Probleme de sănătate cauzate de telefonul tău mobil

• publicat la: 23 iulie 2013
Probleme de sănătate cauzate de telefonul tău mobil

Telefonul mobil a devenit un obiect indispensabil vietii noastre de zi cu zi. Din cauza utilizării lui excesive, putem avea insă numeroase probleme de sănătate.

Ochii

Din cauză că ne uităm prea mult la telefon intreaga zi si ne concentrăm privirea asupra acestui obiect mic, resimtim unele efecte neplacute la nivelul ochilor. Prima consecinta este ursturimea pe care o simtim, iar alte efecte pot fi inflamatia si infectia. De asemenea, telefonul poate afecta ochii copiilor pe termen lung, scrie news.com.au.

Adultii pot avea o afectiune numita presbiopie, aceasta aparand in jurul varstei de 40 de ani si cauzand o incapacitate de concentrare asupra obiectelor apropiate.

Coloana vertebrala

Atunci când folosim smartphone-ul, coloana vertebrala are si ea de suferit, caci pozitia normala a corpului nu mai este mentinuta, sustine fizioterapeuta Kirsten Lord.

Din caza telefonului putem avea dureri in zona gâtului si a umerilor deoarece tinem capul aplecat inainte. Nervii situati in partea de sus a coloanei vertebrale (acolo unde acestia intra in zona capului) au si ei de suferit, consecinta fiind senzatia de oboseala si rigiditatea zonei respective.

Tenul

Dupa ce vorbim mult la telefon, pielea fetei are si ea de suferit deoarece tinem acest aparat lipit de fata. Urmarea poate fi aparitia unor basicute sau eruptii cutanate. Este preferabil sa folosim un dispozitiv hands-free pentru a evita aceste neplaceri.

Auzul

Muzica ascultată la căştile telefonului iti poate afecta auzul. Consecinta este incapaciattea de a-i auzi pe ceilalti, in special atunci când există zgomot de fundal, afirma Karen Finch, specialista de la un centru de profil din Ipswich, Marea Britanie. Problema este pusă de faptul că aceste căşti nu sunt adaptate corespunzator urechii, rezultatul fiind cresterea volumului, ceea ce provoacă problemele de auz.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu