O nouă aplicație pentru smartphone-uri: Drepturile consumatorilor în buzunarul tău!

• publicat la: 18 June 2013
O nouă aplicație pentru smartphone-uri: Drepturile consumatorilor în buzunarul tău!

O nouă aplicație pentru smartphone-uri oferă acces rapid la informații utile despre drepturile consumatorilor și despre modul în care consumatorii pot acționa pentru apărarea acestor drepturi. Lansarea aplicației face parte din Campania Uniunii Europene pentru informarea consumatorilor din România – “E dreptul tău! Acţionează!”.

Aplicația Drepturile Consumatorilor în UE oferă consumatorilor sfaturi privind modul în care trebuie să acționeze atunci când întâmpină o problemă cu un produs, un serviciu sau cu un comerciant, și oferă în același timp consumatorilor ocazia de a afla mai multe despre drepturile lor, pe loc, chiar de pe mobil. Aplicația este gratuită și este disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android.

“Să ne imaginăm că ajungem la destinația de vacanță și în loc de hotelul de patru stele pentru care am platit, găsim un hotel de trei stele. Noua aplicație pentru drepturilor consumatorilor este instrumentul rapid, de încredere, pe care îl putem utiliza pentru afla ce putem face într-o astfel de situație. Folosind aplicația, putem verifica pe loc care ne sunt drepturile de consumatori, ce obligații are agenția de turism și ce putem face pentru a rezolva problema.

Primul pas pentru a rezolva o problemă de acest tip este să aflăm mai multe despre drepturile noastre de consumatori, iar noua aplicație este exact punctul de plecare de care avem nevoie pentru a acționa pentru apărarea drepturilor noastre”, a declarat Daniela Nane, ambasador al campaniei “E dreptul tău! Acţionează!”.

Aplicația vă poate ajuta atunci când:

ați făcut o achiziție online și, odată livrat coletul, vă dați seama că obiectul cumpărat nu vă place;

ați rămas blocat în aeroport pentru că zborul a fost întârziat sau anulat;

ați identificat un pachet de telefonie mobilă mai avantajos, dar nu vreți să pierdeți numărul de telefon;

vă gândiți să luați un împrumut pentru o mașină nouă sau pentru un aparat video și doriți să știți la ce anume trebuie să fiți atenți;

calculatorul nou pe care tocmai l-ați achiziționat nu funcționează așa cum ar trebui.

Aplicația Drepturile Consumatorilor în UE cuprinde, de asemenea, un ghid în trei pași despre modalitatea de a depune o plângere în atenția unui comerciant sau a unei autorități, precum și datele de contact ale organizațiilor care oferă sprijin consumatorilor.

Utilizatorii de smartphone-uri pot accesa pagina de download a aplicației prin intermediul codului QR.

Lasati un comentariu