lucrare, Aţi făcut posibilă unitatea spirituală şi morală a românilor din aceste locuri care îşi regăsesc, în acest fel, marea lor tradiţie şi experienţă istorică.

Prin mărturia neîncetată pe care o depuneţi în promovarea ecumenismului şi a dialogului inter-religios şi confesional, dovediţi o permanentă grijă pentru înalta misiune la care Aţi fost chemat şi o implicare exemplară în problemele importante ale societăţii noastre.

Prea Şfinţiia Voastră, suntem încredinţaţi că prin slujirea luminată şi consecventă a Bisericii Ortodoxe Române, veţi spori prestigiul acesteia, confirmându-i rolul de reper spiritual şi de factor al coeziunii sociale în societatea românească.

Comunităţile creştine au crescut şi s-au întărit prin credinţă şi unitate sub autoritatea permanentă a Episcopului Vicar. Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, în duhul dragostei pentru Biserica lui Hristos, a desfăşurat şi o activitate pastorală articulată şi cuprinzătoare.

Este acordat azi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Satu Mare unui om de cultură care a promovat valorile culturale, spirituale și istorice ale acestei zone și s-a impus între personalitățile culturale ale regiunii.

Folosesc acest prilej ca şi pentru a exprima respectul nostru, al Consiliului Judeţean Satu Mare, pentru munca şi devotamentul tuturor slujitorilor Bisericii Ortodoxe din judeţ.

Vă dorim o slujire îndelungată cu cât mai multe împliniri spre binele Bisericii şi credincioşilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare,

Adrian Ştef

 

Lasati un comentariu